Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 07:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Felicia hučeni od PP kola 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia hučeni od PP kola
Dorbý den potrebuji poradit před časem se mi od kola ozývalo hočeni (probržděné pneu) tak jsem si rikal ze po výměně pneu bude vše v pořadku ale nebylo tak ...vyměnil jsem i ložisko v kole protoze hučení jde slyšet pouze kdyz vozidlo jede rovne a nebo kdyz se zatočí doleva . Do prava hučení utichne.... toto hučení je v závislosti na otačkách kol. nemate nekdo nejakou zkušenost co by to mohlo byt kdyz pneu a lozisko je vyměněno ? přemýšlel jsem na nejakým kloubem bud u kola nebo u převodovky ale nejsu si jisty jestli se takto muze projevovat zavada např kloubu

20.10.07, 14:48
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia hučeni od PP kola
Demz píše:
Dorbý den potrebuji poradit před časem se mi od kola ozývalo hočeni (probržděné pneu) tak jsem si rikal ze po výměně pneu bude vše v pořadku ale nebylo tak ...vyměnil jsem i ložisko v kole protoze hučení jde slyšet pouze kdyz vozidlo jede rovne a nebo kdyz se zatočí doleva . Do prava hučení utichne.... toto hučení je v závislosti na otačkách kol. nemate nekdo nejakou zkušenost co by to mohlo byt kdyz pneu a lozisko je vyměněno ? přemýšlel jsem na nejakým kloubem bud u kola nebo u převodovky ale nejsu si jisty jestli se takto muze projevovat zavada např kloubu

ak si teda vylúčil pneu aj ložiská ostáva poloos, typoval by som to na vonkajší kĺb, nakoľko píšeš že to pri zatočení zmizne...

manžeta kĺbu je na tom ako?

20.10.07, 15:11
Mistr mechanik

michalkatka píše:
Demz píše:

ak si teda vylúčil pneu aj ložiská ostáva poloos, typoval by som to na vonkajší kĺb, nakoľko píšeš že to pri zatočení zmizne...

manžeta kĺbu je na tom ako?

no poloosy aso nehučí to musíš dát auto na zvedák, ve předu shodíš destičky a postupně koly točíš to točení kolem, které je slyšet tak je vadné ložisko miloš

20.10.07, 17:38

slovacek.milos píše:
no poloosy aso nehučí to musíš dát auto na zvedák, ve předu shodíš destičky a postupně koly točíš to točení kolem, které je slyšet tak je vadné ložisko miloš

ale ložiská menil...

20.10.07, 18:59

Příspěvek 
jo jo ložisko a pneu jsem vyměnil. to hučení ma zvuk jak kdyz je probržděna pneu ... jinak manžeta je ok ale tu jsem taky preventivne před nejakym casem menil .

21.10.07, 09:38

Příspěvek 
Demz píše:
jo jo ložisko a pneu jsem vyměnil. to hučení ma zvuk jak kdyz je probržděna pneu ... jinak manžeta je ok ale tu jsem taky preventivne před nejakym casem menil .

menil si ju iba preventívne, alebo bola roztrhaná, a vyčistil si ten kĺb poriadne aj s novým tukom...

21.10.07, 10:15
Mistr mechanik

Příspěvek 
já bych teda hodil auto na zvedák a točil koly a prověřil všechny čtyři ložiska a co se týše pneumati na to nepřijdeš jedině je je prohazovat nebo jezdit za mokra nebo na kostkách, uvedu příklad z roku 1995 odborníci z mazdy ve zlíně mazda 323F, pneumatiky matador řekl jsem je to gumama protože za mokra je ticho , zvuk děsný odbornící provedli výměnu ložisek 4000 kč to samé, vadné poloosy výměna 28000 kč to samé a pak přišlo na má slova barum briliant a ticho miloš

21.10.07, 14:53
Hliník navždy.

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já bych teda hodil auto na zvedák a točil koly a prověřil všechny čtyři ložiska a co se týše pneumati na to nepřijdeš jedině je je prohazovat nebo jezdit za mokra nebo na kostkách, uvedu příklad z roku 1995 odborníci z mazdy ve zlíně mazda 323F, pneumatiky matador řekl jsem je to gumama protože za mokra je ticho , zvuk děsný odbornící provedli výměnu ložisek 4000 kč to samé, vadné poloosy výměna 28000 kč to samé a pak přišlo na má slova barum briliant a ticho miloš

No jo, opravy stylem pokus omyl, to se provozuje i dnes, treba u opelu v okoli Melniku :?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

21.10.07, 14:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
slovacek.milos píše:

No jo, opravy stylem pokus omyl, to se provozuje i dnes, treba u opelu v okoli Melniku :?

mě se opravy stylem pokus omyl zdají ekonomicky nevýhodné..obzvlášť u ciziny....hlavně japonci, korejci a jiný šikmovoký kcháry....:D

21.10.07, 19:36
Profil ICQ

Příspěvek 
panove tak kola to nejsou loziska taky ne :) ted jsem menil jeden kloub ale klepe mi to dale.... tak zkusim i ten druhy vymenit a potom se presunu na vnitrni klouby u prevodovky ... tak jsu zvedavej ...A stema Japoncama a nebo Korejcama moc nehudrujte :) ja delam v oboru ale kurna kdyz toto jsou zavady na nic. .... auto na zvedaku kdyz je a tocim stema kolama ...tak to nic nedela :)

23.10.07, 18:33
Mistr mechanik

Příspěvek 
Demz píše:
panove tak kola to nejsou loziska taky ne :) ted jsem menil jeden kloub ale klepe mi to dale.... tak zkusim i ten druhy vymenit a potom se presunu na vnitrni klouby u prevodovky ... tak jsu zvedavej ...A stema Japoncama a nebo Korejcama moc nehudrujte :) ja delam v oboru ale kurna kdyz toto jsou zavady na nic. .... auto na zvedaku kdyz je a tocim stema kolama ...tak to nic nedela :)

jo ale řešíš tu hučení a ne klepání ložiska ti asi klepat nebudou, protože se točí a nemají na to čas měníš kloub a klepe ti to si vymez pojmy klepe nebo hučí nebo ti z toho už kleplo? miloš

26.10.07, 19:20

Příspěvek 
říkam že mi to klepe jako by byla probržděna pneu .. kloubama to neni ty jsem kompletne menil jednotlive ale neprestalo to takze jdu do prevodovky jinak uz nevim..

29.10.07, 14:20
Mistr mechanik

Příspěvek 
Demz píše:
říkam že mi to klepe jako by byla probržděna pneu .. kloubama to neni ty jsem kompletne menil jednotlive ale neprestalo to takze jdu do prevodovky jinak uz nevim..

no a co chceš v převodovce hledat? tam tak hučení, nebo různé rachoty a když vyšlápneš spojku zmizí, já nevím jak klepe probrzděná pneu to myslíš jakože potrhaná kostra a šišatý běhoun? miloš

29.10.07, 17:21

Příspěvek 
no z preveodovky po seslapnuti spojky se stale pri jízde tocí diferencial a ktomu jedna z hrideli.... a probrzdena pneu zni tak jak kdyz se rozjedes treba na 100 a slapnes na brzdnu na plno.....az do zastaveni tak pak jed.... udela ti to tiz sisu na kole....

30.10.07, 19:54
Mistr mechanik

Příspěvek 
já nic jeného neumím než co jsem ti popsal dvouslopový zvedák a pomalu točit zkoumat běhouny, poslouchat, klepání to zas rozebírat miloš

1.11.07, 18:53
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další