Autor |
Zpráva |
vapno92
|
Favorit - "vykrivené" koleso
Zdravím páni. Mám tu taký problém, na Fáčku mám už dlhšiu dobu predné kolesá do A, riešil som to teraz, po výmene pneu. Menil som čapy ramien, riadenia a silentbloky ramien. Na geometrií mi však povedali, že až taký odklon kolies nemôžem mať geometriou. Otázka je, čo by to mohlo spôsobovať? Možno horné uloženie tlmiča? Auto síce bolo buchnuté, ale na ľavú stranu, poškodenie spočívalo v rozbití svetla a blatníka. Okrem toho, vykrivené koleso je na pravej strane.
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
13.4.12, 19:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CrazyMan
|
Re: Favorit - "vykrivené" koleso
hrnce se ti zkroutily proto se tam dává ta vzpěra mezi tlumiče
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
13.4.12, 21:28 |
|
|
darklord
|
Kasna sa pomaly zatvara okolo motoru ako pise tu kolega, otazkou je, ci tam este vobec rozperu nasadis a ako moc to pomoze.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
14.4.12, 04:10 |
|
|
vapno92
|
No tak som to skúšal, nemôžete mi dakto napísať akú to má mať rozteč? Tá vzpera mi nejde nasadiť ale neviem či to vôbec je na Favorit.
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
14.4.12, 06:47 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
horní uložení, taky sem to měl a štafle to měo pěkný
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.4.12, 08:33 |
|
|
CROWACK
|
no zvedni to na hever, pak by to mělo jit nasadit. Obě strany aby byly v luftě. A horni uloženi to muže byt taky.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
14.4.12, 09:08 |
|
|
vapno92
|
Neviem no, keby sa kasňa zvierala tak by boli obe strany vykrivené nie? tu je len jedna, just nie tá ktorá bola búraná ale opačna
|
14.4.12, 09:38 |
|
|
ventYl
|
toz tak to na jednom konci zhnilo a druhy bol rozdrbany.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
14.4.12, 14:39 |
|
|
michalkatka
|
máš tri možnosti...
1. buď to necháš tak a budeš riskovať svoj život a životy iných ( to musí myť hnilé na šrot ).
2. zdvihneš, nahodíš rozperu, dáš dole blatníky a poriadne to vyvaríš / dáš vyvariť - uchytenie k vnútornému blatníku a nosníku...
3. odvezieš na šrotovisko, prípadne auto zrušíš a rozoberieš na diely....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.4.12, 17:38 |
|
|
CROWACK
|
Michal: Já bych nebyl tak skeptický, ono těžko vyslovovat takové verdikty bez toho aby člověk to auto viděl..
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
14.4.12, 17:52 |
|
|
michalkatka
|
ak sa miska tlmiča zavrie o viac ako 1cm, už je to veľmi nebezpečné, ľahko ti tlmič na jame vylezie cez zavretú kapotu hore... uchytenie missiek k vnútornému blatníku je najslabšie a najnamáhanejšie miesto na kasni... hlavne u starých modelov,po facelifte sa to trocha zlepšilo...
|
14.4.12, 18:00 |
|
|
vapno92
|
na jeseň sa to presne tam vyváralo takže zhnité to nieje. Napadlo ma skutočne možno to horné uloženie, mám už kúpené diely. Pre istotu, aká má byť presne rozteč medzi šroubami na zdravom aute?
|
14.4.12, 18:42 |
|
|
michalkatka
|
horné uloženie zasa toľko neurobí, ale keď si tú rozperu namontovať skúšal a nešla, tak to buď zle vyvarili, ak by si tam tú rozperu dal tak to môže byť ohnutý tlmič, alebo tehlica...
|
14.4.12, 19:58 |
|
|
Pavelo
|
Ja som si myslel, ze zbortene domce tlmicov je vysada len dizlovych felicii (a do istej miery len mytus) ale oni sa vedia zbortit aj na benzinovkach? (sice Facko ale v podstate je to to iste..)
|
15.4.12, 03:13 |
|
|
ventYl
|
a nebolo to nahodou vyvarene tak, ze nejaky dobrak proste obvaril skutkovy stav a ani sa nejako neobtazoval zistovat, ci to uz od hniloby par centimetrov neodcestovalo vedla?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
15.4.12, 08:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|