Autor |
Zpráva |
hans
von GLEXR
|
Ložisko ?
Tak jsem o víkendu přezouval na zimáky a docela mě zarazilo, že pravý přední kolo se mi po roztočení na heveru točí v klidu setrvačností dál, ale levý se okamžitě zastaví. Napadla mě seklá destička (páč ty pístky už taky nechodí nejlíp...) ale chová se to pořád stejně i po vyndání destiček. Ne první pohled to nikde nedrhne.
Ložisko je měněný před cca 5 000 km, dělal to profesionální mechanik. Za jízdy se to nijak nehřeje. Nenapadá mě ale nic jinýho než právě to ložisko. Jinak to nikam netáhne, jede to normálně, ale nějak se mi to nezdá...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
6.11.06, 14:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Ložisko ?
hans píše: Tak jsem o víkendu přezouval na zimáky a docela mě zarazilo, že pravý přední kolo se mi po roztočení na heveru točí v klidu setrvačností dál, ale levý se okamžitě zastaví. Napadla mě seklá destička (páč ty pístky už taky nechodí nejlíp...) ale chová se to pořád stejně i po vyndání destiček. Ne první pohled to nikde nedrhne. Ložisko je měněný před cca 5 000 km, dělal to profesionální mechanik. Za jízdy se to nijak nehřeje. Nenapadá mě ale nic jinýho než právě to ložisko. Jinak to nikam netáhne, jede to normálně, ale nějak se mi to nezdá...
Jestli lozisko delal pred 5000km profesionalni mechanik, tak mas tri moznosti:
- dal tam mizerny nahradni dily
- nevymenil nic, jenom to poladil
- jenom vymenil to co se bezne meni a na cokoliv jinyho, co bylo potreba, se vykaslal
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
6.11.06, 14:57 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Mně to taky připadá divný... Ale jediný co by to mohlo způsobovat je ložisko, ne? V ničem jinym se to netočí. To mam teda radost, teď před zimou!!!
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
6.11.06, 15:06 |
|
|
JohnDeere
|
Veď sa na to mrkni a za chvíľku vieš na čom si. Možno je len priveľmi dotiahnutá skrutka na vymedzienie ložiskovej vôle. Povoľ ju a potom ju dotiahni iba toľko, pokiaľ prestaneš cítiť vôľu v uložení, potom skrutku pritiahni na najbližšku dierku pre závlačku a ak to neprestane tak potom je ozaj niečo z ložiskom.
_________________ Š 125L r.v.89
|
6.11.06, 16:56 |
|
|
hans
von GLEXR
|
JohnDeere píše: Veď sa na to mrkni a za chvíľku vieš na čom si. Možno je len priveľmi dotiahnutá skrutka na vymedzienie ložiskovej vôle. Povoľ ju a potom ju dotiahni iba toľko, pokiaľ prestaneš cítiť vôľu v uložení, potom skrutku pritiahni na najbližšku dierku pre závlačku a ak to neprestane tak potom je ozaj niečo z ložiskom.
A neni to tak, že kdyby bylo to ložisko moc utažený, hodně by se to hřálo? Páč disk má i po dlouhý cestě stejnou teplotu jako ten vpravo.
Škoda 742 Forever Team
|
8.11.06, 14:32 |
|
|
JohnDeere
|
hans píše: A neni to tak, že kdyby bylo to ložisko moc utažený, hodně by se to hřálo? Páč disk má i po dlouhý cestě stejnou teplotu jako ten vpravo.
No záleží ako veľmi je utiatiahnuté, myslím že na to aby sa disk ohrial natoľko žeby to bolo na dotyk cítiť to by muselo byť utiahnuté až až.. Neviem iba som dal radu.. ja by som toto pozrel ako prvé
Mne blokovala zadné koleso brzda a ten disk nebol na rozdiel od toho druhého až tak neskutočne teplejší... ale teplejší bol, bolo to na dotyk cítiť.. ale to mi stále brzdilo koleso čo má od pritiahnutého ložiska ďaleko myslím. Skús pozrieť a daj potom vedieť.
|
8.11.06, 15:13 |
|
|
ferrari
|
JohnDeere píše: hans píše: A neni to tak, že kdyby bylo to ložisko moc utažený, hodně by se to hřálo? Páč disk má i po dlouhý cestě stejnou teplotu jako ten vpravo.
No záleží ako veľmi je utiatiahnuté, myslím že na to aby sa disk ohrial natoľko žeby to bolo na dotyk cítiť to by muselo byť utiahnuté až až.. Neviem iba som dal radu.. ja by som toto pozrel ako prvé Mne blokovala zadné koleso brzda a ten disk nebol na rozdiel od toho druhého až tak neskutočne teplejší... ale teplejší bol, bolo to na dotyk cítiť.. ale to mi stále brzdilo koleso čo má od pritiahnutého ložiska ďaleko myslím. Skús pozrieť a daj potom vedieť.
Tak, aj ja si myslím, že príliš dotiahnuté ložisko nedokáže ohriať disk...ak by bolo ložisko "vťahu", tak by hučalo a to by si iste počul...jednoducho ho povoľ (ale aby nemal náboj vôlu!!!) a uvidíš...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
8.11.06, 17:43 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
kluci trochu otazka mimo... uz tisice km zajete lozisko, ktere ma vuli uz radeji nedotahovat co? nechce se mi ho ted na zimu menit. Chci s tim vydrzet do jara.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
8.11.06, 21:13 |
|
|
Martin
|
Já bych ho teda určitě dotáhnul, myslím, že je to lepší než jezdit s volným kolem.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
8.11.06, 21:25 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
ze jo? ale kamos mi tvrdil, ze jak uz to ma takhle najete x tisic km a ted tam mam vuli tak jedine okamzite menit. ze po dotazeni mi to nevydrzi ani mesic, coz mi pripada jako dalsi z jeho 100%rad . Menit to na zimu a hlavne jaro na ty rozbite cesty nechcu. Pokud mozno tak bych to nechal az tak na konec brezna... a ta vule tam neni nijak hrozna. ozyva se to jen na rondelu, kdyz to kapku prezenu (50 a vic)
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
8.11.06, 21:29 |
|
|
JohnDeere
|
Ja by som ho tiež dotiahol.. ale fakt s citom... tak aby na nejakom úseku z 360° nešlo voľne a na nejakom ťažko ale to už ty vieš akú vôľu tam máš
|
8.11.06, 22:17 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
kdyby se ti to hanzi chtelo kuchat v plzni u koleje, dej vedet prisel bych pomoct menil sem loziska v srpnu.. a semik by se taky urcite stavil
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
9.11.06, 11:08 |
|
|
Šemik
|
To víš že bych se stavil. Mohli by sme dokonce vzít gargyho k nám do garáže neboť je prázdná - Rapid je v kastloopravně
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
9.11.06, 11:13 |
|
|
hans
von GLEXR
|
No to by bylo výborný, páč jak už to tak se mnou bejvá (a Šemik to ví), teoreticky to znám, ale praxe se jaksi nedostává... LOžisko jsem v životě nedělal, takže aspoň dohled někoho obeznámenýho s problémem by bodnul...
Tenhle tejden jsem tady v Plzni vlakem , ale v neděli bych se sem rád vrátil autem, takže příští týden bysme se na to mohli podívat.
Škoda 742 Forever Team
|
9.11.06, 12:00 |
|
|
Šemik
|
Ok, příští týden. Nemůžu ale ve čtvtek, to jdu k zubaři
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
9.11.06, 14:00 |
|