|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
cyz
|
vrzání řízení - forman
Na mojem Formanu při větším otáčení volantem vrže (při rychlejším až píská) řízení, volant o kryty lukas nedře. Tuším že to tady už někde padlo ale nemůžu ten thread najít, můžete pls. někdo poradit nebo aspoň poslat link? Díky.
|
22.8.07, 16:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: vrzání řízení - forman
cyz píše: Na mojem Formanu při větším otáčení volantem vrže (při rychlejším až píská) řízení, volant o kryty lukas nedře. Tuším že to tady už někde padlo ale nemůžu ten thread najít, můžete pls. někdo poradit nebo aspoň poslat link? Díky.
vrže to uvnitř nebo venku? Pokud venku tak to jsou většinou horní ložiska na tlumičích ale můžou to dělat taky kuláky
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.8.07, 19:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: cyz píše: Na mojem Formanu při větším otáčení volantem vrže (při rychlejším až píská) řízení, volant o kryty lukas nedře. Tuším že to tady už někde padlo ale nemůžu ten thread najít, můžete pls. někdo poradit nebo aspoň poslat link? Díky. vrže to uvnitř nebo venku? Pokud venku tak to jsou většinou horní ložiska na tlumičích ale můžou to dělat taky kuláky
tak ty horní ložiska to jsem ani neslyšel, čtu to poprvní a co jsem rozebíral i 88 a natuty jsem tam byl první tak ty ložiska byly suché. ale normálně jely a nevrzaly a než jsem přišel na to že to jsou kuláky v ramenech tak mi ještě v autorizovaném servisu poradili, že to dělá rameno v uložení že ty gumy mám namastit indulonou no taky pěkná blbost, ale tehdy jsem to vítězoslavně dělal miloš
|
22.8.07, 20:15 |
|
|
cyz
|
Ty horní ložiska to nebudou, to má trochu jiný zvuk a vychází to z jiného místa. Kuláky prověřím, možná už stejně budou brzo chtít vyměnit ale tohle jde právě spíš někde z hřídele volantu, navíc cítím jako by se to ke konci rejdu trošičku zadrhávalo přímo ten volant (ještě před převodkou jestli tam teda má kde). Jinak celé řízení chodí až moc lehce, jen o trochu hůř než u auta s posilovačem. Matce to forman dělá taky, nemůžu přijít na to čím to je
|
23.8.07, 01:09 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: Ty horní ložiska to nebudou, to má trochu jiný zvuk a vychází to z jiného místa. Kuláky prověřím, možná už stejně budou brzo chtít vyměnit ale tohle jde právě spíš někde z hřídele volantu, navíc cítím jako by se to ke konci rejdu trošičku zadrhávalo přímo ten volant (ještě před převodkou jestli tam teda má kde). Jinak celé řízení chodí až moc lehce, jen o trochu hůř než u auta s posilovačem. Matce to forman dělá taky, nemůžu přijít na to čím to je
no ty kuláky prověříž jen že ten předek pohoupeš a potočíš volantem v obou případech do vrže, jak to dáš na zvedák vrzat nic nebude, tu prachovku spodního kuláku propíchni jehlou s tříkni trochu oleje a je dovrzáno, pokut ti to povrzává pod volantem o ten plast kolem lukasů, tak to jsem mazal indulonou, jen na prodej, ale jak to dlouho fungovalo to nevím miloš
|
23.8.07, 07:08 |
|
|
cyz
|
slovacek.milos píše: cyz píše: Ty horní ložiska to nebudou, to má trochu jiný zvuk a vychází to z jiného místa. Kuláky prověřím, možná už stejně budou brzo chtít vyměnit ale tohle jde právě spíš někde z hřídele volantu, navíc cítím jako by se to ke konci rejdu trošičku zadrhávalo přímo ten volant (ještě před převodkou jestli tam teda má kde). Jinak celé řízení chodí až moc lehce, jen o trochu hůř než u auta s posilovačem. Matce to forman dělá taky, nemůžu přijít na to čím to je no ty kuláky prověříž jen že ten předek pohoupeš a potočíš volantem v obou případech do vrže, jak to dáš na zvedák vrzat nic nebude, tu prachovku spodního kuláku propíchni jehlou s tříkni trochu oleje a je dovrzáno, pokut ti to povrzává pod volantem o ten plast kolem lukasů, tak to jsem mazal indulonou, jen na prodej, ale jak to dlouho fungovalo to nevím miloš
Zkusím namazat ty kuláky zkusím, plast nevrže. Může tam vrzat ještě něco jiného?
