|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Při plném rejdu doprava se ozve klepnutí
Autor |
Zpráva |
Johny_Servis
|
Při plném rejdu doprava se ozve klepnutí
Ahoj
Když dám plný rejd doprava a rozjedu se tak se ozve klepnutí, to samé, když se rozjíždím rovně a trochu prudčeji, při odbočování doleva to ale taky občas klepne - by to mohlo indikovat špatný vnější homokinetický kloub že? Jenže jsou oba (levý i pravý vnější) vyměněny stejně (před cca. 12t km) a oba jsou značky meteli (nebo tak nějak podobně) můj dotaz:
1. Když mám plný rej v pravo a klepne to (při rozjezdu) - je chyba skutečně v pravém kloubu? 2. Mohl by se tímto klepnutím projevit i vnitřní homokinetický kloub (ať už levý nebo pravý) - ty nebyly měněny? 3. Je značka meteli šmejd?
Díky
|
6.10.11, 19:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Pavelo
|
Re: Při plném rejdu doprava se ozve klepnutí
1. pri rajde doprava by sa mal (ak je teda zlý) ozvať lavý kĺb, lebo vtedy je viac zaťažený
2. vnútorný kĺb má skôr tendenciu vibrovať s autom/volantom prípadne vydávať taký hukot, keď je auto v pohybe
3. osobné skúsenosti nemám, ale čo som tak pozrel internet tak to vyzerá na strednú triedu, imho by mala vydržať viac, než tých 12tis km.
počuj, osobne ti poviem takto - nedávno som podobnú vec riešil na svojej Felicí, že mi pri rozjazde vždy dačo kleplo a nakoniec to bol zle dotiahnutý šrób v silentbloku prevodovky.
|
6.10.11, 21:31 |
|
|
varok
|
Nebo bych zkusil zkontrolovat vůli v uchycení třmenů předních brzd. Někdy to taky pořádně mlátí, když už je to vymlácené.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.10.11, 14:02 |
|
|
fatal
rejpal
|
Odkud to klepnutí jde? Může to být kloub, kulák, silent ramena, silent motoru, dokonce i vůle někde v kastli...
|
7.10.11, 14:34 |
|
|
Johny_Servis
|
Pavelo: Faktem je, že mi volant i při vyvážených kolech kolem 110 km/h silně vybruje (dynamický tlumič na dlouhé poloose mám řádně namontovaný, mám i vyměněná ložiska v předních kolech i brzdové kotouče - zkrátka všechnu dynamickou hmotu)
Varok: Ty třmeny mě taky napadly - jeden mi dokonce zatuhával - to by mohlo způsobovat to klepnutí - jenže když zastavím na místě, pořádně napumpuju brzdu a pak se rozjedu, tak to klepne jak kdy a hlavně to umí klepnout i když nebrzdím, ale zastavím setrvačností.
Fatal: silentbloky ramen (přední i zadní) jsou vyměněny za originální nové - rameno jako takové vůli nemá. Kulové čepy (spodní rejdové i čepy řízení jsou vyměněny)
Osobně to teda tipuji na zatuhávající třmen, nebo na pravý vnitřní homokinetický kloub - ono to i zní, že to jde z těch míst
Otázka: dá se nějak za klidu vozidla (když si pod něho vlezu) zjistit jestli je vnitřní homokinetický kloub vymlácený?
|
7.10.11, 14:53 |
|
|
Johny_Servis
|
Doplnění foto podvozku zadní silentblok předního ramenauložení nápravnicespodní silentblok převodovkyDotazy 1. je normální že by zadní silentblok předního ramene takhle povylezl ven? Už si ani nepamatuju jestli sem ho zalisoval kompletně celý... 2. u fotky číslo 3. je vidět spodní silentblok převodovky - dá se tento koupit samostatně, vylisovat z držáku a nalisovat nový - je to drbačka? Na autokelly mají jen komplet s držákem za 419...
|
11.10.11, 21:34 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|