Favorit v primem smeru trha volantem doleva
| Autor |
Zpráva |
|
Vít
Hluchoň
|
 Favorit v primem smeru trha volantem doleva
Ahoj, objevil se me problem, ktery jsem zatim neresil, poradte, kdo jste stim setkali.
Pri jizde v primem smeru a za jinych podminek ne, mi obcas trhne neco s rizenim smerem do leva, na volantu to udela tak centimetrove vychyleni na obvodu. V zatacce nikdy. Obcas to trhne dvakrat okamzite po sobe, vetisnou ale jen jednou. Dochazi pritom ke zmene smeru jizdy umernemu velikosti trhnuti. Neprojevuje se to zvukove. Pri stani na miste a otaceni volantem se nic nedeje a vse funguje normalne, rizeni je zcela bez vule. Kdyz jsem na miste vytocil kola do obou krajnich poloh, tak problem na par kilometru zcela ustal, pak se zase objevil, takto jsem to zkousel opakovane a vzdy stejne. Vyjma toho trhani se neprojevuje zadny problem s jizdou a rizenim, hluk normalni apod. Neni to zpusobeno dirami v ceste.
Jeste me napada, pred casem mi prestal fungovat zamek volantu, mohlo by to nejak souviset a jak to overit ? Ale dosud to nicemu nevadilo.
Na co se mam zamerit, jak to nejlepe zkontrolovat?
|
| 5.12.10, 22:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Favorit v primem smeru trha volantem doleva
napadá ma či to nebude niečo s brzdami, niečo sa jemne občas kusne na jednej strane...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.12.10, 22:41 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Dobre, ale to by prece nemohlo nastat pri klidne jizde primym smerem. Mozna v dusledku brzdeni ano, ale to by bylo v reakci na brzdovy pedal, sam od sebe tlak v kapaline nemuze prece vzniknout aby to kolo pribrzdilo. Navic si myslim, ze brzda by se projevila tahnutim k jedne strane, pripadne smykem toho kolo pri etremnim zablokovnai, ale ne cuknutim volantu.
|
| 5.12.10, 22:46 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Za me rikam nejakej bordel v poloose.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 5.12.10, 22:47 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
brzda nemusí stále pribrzďovať, čo ak je na jednom mieste rozdrolený trecí segment a ten sa občas uvolní, vbehne medzi kotúč a to spôsobí to občasné trhnutie...
no ani kĺby by som nebylučoval...
|
| 5.12.10, 22:55 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
zkoukni manžety na poloosách a jeslti máš jinou, zkus jí schválně vyměnit...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 8.12.10, 22:08 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
vcera jsem zjistil, ze se nevraci pist vpravo, je tam naprd prachovka, neni tam dira, ale proste nedrzi na pistu poradne tak tam jde bordel, voda... nic jinyho jsem nenasel zatim, pist jsem rozhybal a pri zkousce nic, ale uvidime az pojedu dal a prohreje se to. V patek to vyzkousim az s tim pojedu domu, tam mam pist novy, tak ho vymenim a uvidim, jeslti je michalova teorie o brzde spravna. Polosu se me nejak moc menit nechce, zas tak me to nebavi 
|
| 8.12.10, 22:24 |
|
 |
|
Libor.Machalicek
Registrován: 26.12.10, 12:47 Příspěvky: 1 Bydliště: Veselá u Zlína
|
ahoj, mě to dělá to samé , nápravu jsem skontroloval a nic jsem nenašel , jenom mi někde z nápravy vypadl mrtvý pták  ale tím to asi určitě nebude.
|
| 26.12.10, 12:53 |
|
 |
|
CrazyMan
|
tohleto už není aktuální  Prassat už zase brázdí naše cesty 
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 26.12.10, 14:55 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
nevracel se pist prave predni brzdy, kdyz jsem hledal pricinu, bylo po trech kilometrech kolo horke tak, ze kdyz jsem projel kaluzi, vytvarel jsem efekt parni lokomotivy
tuhle zavadu jsem odstranil a uz jsem problem nepozoroval, kolo je studene a s volantem mi nikdo netrha
jsem to mel blbec napsat driv
michalovo podezreni na brzdu se tak ukazalo jako spravne
cili vsechna moje auta ted funguji, favorit navic funguje doslova excelentne, povedl se me hodne dobre seridit
|
| 26.12.10, 23:00 |
|
 |
|
michalkatka
|
ja som myslel na tie brzdy lebo kĺby sa prejavujú pravidelným chvením, podobne ako nevyvážené kolo...
|
| 27.12.10, 15:01 |
|
 |
|
varok
|
Michale, jak píšeš, že se klouby projevují chvěním, tak vnější nebo vnítřní? Teď mi to pár dní dělá u feldy. Měl jsem to na vyvážení v pneuservise, kola vyvážené, ale háže to pořád. Gumy prý vadné nejsou, disky kopnuté taky ne, tak asi některý kloub. Jakoby to plave a háže to volantem jemně na strany. A který kloub to takhle dělá, vnitřní nebo vnější?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 21.1.11, 12:09 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Podobný problém s házením jsem měl taky, byly to kopající pneu, ale to jsem ti říkal osobně.  Vše v pořádku, ale když jsem zvedl auto a roztočil kola, tak si běhoun v jednom místě lehce kopl...
|
| 21.1.11, 12:14 |
|
 |
|
michalkatka
|
skôr vnútorné... ale skús poprehadzovať pneu predné za zadné či sa to nejako nezmení... ono vadná guma sa na vyvažovačke nemusí prejaviť...
|
| 21.1.11, 12:15 |
|
 |
|
varok
|
Aha, mě to prohlíželi v pneuservise. Nejdříve celé kolo, potom zkontrolovali, jestli není disk kopnutý a ani jeden není. Fatal: vím, říkal jsi mi. Ale ty tvoje disky s gumami mám na fáčko. U feldy mám jiné disky a gumy. Kdysy mi to dělalo i u fáva, pomohlo vyměnit přední kola se zadníma a paráda.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 21.1.11, 13:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |