Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 23:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Vymena predneho horneho ramena 
Autor Zpráva

Příspěvek Vymena predneho horneho ramena
Potreboval by som vediet ako vymenit predne prave horne rameno na Skodovke typ M.
Bol som na parkovisku a niekto vedla mna ked som sa snazil cuvat rychlo nenapadne postavil lampu.
Schytalo to prave koleso. Do lava sa toci strasne lahko ale do prava uz nie. Taktiez ked chcem ist rovno musi byt lave koleso stocene trosku do prava a prave zase do lava cim nastava pekne opotrebenie pneumatik a piskanie gum pri malych rychlostiach na hladkom asfalte.
Dal som dole koleso a bolo hned na prvy pohlad vidiet pokrivenie horneho ramena (dufam ze to bude len rameno).
Zohnal som z vrakoviska rameno ktore je este krajsie ako to moje. Lenze ako som tak na to pozeral tak som dospel k nazoru, ze pri vymene bude treba dat dole celu napravu ale mechanik mi vravel ze ju netreba davat dole ze sa to da spravit aj bez toho lenze on je teraz akosi imobilny kedze je postarsy a nemoze mi to spravit.
Teda otazky su:
- musi ist dole cela naprava?? a ak hej je to velmi tazke?? pretoze niesom az tak zrucny ale uz som si dost veci na aute porobil.
- musi sa nasledne robit geometria??.
- ake je riziko ze to nebude len rameno??

14.7.10, 11:00
Pspvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek 
- naprava dole nemusi ale je k tomu lepsi pristup ( nenaklajes sa tolko )
- geometria nemusi byt ale ak sa ti budu gumy drat nadalej daj si ju spravi
- riziko poskodenia inych casti napravy priamoumerne vzrasta so silou narazu . nemuselo sa stat nic ale skntroluj to radsej dvakrat hlavne ulozenie nosnych casti

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

14.7.10, 11:17
Profil ICQ

Příspěvek 
A neviete nahodou nejaky link (ak existuje) na nejaky podrobny navod na montaz a demontaz napravy?? aby som nesiel na slepo :)
Alebo neviete mi nahodou napisat v pripade ze nieje navod ako priblizne na to?? co mam dat vsetko dole?

14.7.10, 12:36
Junior TW team

Příspěvek 
Vypln si bydlisko - mozno sa niekto z tvojho okolia najde co to bude vediet . Postup : najprv si odmontuj tieto veci lebo na ne zabudnes ( viem o com vravim ) : volantovku, tlmice a brzdove hadice . Potom chod na uchyty do podlahy ( dve a dve matky proti sebe ) a mosta ( dve a dve matky proti sebe ) a nakoniec srouby do konzoly pod kufrom . povol si vsetky 4 a 2 do kriza hned vysroubuj a odloz potom napravu podopri heverom a pomaly vysroubuj aj zvysne dva do konzoly . Napravu spusti a uz sa mozes pustit do demontaze ramena .
PS : nezabudni si dva dni predtym vsetko intenzivne polievat odhrdzovacom alebo aspon olejom lebo sa z toho zblaznis .
PS2 : bacha na usmev pri demontazi pruziny aby si nemusel zrusit zubnu kartu :wink:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

14.7.10, 12:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Bydlisko netreba vyplnovat lebo mam jedneho kamosa co sa vyzna len som si to chcel proste urobit sam ale vidim ze mu zavolam nech mi poémoze :D
Este posledny dotaz... Pozeral som aj nejake navody na nete a tam sa pisalo, ze pri montazy naspat treba skrutky dotahovat na momenty.... je to vazne potrebne? A ako tak pozeram dam spravit nasledne asi tu geometriu (pre istotu)

14.7.10, 14:07

Příspěvek 
geometriu musis ist urobit tak ci tak. preboha ved na nasich cestach sa to patri urobit aspon raz za dva roky. a kor ked si mal nejaku havarku tak je to nutnost.

14.7.10, 16:56
Profil Zobrazit autorovy stránky
Tydýt

Příspěvek 
tweete píše:
Pozeral som aj nejake navody na nete a tam sa pisalo, ze pri montazy naspat treba skrutky dotahovat na momenty.... je to vazne potrebne?

Malo by sa to tak doťahovať,ale nikto to nerobí...aj koleso by si mal doťahovať momenťakom a robíš to??Ja nie dotiahnem ho z rozumom a drží 8) 8) :roll:

14.7.10, 23:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]