Autor |
Zpráva |
varok
|
Volné řízení u fáva
Zdravím všechny. Chtěl bych poprosit o radu. Už na to nemám trpělivost a mám v plánu koupit komplet všechno na přední nápravu nové. Zatím ale nejsou penízky, tak musím jezdit s tím čím je. Na technické mi vypsali mezi závadami i vůle v řízení. To tam mám ale skoro nové, jen asi rok v provozu a snad i české. Když teď ale jezdím do a z práce apod. tak mi jde řízení hrozně lehce. Vím že je špatně, když jde řízení moc ztuha, nové má jít lehce, ale tohle je už moc. Dělá to ale spíše více do pravé zatáčky, do levé ne tak moc. Řízení jsem dával nové komplet i s čepy. Nevíte prosím někdo, kde by mohla být chyba? Prosím, prosím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.10.11, 13:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Volné řízení u fáva
Drapni kolo rukama a cloumej a zkoumej, co se kde hýbe. Jinak fakt nevím. Na feldě mi jde řízení taky lehce, točit jde prsty, žádné vůle se nekonají, takže bych to až tak kriticky neviděl...
|
5.10.11, 14:01 |
|
|
varok
|
No, mě to jde taky lehce prsty, dělalo mi to i u starého řízení, bylo měněné v servisu. Teď jsem si ho měnil sám. Asi jsem to špatně popsal. Ono jde řízení moc lehce a chvílemi při jemnějším otočení má snahu se samo více otočit. Nevím jak to jinak popsat. Potom je zapotřebí hodně málo síly na pootočení. Dokonce i do hodně prudké zatáčky, což si myslím není normální. Že by byly špatné některé čepy? Nebo horní uložení tlumičů?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.10.11, 14:05 |
|
|
gokralik
|
Chyba bude v technikovi na STK, který píše vůli v řízení automaticky s těsností motoru a korozí karoserie, když vidí Favorita.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
5.10.11, 14:07 |
|
|
fatal
rejpal
|
Kola nejsou špatně sjeté? Záklon rejdu je ok? Dělá to bez prždění nebo při brždění?
|
5.10.11, 14:07 |
|
|
Capricorn
|
Máš pocit jakoby bylo řízení do zatáček gumové a hůř se pak vrací volant respektive se po projetí zatáčky skoro vůbec sám nevrátí? Máš pocit jako by ti někdo do zatáček přidržoval předek ve vzduchu jak jde lehce točit volantem? Pak vyměň horní uložení tlumičů jak silentbloky (Rubena/Gumokov) tak i ložiska a fest pak dotáhni. Taky mají na tomhle podíl špatné silentbloky ramen. Já totiž řešil před lety to samé... Měl jsem komplet nové řízení TRW, ale přesto jsem měl tenhle problém... pak jsem vyměnil silentbolky ramen a čepy a mírné zlepšení. A konečně to zmizelo až s výměnou horního uložení tlumičů.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
5.10.11, 16:15 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a kdyby mel volant chut byt jednou presazeny doleva, podruhe do prava a nahodne se to menilo, tak to budou ty gumove objimky, co drzi rizeni v kastli
|
5.10.11, 18:38 |
|
|
varok
|
Nemění se to jednou doleva a jednou doprava. Ty gumové objímky byly nové. Capricorn: Je to jak jsi psal, že se mi zdá, jakoby mi někdo držel v zatáčkách předek auta přizvednutý. Volant se vrací v zatáčkách do neutrální polohy normálně jak má. Zkusím zkouknout to horní uložení tlumičů a ty malinké ložiska nahoře. Děkuji za radu.
Ještě jsem se chtěl zeptat, jak poznám různé gumové díly gumokov, nebo Rubena? Mají nějaký nápis nebo tak něco? Podle ceny se dnes řídit nedá. Ať nekoupím zase nějakou levnou čínu, což je dnes v obchodech už normální.
|
5.10.11, 19:41 |
|
|
kwiko
|
Rubena ma firemne logo HROCHA
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
5.10.11, 20:09 |
|
|
Lamač
|
nové gumové uloženie ešte neznačí že je o.k. Daj jednoznačne rubenu,lebo čínska guma nemá chybu
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
5.10.11, 20:17 |
|
|
varok
|
Právě proto jsem se ptal, jak poznám pravé výrobky rubena. Dnes vám klidně prodají v obchodě čínu, ale s tím, že je to kvalitní česká výroba i za tu cenu. Za dva měsíce obervané jako hadr na zem. Vlastní zkušenost.
|
6.10.11, 04:06 |
|
|
varok
|
Tak opět mi to lítá. Mám asi měsíc vyměněné horní uložení, nové čepy na ramenech. Jsou české zn. DAS. Horní uložení jsem tedy vyměnil jen ložiska a tu gumu. Ty horní gumy jsou ale asi čína, Rubenu nejde nikde sehnat. Už to přestalo, ale teď mi to opět jde hrozně volně otáčet, zase jako by mi někdo nadzvedával předek. Tentokrát mi ale zůstává volant jednou trošku vlevo a potom zase trošku vpravo. Díval jsem se na ty gumy na řízení a vypadají že jsou dobré.
|
19.1.12, 11:44 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jak vypadaji je jedno, udelej si treba barvou znacky podle gum, a uvidis, jestli se ti rizeni posouva v ulozeni nebo ne
|
21.1.12, 20:37 |
|
|
varok
|
Takže chyba je opravdu v těch gumových výliscích na řízení, které jsou přítáhnuté objímkami k nápravě? Dobře. Já je tedy vyměním. Nejhorší je, že když sháním ty gumové díly od Rubeny/Gumokovu tak nikde nemají, jen samou čínu. Dokonce i v origo škodovce mají asi čínu. Nebo origo škodovka nepoužívá Rubenu?
|
22.1.12, 10:52 |
|
|
Bukaj
|
Origo je asi Rubena, ale na těchto gumách není myslím její logo (alespoň jsem to zatím neviděl). V autorizovaném servise Škoda určitě čínu nepoužívají. Čínskou/polskou gumu poznáš většinou podle toho, že je lesklá černá, zatímco originály (15 let staré) jsou většinou matně šedé až bílé od klouzku
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
23.1.12, 12:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|