Felicie - posunutá zadní náprava?
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Felicie - posunutá zadní náprava?
Trochu (teda hodně) jsem blbnul na sněhu a povedlo se mi v jednom smyku nabrat šikmo z boku ze zadu obrubník - auto -> \| <-obrubník - úhel odpovídá. Žádná velká rána, spíše to drclo, ze zástěrky odpadl led, pneumatika vypadá v pořádku, ráfek vypadá nepoškozen, na obrubníku byly stopy vzorku běhounu. Jenže když jsem se na kola později po asi 10km jízdy díval, všiml jsem si, že levé zadní kolo mám vůči prahu asi o centimetr více venku než pravé. Okometricky vypadá vše ostatní v pohodě a náraz podle mě nebyl tak silný, aby nápravu poškodil, to by asi musela odnést nejprve pneumatika a po ní ráfek, nebo se mýlím? Čím by to mohlo být? Co mám zkontrolovat? Mohla se celá náprava posunout o půl centimetru doleva?
|
11.2.12, 19:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Felicie - posunutá zadní náprava?
ja neco podobneho zazil, az sem kolo vyzul ale naprave se nic nestalo
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
11.2.12, 19:29 |
|
|
kwiko
|
ja som napravicu ohol ked som prevratil formana do zaveja. Skoc na zdvihak/jamu a poriadne sa na to pozri s metrom
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
11.2.12, 19:47 |
|
|
varok
|
V létě jsme s garáž sousedem opravovali nějakým zedníkům vínovou felinu 1,6 a ti měli zadní nápravu taky ohnutou. Uchycení na podlaze bylo v pohodě, ale jedna strana nápravnice byla ohnutá tak moc, že levé zadní kolo bylo jakoby otáčel. Tak jsme mu dali z vrakáče novou. On tvrdil, že ho předběhla vlečka a dupnul do patníku. Měl ale levé zadní kolo úplně na sračku, celý zadní lem a kousek dveří rozmačkaný. To se mi nechce věřit, že je někdo něčeho podobného schopný. To už jsou pořádné hovada. Když jsme mu to opravili, tak motoricky jela výborně, střela jak prase. Kdyby si něměl kde na to kouknout, zajeď k nám ke garážím pod finančák, máme tam dvě rampy.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.2.12, 20:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Dnes jsem na to koukal a asi se nápravnice o cca 5mm posunula na čepech, nebo silentech, nebo co je to tam v těch úchytech na kastli. Samotné úchyty na první pohled nevypadají nijak zdeformovaně. Zatím to nechám a až bude tepleji, zkusím to prohlédnout pořádně a případně to nějakým cuknutím dostat zpět.
|
12.2.12, 20:49 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ja bych jel na geometrii, oni uz budou vedet, co zmerit a prohlidnout, zvlast kdyz jim popises, co se stalo
|
12.2.12, 21:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
Podle mě geometrie změněná není, jede a sedí to stejně jako předtím. Jen je prostě celá nápravnice o těch cca 5mm více nalevo. Možná bude stačit pořádně říznout nějakou zatáčku, až podvozek rozmrzne.
|
12.2.12, 21:48 |
|
|
gokralik
|
Nebo to tak bylo vždycky... jen sis toho nevšiml. Loni jsem taky při blbnutí na sněhu takhle silně narazil do obrubníku, až mi to ohlo lem disku a nic se s nápravou nestalo. Pokud máš při jízdě rovně volant ve středu, tak by to nic nemělo být.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
12.2.12, 23:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Mám dojem, že posunuté nápravy v úchytech bych si všiml, na podzim při přípravě na zimu jsem pod autem ležel a kontroloval všechna důležitá místa.
|
12.2.12, 23:09 |
|
|
varok
|
A nemáš už vymačkané ty zadní silenty, co drží právě tu zadní nápravnici? Nebo jestli nepovolily šrouby, které drží ty konzole k podlaze.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.2.12, 20:19 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nejspíše to budou silenty, konzoly se snad nehly.
|
13.2.12, 21:40 |
|
|
Dawid130
|
Mě se taky loni podařilo takhle ohnout disk.. Nápravě se nic nestalo.
|
13.2.12, 21:47 |
|
|
Bukaj
|
Kdyby byla, byť jen o kousek, posunutá náprava, poznal bys to na volantu. Při jízdě přímým směrem po rovném povrchu bys měl volant vychýlený. Nebo ať někdo jede za tebou a řekne Ti, jestli nemáč čtyřstopé vozidlo
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.2.12, 12:59 |
|
|
gokralik
|
Na to nemusí být ani druhý člověk. Stačí vjet do nějakého neodpadněného sněhu a prozkoumat čáry za autem.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
14.2.12, 15:02 |
|
|
fatal
rejpal
|
Bukaj píše: Kdyby byla, byť jen o kousek, posunutá náprava, poznal bys to na volantu. Myslím že ne, přece když kola nevytočíš, ale jen posuneš v ose, tak ti to nemá kam a proč zatáčet. gokralik píše: Na to nemusí být ani druhý člověk. Stačí vjet do nějakého neodpadněného sněhu a prozkoumat čáry za autem. To je nápad. Ale to by musela být naprosto přesná přední náprava.
|
14.2.12, 16:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|