|
23.8.07, 11:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: slovacek.milos píše: cyz píše: Ty horní ložiska to nebudou, to má trochu jiný zvuk a vychází to z jiného místa. Kuláky prověřím, možná už stejně budou brzo chtít vyměnit ale tohle jde právě spíš někde z hřídele volantu, navíc cítím jako by se to ke konci rejdu trošičku zadrhávalo přímo ten volant (ještě před převodkou jestli tam teda má kde). Jinak celé řízení chodí až moc lehce, jen o trochu hůř než u auta s posilovačem. Matce to forman dělá taky, nemůžu přijít na to čím to je no ty kuláky prověříž jen že ten předek pohoupeš a potočíš volantem v obou případech do vrže, jak to dáš na zvedák vrzat nic nebude, tu prachovku spodního kuláku propíchni jehlou s tříkni trochu oleje a je dovrzáno, pokut ti to povrzává pod volantem o ten plast kolem lukasů, tak to jsem mazal indulonou, jen na prodej, ale jak to dlouho fungovalo to nevím miloš Zkusím namazat ty kuláky zkusím, plast nevrže. Může tam vrzat ještě něco jiného?
asi ne já jsem si na tebe vzpoměl jel jsem s formanem 20 kiláků a vfzal ten plast o volant miloš
|
23.8.07, 19:08 |
|
|
Bukaj
|
cyz píše: slovacek.milos píše: cyz píše: Ty horní ložiska to nebudou, to má trochu jiný zvuk a vychází to z jiného místa. Kuláky prověřím, možná už stejně budou brzo chtít vyměnit ale tohle jde právě spíš někde z hřídele volantu, navíc cítím jako by se to ke konci rejdu trošičku zadrhávalo přímo ten volant (ještě před převodkou jestli tam teda má kde). Jinak celé řízení chodí až moc lehce, jen o trochu hůř než u auta s posilovačem. Matce to forman dělá taky, nemůžu přijít na to čím to je no ty kuláky prověříž jen že ten předek pohoupeš a potočíš volantem v obou případech do vrže, jak to dáš na zvedák vrzat nic nebude, tu prachovku spodního kuláku propíchni jehlou s tříkni trochu oleje a je dovrzáno, pokut ti to povrzává pod volantem o ten plast kolem lukasů, tak to jsem mazal indulonou, jen na prodej, ale jak to dlouho fungovalo to nevím miloš Zkusím namazat ty kuláky zkusím, plast nevrže. Může tam vrzat ještě něco jiného?
Ještě přímo v převodce, jestli je suchá, nebo křížový kloub hřídele volantu.
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
24.8.07, 10:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: cyz píše: Na mojem Formanu při větším otáčení volantem vrže (při rychlejším až píská) řízení, volant o kryty lukas nedře. Tuším že to tady už někde padlo ale nemůžu ten thread najít, můžete pls. někdo poradit nebo aspoň poslat link? Díky. vrže to uvnitř nebo venku? Pokud venku tak to jsou většinou horní ložiska na tlumičích ale můžou to dělat taky kuláky
zrovna tu mám feldu na zvedáku a vrže to jak říkáš v axiálním ložisku dáš tam prst a cícíš to vrzání, ale není to ono vrže ta horní podložka o držák tlumiče co je v kastli, když to zpustíš a podložka povyjede tak to přestane a ještě jsem ji pro jistotu mázl vazelinou a skončilo to vrzání tak ložisko asi nevrže nikdy miloš
|
25.8.07, 06:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|