někdy vibruje volant! nevím kde může být problém.
Autor |
Zpráva |
Ladisco
|
někdy vibruje volant! nevím kde může být problém.
Zdravim. Felicie 1.3mpi 50kw LPG r.v 1998. naj 170000km. Mám problém. Někdy mi začne vibrovat volant. Vyměnil jsem už kde co. Mám nové spodní čepy na ramenech, raamena se zdají být v pořádku, zbytek je pevné. Pak jsem koupil nové vnější homo klouby. A nic. díval jsem se i na vnitřní, které se zdají být vpořádku, i podle mechanika, žádná větší vůle, která by to způsobovala. Uvažoval jsem nad tím, ž nemám vyměněný rozvodový řetěz od novotí aspon podle bývalého majitele, že by to mohlo škubat. Pak taky, že jsou špatné tlumiče, které jsou zánovní 3 roky a 30tis najeto. Pak ještě ložiska a pak už vážně nevím čím to. Taky jsem pro jistotu vyměnil spodní silentblok u převodovky. Jšě mě taky napadl silentblok u motoru u čerpadla. Co vy na to. Jaká rada. Ještě dodávám, že to dělá i při malých rychlostí, když tělám jakože slalomy tak cítím že mi škubne ve volantu - něco je volné. Kola musi být vyvážené a vpořádku, protože jsem je vyměnoval jak to šlo přední zadní, letní zimní a furt žádná změna. Tak čekám rády a děkuji.
|
9.10.10, 14:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to se dělá tk že hodíš jeno kolo na pořádný zvedák a vytočíš na pětku třeba 12O tak přes diferák jede 24O km tak zjistíš která strana to dělá a pohledem co se třepe, jinak můžeš měnikt pokus omyl, miloš
|
9.10.10, 14:59 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
řešim to samý, tipuju ložisko horního uložení tlumiče
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.10.10, 18:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: řešim to samý, tipuju ložisko horního uložení tlumiče
si děláš kozy ne
já typuji korodovanou matku nad tím ložiskem miloš
|
10.10.10, 07:45 |
|
|
Ladisco
|
hoši jste si návrhy jistí, ještě dodávám, že někdy jsou slyšet takové divné zvuky, jako jené bouchání, to se zvětší když přidávám plyn, ale nemá to vliv myslím na ten rozkmit volantu - jakože se to netřepe podle zvuku.
|
10.10.10, 10:03 |
|
|
superflo
|
co takto, silenty v ramenach? vola v riadeni, resp. v spojovacke?
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
10.10.10, 11:49 |
|
|
Ladisco
|
silentbloky se zdají být úoe v pořádku. řízení neví, ale jsou tam nové čepy na řízení dávané v červnu
|
10.10.10, 12:26 |
|
|
Jarda S.
|
Ladisco píše: hoši jste si návrhy jistí, ještě dodávám, že někdy jsou slyšet takové divné zvuky, jako jené bouchání, to se zvětší když přidávám plyn, ale nemá to vliv myslím na ten rozkmit volantu - jakože se to netřepe podle zvuku.
jo dělá mi to přesně to samý až vyměnim ty ložiska tak dám vědět
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.10.10, 12:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
|
10.10.10, 14:25 |
|
|
varok
|
Já bych vyměnil celé horní uložení předních tlumičů. Zase taková pálka to není. Nebo nejsou vlnité kotouče brzd?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.10.10, 14:36 |
|
|
Jarda S.
|
varok píše: Já bych vyměnil celé horní uložení předních tlumičů.
já vyměnil zatim gumy a ted budu řešit ty ložiska
|
10.10.10, 15:18 |
|
|
Capricorn
|
Neber si to ve zlém, ale v podstatě u všeho čtu že se to "zdá být v pořádku"... ono se to na první pohled klidně může zdát v pořádku... Třeba špatné silentbolky ramen jen pohledem pořádně neodhalíš... musí se pořádně vyzkoušet a pak se teprve třeba zjistí , že jsou měkké jako žvýkačka. Chce to pořádně zkusit a nebát se za to vzít. Vůbec nejlíp to jde vidět na STK na plošině kde se zkouší vůle v nápravě. Abych nezapomněl tak volant vibruje jen když je motor v záběru nebo pořád i když není tzn i když vyřadíš na neutrál?
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
10.10.10, 15:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Capricorn píše: Neber si to ve zlém, ale v podstatě u všeho čtu že se to "zdá být v pořádku"... ono se to na první pohled klidně může zdát v pořádku... Třeba špatné silentbolky ramen jen pohledem pořádně neodhalíš... musí se pořádně vyzkoušet a pak se teprve třeba zjistí , že jsou měkké jako žvýkačka. Chce to pořádně zkusit a nebát se za to vzít. Vůbec nejlíp to jde vidět na STK na plošině kde se zkouší vůle v nápravě. Abych nezapomněl tak volant vibruje jen když je motor v záběru nebo pořád i když není tzn i když vyřadíš na neutrál?
já viděl chodit ramena tak že si viděl přední kola před autem a pak ve zpětném zrcátku a nic nevibrovalo miloš
|
10.10.10, 17:34 |
|
|
Mex
|
Teda ne že bych neměl k Milošovi respekt vzhledem k jeho znalostem a přínosu pro fórum. Ale tak nějak nedokážu pochopit proč se nováčci pořád za citace bezprostředně předešlého příspěvku peskují za porušování pravidel a na druhou stranu se bez povšimnutí moderátorů někomu tohle toleruje. Tak buď to platí pro všechny a nebo pro nikoho a jedno na tom jestli je to nováček nebo stálý člen s odborným přínosem pro fórum. Za OT se omlouvám.
_________________ Favorit GLXi
|
10.10.10, 17:58 |
|
|
Ladisco
|
dělá to ikdyž vyřadím a nejsou v záběru
|
10.10.10, 18:15 |
|
|