|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kdoasi
|
Mková náprava do užovky
Lze to provést legálně? Na stk prohlásili, že potřebuji souhlas od výrobce, řešil už toto někdo?
|
20.5.07, 12:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Mková náprava do užovky
kdoasi píše: Lze to provést legálně? Na stk prohlásili, že potřebuji souhlas od výrobce, řešil už toto někdo?
Legalni to je pouze pokud pouzijec blatniky, svetla atd.. z Mka. Siroky napravy na cistou uzovku nejsou dovoleny. Musis jit na STK jinam.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
20.5.07, 17:12 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
20.5.07, 18:01 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak ja to tak mam.. pravdou je, ze technik povidal, ze ty kola sou nejak venku, ze mam podlouzky a poletim ven...tak sem mu povedel, predloni sem mel na stk spatnej svislej cep a a ze kdyz sem ho chtel vymenit, zjistil sem, ze mam shnilou napravnici a tak sem se na vrakarne kouk po jiny naprave, nasel sem zdravou, vymenil sem na ni svislaky,kulaky,manzety na rizeni, loziska,kotouce a dal do auta..no a v aute zjistil, ze je Mkova chvili na ni koukal a nechal to bejt...to ze mam pruziny o pul zavitu kratsi si ani nevsim..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
21.5.07, 08:08 |
|
|
kdoasi
|
chm chm chm, přesvědčili jste mě... tu vykvrdlanou tam ještě chvíli nechám zkusím aspoň vyměnit pneumatiky
|
21.5.07, 09:30 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ne, ne vymen za Mko...uvidis rozdil.. jeste je taky rozdil, jesli na ty M naprave budes mit gumy 165/80 nebo /70.. ja mam /70 takze to vypada min napadne, ale kdo ma / 80, tak to vypada dost brutalne... no a nebo muzes pouzit kola 165/70 R14 na discich z prvnich uzovek a potom to tak napadny nebude prptpze maj mensi prolis...takze nevylejzaj tak jako 13ky
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
21.5.07, 10:05 |
|
|
MAJO
|
Ja mám emkové nápravy v užovke už pár rokov a na STK nikdy žiadny problém. Iba pozrel, či tam nemám podložky a keď videl, že tam mám origo nápravy, nemal žiadne námietky.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
21.5.07, 10:09 |
|
|
kdoasi
|
Nojo, zapomněl jsem dodat, že mám na mysli širokou nápravu s hřebenovým řízením, vy to máte jak? (poněvadž to řízení beru jako hlavní přínos )
|
21.5.07, 13:06 |
|
|
MAJO
|
Samozrejme, že tam mám hrebeň.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
21.5.07, 13:35 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jj hřeben.. dirku po puvodnim rizeni sem zalepil z obou stran ipou a pretrel barvou...]
|
21.5.07, 13:36 |
|
|
Peter50kw
|
kdoasi píše: Nojo, zapomněl jsem dodat, že mám na mysli širokou nápravu s hřebenovým řízením, vy to máte jak? (poněvadž to řízení beru jako hlavní přínos )
Hreben mozes mat aj bez zmeny rozchodu. Ja som mal taku uzovku - meni sa napravnica, riadenie, pedalova skupina a volantova tyc. Riadenie je rovnake ako pre Mko akurat tam mas kratsie tycky ku gulakom. Ja som kupil komplet riadenie na garde. Vyhoda takeho riesenia je, ze tam nemusis menit zadnu napravu. Rozdiel v jazdnych vlastnostiach je minimalny - ja som rozdiel nepoznal. Dolezite je ake tam mas pneumatiky.
|
21.5.07, 13:49 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Peter50kw píše: kdoasi píše: Nojo, zapomněl jsem dodat, že mám na mysli širokou nápravu s hřebenovým řízením, vy to máte jak? (poněvadž to řízení beru jako hlavní přínos ) Hreben mozes mat aj bez zmeny rozchodu. Ja som mal taku uzovku - meni sa napravnica, riadenie, pedalova skupina a volantova tyc. Riadenie je rovnake ako pre Mko akurat tam mas kratsie tycky ku gulakom. Ja som kupil komplet riadenie na garde. Vyhoda takeho riesenia je, ze tam nemusis menit zadnu napravu. Rozdiel v jazdnych vlastnostiach je minimalny - ja som rozdiel nepoznal. Dolezite je ake tam mas pneumatiky.
Ja sem taky mel hreben na uzky naprave a zadni jsem mel Mkovou. Sice to taky neni legalni, ale tak moc to nebije do oci. S chovanim podvozku jsem byl extremne spokojenej.... nez jsem si postavil 130ku.
U prechodu z matice na hreben pozor na rozdil v sestave pedalu. Tyc rizeni jde jinudy a musi se vymenit konzole s pedalama.
Osobne jsem to udelal tak, ze jsem prevzal rovnou i posilovac vcetne privodu vzduchu. Na technicky docela cumeli... 120L/1977 s hrebenem a posilovacem.... Samozrejme mi to proslo, je to bezpecnejsi nez puvodni.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
21.5.07, 20:51 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Tak úžárna r.v. 1977 a posilovač s hřebenem ??? No to bych čuměl taky... Jen tak dál...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
21.5.07, 20:55 |
|
|
Kristensen
|
Pokud chcete měnit převodku za hřeben tak je vždy potřeba výměna nápravnice, nebo navaření držáků pro hřeben. Jo a jinak když už jsme u toho řízení měl jsem pujčený hřeben že necelá jedna otáčka cca 50-55 minut volantu byl plnej rejd na jednu stranu z rovného směru, na klikatou silnici do kopce fakt bomba ale ve vysokejch rychlostech trochu nebezpečný
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.5.07, 21:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|