|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Ložisko předního kola felícia, jak poznám, které je KO?
Autor |
Zpráva |
bosator
|
Ložisko předního kola felícia, jak poznám, které je KO?
Chtěl bych poprosit o radu. U felicie už asi měsíc řeším otáčivé bouchání jdoucí z přední nápravy, nad cca 35km/hod. Začalo po rozdělání poloos a výměně gufer a jedné manžety vnitřního kloubu. Nedaří se mi zjistit odkud to bouchání vychází, je to ale jistě bouchání z otáčivého pohybu, slyšet bylo původně nad 50km/h, teď cca nad 35. Postupně jsem vyměnil 1celou poloosu, pak 2. poloosu – stále beze změn, teď jsem dal jinou převodovku a novou komlet spojku, ale bouchá to stejně. Jediné, co už by to mohlo být je ložisko předního kola. Ale když s oběma koly otačím na heveru, otáčí se lehce a tiše. Ani v jednom není sebemenší vůle. Bouchání za jízdy vychází spíše z levé strany (řidičovi), ale když jsem auto koupil byla dost povolená prává poloosa (kolo mělo výkyv) cca 1cm. Dotáhl jsem ji a vše se zdálo OK žádná vůle, žádný hluk, až po rozdělání poloos to někde mlátí. Chci se tedy zeptat, jak poznán, které ložisko předního kola to dělá, které mám vyměnit?Nějaký nápad, nebo fígl jak přijít na to, které to je. Hluk jde sice jakoby z levé strany, nebo spíš z místa převodovky, ale nejsem si jist, jestli se nepřenáší po pravé poloose do převodovky. Moc díky za jakoukoli radu.
|
10.5.12, 22:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Ložisko předního kola felícia, jak poznám, které je KO?
dáš zvedák a točíš kolem pokud je ložisko KO je točení slyšet, poslecní zkouška je až vytáhneš těhlici zatočíš a pokud je ticho ložisko je OK
|
11.5.12, 06:19 |
|
|
varok
|
A nebo vytáhneš těhlici z auta a vysype se ti ložisko úplně. Náboj skoro vypadne jako mě.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.5.12, 17:13 |
|
|
Jaguar92
|
řešil jsem něco podobného.. dal jsem tedy auto na zvedák, pootočil.. a slyšet tam jde jak se něco [dře , otírá, nevím jak jinak to nazvat] ale jen lehce... ale kolo nemělo vůli[kdyby ložiško bylo vyběhané, tak ji má ne?] tak jsem se na to vykašlal a za týden jdu dělat brzdy... jsem zvědav... jak to dopadne... budu měnit hadičky a trubky atd. ten zvuk si myslím, že vydávala brzda co se uplně nevrací..
_________________ Přikoupím koně...
|
12.5.12, 13:26 |
|
|
novomi
|
Na Fabii mi taky hučí kola (řekl bych že přední). Zvednul jsem to a točil, hučelo to, jenže nepoznám jestli to neni od diferáku, když je to na předku. Hučí to pořád stejně ve všech rychlostech.
Když to půjde na STK na stolici, daji se ložiska nějak diagnostikovat, že jsou špatný ? Abych je nechal vyměnit. Rozbírat to nebudu.
