Autor |
Zpráva |
Rambo-x
|
Felicia-manžeta kloubu
Zdravím,jak je těžké vyměnit manžetu na vnitřním kloubu na felicii.....praskla a není možné ten kloub nechat odkrytý,ale je to divné,vypadá celkem nově a takhle najednou praskne Poznal jsem to tak,že při jízdě na dvojku do pravého rejdu to cukalo do volantu a před tím ne....tak jsem otevřel kapotu a už vidím jak je převodovka oházená mazivem a manžeta roztrhlá....co myslíte,bude kloub po výměně manžety fungovat nebo se bude muset vyměnit i on,byl jsem nucen s tím dojet 700km z Polska
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
22.7.12, 19:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Felicia-manžeta kloubu
To rozhod a uvidis zda jsou segmenty poskozeny. Vyndej sroub na kulaku ramene, tim muzes rozhodit rameno a tehlici a vytahnout celou poloosu z prevodovky. Samozrejme je potreba sundat tu matici v naboji
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
22.7.12, 19:32 |
|
|
Capricorn
|
A dyť tu máme návod... http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=434 Jinak ono záleží jak dlouho se s tou prasklou manžetou jezdilo. Resp. jak dlouho se jezdilo bez maziva kdy se vyšvihalo ven a natekla tam voda a dostal se dovnitř prach/písek a udělal tam brusnou pastu. Jakmile se tohle stane pak se začne trojhran vybrušovat a začne vznikat vůle. Chce to ten kloub vidět a zkontrolovat a případně jen vyměnit manžetu nebo kloub. Ale podle toho co si psal to asi bude chtít spíš vyměnit kloub.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
22.7.12, 19:47 |
|
|
Rambo-x
|
No stalo se mi to v Polsku,to je cca 700km,když jsem jel tam tak to bylo normálně suchý,v pohodě....ta manžeta vypadala nová,nechápu jak mohla prasknout,jak jsem jel domů tak jsem začínal pozorovat že to když to mělo pořádně zabrat v pravém rejdu tak zatím nepatrně cuká,žádné zvuky nebo něco takového,ani vibrace do volantu,spíše se nepatrně zachvělo při plném záběru na dvojku v pravém rejdu celé auto,ale nepatrně,všiml jsem si toho jenom já,spolucestující to vůbec nepostřehli že se něco děje než jsem zjistil že je ta manžeta prasklá....není možné že ji třeba něco roztrhlo protože to auto mám chvíli a při koupi jsem na něm všechno důkladně kontroloval,a majitel mi předložil i doklad o výměně těch manžet před půl rokem,takže mi to přijde hodně divný,přejel jsem zajíce,tak jestli se to nějak neroztrhlo tím třeba jestli je to možné
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
22.7.12, 19:57 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jestli už cuká do volantu tak tě výměna nejspíš nemine
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.7.12, 19:57 |
|
|
Rambo-x
|
Do volantu ne,spíš do celýho auta,ale jen nepatrně....byl jsem nucenej s tím dojet,poněvadž hledat někde v Polsku opravnu,ještě jsem neměl už prachy,neměl jsem naše prachy a těch vyměněnných už jenom asi za 50 korun,takže jsem musel dojet
|
22.7.12, 20:20 |
|
|
Rambo-x
|
Můžete mi někdo,prosím napsat,jak asi vyjde tato oprava draho a jaké díly nakoupit .....četl jsem ten návod a zdá se mi to na doma dost složitý,bojím se že by se ten kloub nějak rozsypal,prostě že bych to nějak zprasil a už bych to nedal dokupy,kdyby to bylo jak na 742 tak by nebylo co řešit,ale jak se musí ta poloosa vyndat tak to je hardcore Ale muselo to něco,nebo někdo rozříznout,díval jsem se na to,a není to překroucený v těch vlnkách,ale jakoby na šikmo přes ně a jakoby něčím ostrým,buď něco na silnici,nebo někdo,komu se nelíbilo že v Ostravě parkuji v obytné zóně a zabral jsem tam milostivě jedno místo...poněvadž jsem si říkal,proč je pod tím autem flek od oleje,ale nebyl jsem si jistý jestli to tam už nebylo před tím,z auta nic nekapalo,tak jsem se vydal na cestu do Polska a tam jsem to zjistil podle chování auta
|
22.7.12, 20:43 |
|
|
Jarda S.
|
cca 130,- při mojich cenách oprava vypadá složitě ale je to snadný
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.7.12, 21:16 |
|
|
Rambo-x
|
Doufám že pomůže jenom vyměnit tu manžetu,ale počítám s tím že půjde i ten kloub .....určitě koupím originál škoda nebo jestli existuje nějaká osvědčená značka co vydrží tak mi poraďte.....něco co se po roce rozsype nechci,tohle auto plánuji na běžné ježdění ještě na dlouho a tím pádem musí mít odpovídající péči Velká škoda že to není něco na způsob 120tky(kyvka)manžeta rozpůlená,jenom se pak stáhne šroubky nebo nýtky a zdáár,proč to soudruzi nějak nevylepšili aby to neprolínalo při otáčení a není to tak i tady,třeba stažené nějakou speciální sponou aby to bylo dokonale těsné a výměna byla naprosto banální bez vyndávání poloosy....no ale to už bych chtěl asi moc
|
22.7.12, 21:51 |
|
|
Rambo-x
|
No tak už je jasný že to není náhoda,stejným stylem je nařízlá i manžeta u kola,ta zatím nepraskla,ale nemá k tomu daleko......obě jsou nařízlé našikmo přes ty varhánky,ne že by se to překroutilo v těch spárách kolem dokola a na druhé poloose vše OK.....ještě že mi někdo nenařezal brzdový hadice nebo to jednoduše nerozbil,ale jsem docela sklamanej co to tam je za svině v tý Ostravě....před panelákem 10 volných míst a soused na mě spustí co tam dělám a zabírám domácím místa,že si mám upalovat s tím krámem parkovat až na centrální parkoviště půl kiláku daleko,přitom je tam stabilně tak 8 míst před panelákem neobsazených,dokonce na mě zavolal i policajty že jsem prej tam někoho ohrozil nebo cosi.....tam už jedině VLAKEM,když tam jsou tak zákeřný ku**y
|
23.7.12, 09:08 |
|
|
Lamač
|
Rozbit mu večer papulu.Potme.Take konflikty riešim rovno ručne stručne.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
23.7.12, 11:58 |
|
|
Jarda S.
|
dát mu deku jistě timhle nasral víc lidí
|
23.7.12, 12:07 |
|
|
Hiro
|
kde v Ově jsi byl, která část?
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
23.7.12, 12:26 |
|
|
Rambo-x
|
Na Dubině.....přesnou ulici s jistých důvodů nebudu psát(kvůli někomu ) No tak ulici napsat můžu,to stejně nikdo nemůže vědět o koho tam jde ....ulice Jaroslava Misky,Dubina
|
23.7.12, 14:07 |
|
|
gokralik
|
Ale prdlajz. Jestli to před prodejem někdo vybavil novými manžetami, tak za ně určitě nedal víc jak 20 kč/kus. Pak se životnosti < 1000 km nemůžeš divit. Chtěl bych vidět člověka, který se válí po zemi a natahuje ruku, aby to někomu "pořádně natřel" rozříznutými manžetami. Na to jsou věci jako klíč vs. lak, či cihla vs. okna.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
23.7.12, 19:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|