Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 13:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
 Octavia combi uskakuje zadek 
Autor Zpráva

Příspěvek Octavia combi uskakuje zadek
Zdravím všechny!
Nerad zakládám nová fóra, ale v podobném topicu bohužel téma zapadlo, proto zakládám nové.

Mám Octavii combi I, rv.1999, je tam 1,8 20V motor, no to ale není až tak důležité. Můj problém je ten, že v poslední době začala sakra poskakovat na nerovnostech, hlavně. Dělá určitě hlavně zadek, předek myslim, že nemá s nerovností problémy. Přejede je uplně v klidu. Někdy mám pocit, že mě ten zadek předběhne jako to "uplave". Nabízí se rychlá rada: je to tlumičema... Byl jsem na měření a tlumiče jsou v pořádku. Gumy jsou tam Goodyear 195/65 R15, je to ten klasický výrobní rozměr. Nafoukaný je to správně, vzorek opotřebovaný rovnoměrně, nejsou to žádné nové gumy to ne, ale na letňáky vzorek 3-4mm to není takový hrozný. Že by něco klepalo, nebo bylo slyšet třeba ložisko, to taky ne. Prostě to jen uskakuje. U Octavie bude nějakej stabilizátor, či co ne? Jsem tomuhle oboru trochu vzdálen no... Tohle auto mám od března. Co se týká stability, tak vše OK, až tak do začátku července. Najednou to začalo tohle dělat. Budu rád za každý tip na co kouknout.

Jo ještě jsem zapomněl, že už to poskakuje třeba při 60 km/h, nebo někdy i trochu míň. Záleží na velikosti nerovností.
Předem díky

17.8.10, 13:11
Pspvek Reklama

Příspěvek 
ja bych nejdřív skusil jiný gumy nebo je aspon mezi sebou na nápravách prohodit pak se uvidí
nemáš na náky třeba bouly? že by prdnul kord v gumě :?:
koukni zevnitř i s venku

18.8.10, 15:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 2 ]