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
12.5.12, 15:41 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
mě ložisko nehučelo ale mělo vůli
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.5.12, 16:59 |
|
|
bosator
|
Díky všem za rady. Já když to dám na zvedák, obě kola se otáčí lehce a bez znatelného hluku a vůlí. Zkusil jsem i na obou povolit poloosu, ale taky žádná vůle. Zajímavé je, že když jsem auto koupil, pravé kolo mělo velkou vůli( na krajích min. 1cm do strany). Dotáhl jsem tedy poloosu a vůle úplně zmizela. Teď když poloosu povolím i oddělám, tak v tom kole žádná vůle není. Nevím tedy, jestli se dotažením poloosy ložisko nějak posunulo na svoje místo a jestli je teď tedy KO. Nevím, jestli se ložisko zničí, když se delší dobu jezdí s povolenou poloosou? Jen teda za jízdy to bouchání jde znatelně z levé (řidičovi strany). Jinak se dá říct, že to vůbec nehučí, ale je to takové otáčivé bouchání, čím rychleji se kola točí, tím větší je frekvence bouchání ( je to jako kdyby se točil kámen v převodovce, ale převodovkou to není)
|
14.5.12, 12:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já měl dneska mazda 5 hučení až při 13o a výš kolem kila to ses musel soustředit, točil jsem kolem a poznal jsem to jedině stetoskopem, mám ještě slečnu té hučelo v mondeu ale nešlo to poznat byla měsíc trpělivá a už jsem to poznal točením
|
14.5.12, 17:31 |
|
|
Jaguar92
|
Na kolik vyjdou nové ložiska, čepy atd + potřebné díly k tomu na formana ať vím tak cca... materiál.. a kolik tak mám počítat za práci... jako jak dlouho to trvá...
_________________ Přikoupím koně...
|
14.5.12, 17:54 |
|
|
gokralik
|
Ložiska tak 650 kč, taková menší oprava přední nápravy vyjde (čepy, silentbloky) tak kolem 1000 kč. Práci nepočítám, vše jsem dělal sám.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
15.5.12, 12:09 |
|
|
bosator
|
Vadné ložisko nalezeno a nahrazeno ložiskem Master sport !
Díky všem za rady. Nakonec to bylo ložisko na straně řidiče. Sice v ložisku nebyla žádná vůle, ale bylo KO. Po výměně už to nebouchá. Koupil jsem údajně, to nejlepší ze 4 značek, co na prodejně měli, německé ložisko Master-sport - http://www.autobyznys.cz/detail30134/lo ... 6u0407625aS tímto ložiskem sice zatím nic nebouchá, ale konečně mám v kole vůli, na obvodu kola to dá dobrých 5mm do strany! Tak vím hned, že tohle ložisko je KO, že je to šmejd. Ložisko bylo nalisováno na lisu a nikde jinde, než v ložisku se chyba nestala. Tak jen zkušenost pro ostatní, kteří by chtěli utrácet peníze za tenhle německý šmejd. Nebo, že by snad čína?
|
21.5.12, 14:29 |
|
|
gokralik
|
Sakra, tehdy jsem přemýšlel, že koupím taky tuhle značku. Ale odradilo mě to "sport" v názvu. To zavání průserem. A vidím, že jsem udělal dobře. Já zvolil cenově přijatelné Meyle (220 kč kus) a zatím jezdím jako král. Ale je fakt, že jsou na kolech jen pár tisíc kilometrů, tak uvidíme co z toho bude.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
21.5.12, 19:36 |
|
|
Pavelo
|
Mne túto značku tiež ponúkali v obchode, ale ešte som sa k tomu nedostal, lebo som nemal volnú garáź. Od nich mám rajdové čapy a zatiaľ držia v pohode, takže som bol už pre neho rozhodnutý, že ho kúpim. A popravde som si nikdy nevšimol, že je to MASTER SPORT, vždy som videl len MASTER
|
22.5.12, 18:47 |
|
|
Ondras83
|
ja nevim, ze vsichni porad jen setrite a setrite ale vzdycky na nespravnym miste...loziska kupuju zasadne skf, fag, meyle apod., olej taky kvalitni, svicky a tesneni taky...kupujte si cinsky vonafky, cinsky poklice, cinsky samolepky, cinsky potahy, ale ne takhle zasadni veci....no ale co, kazdej se stejnak musi poucit sam
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.6.12, 17:28 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
taky to tak vidím skf nebo fag na felici se nebojím starline, dopředu i dozadu a není problém třeba megan dát starline, optimal, febi, madi in europe, tak je to na 9 měsíců
|
24.6.12, 14:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|