Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 23:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Felicia vibruje 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia vibruje
Zdravím Borci. Mám Felicii 1.3 a už si nevím rady prostě od 90 kmh začne auto vibrovat kola jsou vyvážené + nové poloosy + nové ramena čepy a udělaná sbíhavost kol a všude nové silentbloky. Už nevím co s tím. Chci se zeptat co by to tak už mohlo být jestli to už někdo řešil pročetl jsem už toho hodně ale žádný výsledek každý radí že to dělá pravá poloosa ale koupil jsem obě nové a bez výsledku. Děkuji za každou radu.

11.11.22, 12:30
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: Felicia vibruje
A tlumice? A podlaha drzi?

Cvokárium: Youtube Instagram

11.11.22, 14:33
Profil ICQ YIM

Dneska jsem byl i na STK a dostala jí na 2 roky. Ještě chci doplnit mám na té Felicii neoriginální alu kola koupil jsem i vymezovací kroužky ale mám tam šrouby z plecháču. Tak jestli náhodou to ještě nemůže dělat to.

11.11.22, 15:46
Ignorant pravidel

asi sis odpovedel neorigo kola s jinym stredovym rozmerem ty kola jsou proste bokem teziste a pak vybruji

12.11.22, 05:08
Pan Kapitán

To nemusi nic znamenat, STK neodhali vsechno, Mne Forman taky prosel a pritom je na volantu citit hazejici kolo, ale az nekde pres 110. Neoriginalni kola by mohly byt problem kdyby byly spatny vymezovaci krouzky napriklad. Jinak ale ti asi nikdo jen tak neporadi bez zkusebni jizdy. Kdyz to zacina vibrovat pri 90, tak bych ale tipnul tlumice nebo treba horni ulozeni, je to podezrele nizka rychlost.

Edit: Podle mne by ani kola s jinym ET nevibrovaly, kdyby byly tlumice v poradku.

Cvokárium: Youtube Instagram

12.11.22, 07:33
Profil ICQ YIM
rejpal

Taky mám podobný problém, občas kmitá předek nad 90km/h, nad nějakých 110km/h se to zklidní. Kola neorigo, ale na kroužcích, vyváženo, nové pneu, nové kotouče, tlumiče pár let zpět nové, vůle nejsou, stejně to kmitá. Mám podezření na vůli v řízení. Moc to neřeším, protože se to projevuje jen občas.

Viky píše:
Edit: Podle mne by ani kola s jinym ET nevibrovaly, kdyby byly tlumice v poradku.

ET posune těžiště mimo ložisko resp. osu těhlice takže to nemusí kmitat na tlumiči, ale na řízení...

12.11.22, 21:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Tak se včera zjistilo že na té nápravě i když tam jsou nové čepy i ramena tak je asi 1cm vůle a ta vůle je od řízení.

Ještě jsem zjistil že když tam mám třeba 3 a zatáčím doprava tak to auto vibruje víc než když jedu rovně. Tak snad to tím řízením bude.

Ještě chci dodat že než jsem tam dal ty neorigo alu kola tak na plecháčích to jezdilo krásně. Tak jsem na ty alu kola koupil středové kroužky a dal převážit. Ale stejně ty vibrace tam jsou. Škoda že už to nemůžu vyzkoušet na těch plecháčích hodil jsem je do šrotu :(

13.11.22, 01:13

Poloosy jsou myšleny poloosy i s oběma klouby? Není špatné některé přední ložisko na těhlici? I když to by se asi projevovalo i při nižších rychlostech. Ale to vibrování v zatáčce.....Tak že by levé ložisko?
Co zkusit přehodit kola přední se zadními? Jestli je některé kopnuté, tak po přehození by to už nemělo dělat. Jestli bude problém stále, tak je špatně něco jiného.

18.12.22, 17:51
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]