|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
rachocení z motorovýho prostoru (pouze na zpátečku)favorit
| Autor |
Zpráva |
|
racer
|
 rachocení z motorovýho prostoru (pouze na zpátečku)favorit
Na favoritu při rozjezdu na zpátečku se z motorovýho prostoru ozývaj divný zvuky (těžko se to popisuje :drnčení, menší vibrace, něco jako když se rozjedete se zataženou ručkou, ale vychází to zpředu). Při normální jízdě vpřed to nedělá. Měnil jsem vodní pumpu, ale dělalo to už předtím (jenom někdy). Ted po výměně furt. Viděl bych to na špatně uloženej motor. Při výměně pumpy jsem demontoval akorát ten vrchní držák. Je přišroubovanéj ke kastli třema šroubama a dá se nastavit v rozsahu cca 1cm. Ten silentblok, co je dole, jsem nesundávál, nechtělo se mě líst pod auto (šlo to i bez toho). Výfuk a řadící tyč taky ne. Dělalo to i před výměnou, ale jenom občas a dalo by se to vysvětlit tím, že byl hotovej silentblok horního uchytu a motor cestoval a v určitý poloze mohlo někde něco mlátit. Měl někdo podobnej problém?
|
| 9.11.10, 09:16 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
bouchá ti řemen o šusplech miloš
|
| 9.11.10, 10:56 |
|
 |
|
racer
|
dělá to jenom při zpátečce. kdyby bouchal o něco řemen, tak to snad dělá bordel pořád.
|
| 9.11.10, 11:11 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Jde o to, že na zpátečku se motor naklání na druhou stranu, než při jízdě vpřed, proto je téměř jisté, že dochází ke kontaktu nějaké pohyblivé části na motoru s nějakým krytem/karoserií/...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 9.11.10, 11:20 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Jde o to, že na zpátečku se motor naklání na druhou stranu, než při jízdě vpřed, proto je téměř jisté, že dochází ke kontaktu nějaké pohyblivé části na motoru s nějakým krytem/karoserií/...
snad to tak bude,
já mám takový trámek prásknu do toho plechu a prorazím ho níž a je klid miloš
|
| 10.11.10, 22:58 |
|
 |
|
racer
|
tak jsem to letmo zkoumal. a vypadá to bud na první díl vejfuku vs náprava, a nebo což bude asi pravděpodobnější -startér nebo blok (ted už přesně nevim) vs spodní plech.
|
| 10.11.10, 23:36 |
|
 |
|
racer
|
vyřešeno. byl to vejfuk a náprava. dal jsem na spodní vzpěru podložku, tak aby se motor posunul dopředu a je klid. bouchne to akorát když hodně prudce pustim spojku, což se v praxi neděje. navíc časem až změkne silentblok na pumpě (china) tak to trošku sjede dolů a bude klid uplně.
|
| 12.11.10, 15:16 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |