Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 07:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 octavia 1.6 sr 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek octavia 1.6 sr
klepání přední nápravy, při jízdě a při škubáním volantu doleva doprava klep, klep, nebo pořádný kanál klep, na dálnici u jihlavy děs klepec jak prase, našel jsem akorát pomocný čep řazení velká vůle hurá, ale po opravě je to pořád stejné, rozdělal jsem celou nápravu všechny čepy, kroutil ramenama, stabilizátor, táhla, tlumiče nahoře, poloosy, náprava povolená , nic žádná vůle na stk stím rachotil 10 minut a nic a pak zas klep klep, prolezli jsme plasty, podběhy, ještšě mi napadá jak u favotita klepaly panty že stačilo přizvednou dveře a bylo po záhadě jinak je to na mrtvici auto bylo havarované na levou stranu tak jestli někoho něco napadne díky mě už jen ty panty miloš

15.10.07, 18:02
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: octavia 1.6 sr
slovacek.milos píše:
klepání přední nápravy, při jízdě a při škubáním volantu doleva doprava klep, klep, nebo pořádný kanál klep, na dálnici u jihlavy děs klepec jak prase, našel jsem akorát pomocný čep řazení velká vůle hurá, ale po opravě je to pořád stejné, rozdělal jsem celou nápravu všechny čepy, kroutil ramenama, stabilizátor, táhla, tlumiče nahoře, poloosy, náprava povolená , nic žádná vůle na stk stím rachotil 10 minut a nic a pak zas klep klep, prolezli jsme plasty, podběhy, ještšě mi napadá jak u favotita klepaly panty že stačilo přizvednou dveře a bylo po záhadě jinak je to na mrtvici auto bylo havarované na levou stranu tak jestli někoho něco napadne díky mě už jen ty panty miloš

A projevuje se to nějak jinak než tím zvukem? Třepe se něco nebo tak? Velice podobně se u kámoše na octávce projevoval částečně urvaný kryt motoru ale ten jsi asi měl dole, takže netuším.

15.10.07, 18:28
Profil ICQ
Mistr mechanik

cyz píše:
slovacek.milos píše:

A projevuje se to nějak jinak než tím zvukem? Třepe se něco nebo tak? Velice podobně se u kámoše na octávce projevoval částečně urvaný kryt motoru ale ten jsi asi měl dole, takže netuším.

nene kryt motoru je OK, nic se netřepe, kovový zvuk klep klep, mě až dnes napadly ty dveře jestli to není v pantu a rozléhá se to ve předu, to právě dělaly fáčka, tak jestli to nemá podobnou nemoc no přijede mi to zas příští týden tak hledám nějaký nápad miloš

15.10.07, 20:21

Příspěvek 
Kdyz rikas ze to je po bouracce - nedela to az te havarie??? Treba neco spadlo do nejakeho nosniku a ted se to tam vibracema klepe. Tezko rict kdyz ty zvuky clovek neslysi jaky to je vlastne zvuk

15.10.07, 20:55

Příspěvek 
spojovačka....dělala nám to naše (bejvalá) 1,8 20V-žihadlo..pak se to taky začalo takhle vozívat...vyměnili sme spojovačku na řízení a byl klid...

15.10.07, 21:27
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
takovýhle klepání mám nejradši, člověk hledá, zkoumá jak magor a nakonec to je na druhý straně auta, jednou jsme takhle s tátou lezli po fabii co kde hrká za umělou hmotu v autě, nakonec na to přišel, bylo vypadlý lano ruční brzdy z nějaký příchytky a tlouklo do podlahy a neslo se to po celým autě jak když skřípe výplň ve dveřích nebo něco takovýho

15.10.07, 21:37
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak tyčka na řízení.... ta by to mohla dělat..... Ten kloub pod manžetou.... No dost často odchází uložení stabiku.... Ty gumy se vydřou a mlátí to dost.... Nebo klasika gumy ramen.... Kolik to má najeto???

15.10.07, 21:47

Příspěvek 
ja som na Fačku hľadal čo mi klepe pri určitých otáčkach motora, nakoniec som zistil že to bola tá veľká segerka na spone na výfuk, blickami som ju stiahol aby nebola voľná v tom držiaku a bolo dobre...

16.10.07, 08:07
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ales M píše:
Tak tyčka na řízení.... ta by to mohla dělat..... Ten kloub pod manžetou.... No dost často odchází uložení stabiku.... Ty gumy se vydřou a mlátí to dost.... Nebo klasika gumy ramen.... Kolik to má najeto???

tyčky řízení jsem měl obě vyrazené s čepem u kola bez vůle čepu i táhla, kloub pod manžetou ten je bez vůle i aixiálně taky nic, to mi jednou tak klepalo u felkdy že tam chyběl ten kovový okroužek a polosa tukala, uložení stabiláku to jsem jenom zkusil zapáčit že by tam byly vůle a klepat není o co, gumy ramen, taky asi vedle, vem si že mi to protřásali na STK a nic nekleplo ani dole ani když jsem seděl v autě, prostě na místě to nedělá jen za jízdy, ještě co jsem neprohlédl tak to plastové nadkolí jestli tam není nejaká blbost škubneš za jízdy volantem třeba do prava a klep pořádný kanál klep, no dělá si to znás prdel ale jednou se na to přijde miloš

16.10.07, 16:29
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ales M píše:

no rozebral jsem to komplet i se stabilákem čepy, tamena, dali jsme všechno druhé i uchycení tlumičů má to 117 tisíc a už tam taky bylo něco měněno, tak nakonec to bylo v táhlech řazení, asi před půl rokem jsme dali pružinu ze stabiláku na táhlo řezení tím se to stabilizovalo a neklepalo, bohužel ji kolega špatně napl a ten výklep tam byl když se vjelo do vetší nerovnosti, ale je to dílo ty koktávky klepávky celý den klepala utahovačka mlátili kladiva a majzle pohlavní orgány, a ještě jsme přišli jak po startu povrzává starter povytáhneš vysuneš pastorek mázneš grafitkou a klídek miloš

24.10.07, 16:41
Mistr mechanik

Příspěvek 
ještě jsem zapoměl pro ty kdo chtějí měnit uložení příčného stabilizátoru u koktávky hrkávky tak musí to staré nejprve vymontovat a podle toho objednat a ještě si změřit průměr tyče stabilizátoru, protože jak je to vylágrovaní tak to jde jen měřit tyč jsou tři druhy nebo je koupit všechny miloš

24.10.07, 17:16
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ales M píše:

aleši mně odečla ta tyčka přesně táhlo řízení pod tou manžetou na fábce 60000 km levá vylágrovaná asi vada materiálu ale ticho žádný klepec až se mi sjížděla guma tak jsem začal hledat a našel to levé táhlo výměna v celkem v pohio místa málo miloš

24.10.07, 17:23

Příspěvek 
To mas asi vyklep-klepanu klbovu tyc od volantu k naprave. Znamy to ma na audine. Tam je rovnaka tyc ako na oktavke. Nicomu to nevadi, len to skodi trocha na nervy.

24.10.07, 21:35

Ahoj Miloši,
mám oktávu 1.8 20V a klepe mi to stejně jak píšeš ty u své 1.6 SR. Já vyměnil obě pryžové lůžka u předního levého ramene /docela fuška to rameno tam pak dostat zpátky/ a nepomohlo-klepe to po nerovnostech dál. Chtěl jsem si vyměnit i lůžka na pravém předním rameni, ale po tomhlem cítím, že by to bylo zbytečné. Chtěl jsem vyměnit i rejdovej čep, ale kámoš mi řekl, že ty na oktávkách neodcházejí a vydrží věky-tak ho měnit nebudu. Jestli jsi už na něco přišel, čím by to klepání mohlo být, dej vědět. Myslím si že to bude někde přímo na řízení, na té tyči.

Dík za odpověď, Cayce 2.

22.11.07, 16:33

Příspěvek 
Octáva má ty nesmyslný tyčky na stabiku jako fabie? Jestli jo tak i když nehrkaj samy v sobě (v kloubech) tak ale při houpání ze strany na stranu se natáčej a dorážej o svůj obal. Měl jsem to tady na Vectře. Mohl jsi houpat jednotlivě u kol nebo mít zvedlý auto a hrkat ze vším a nic ale jen jsi to dal na zem a začal z boku houpat s celým autem tak to klepalo. A normálně se při tom houpání ty tyčky natáčely asi jako když chceš měnit kulák na řízení a chceš povolit na spojovačce tu kontra matku tak se ti ten kulák natočí do krajní polohy, tak podle toho na kterou stranu to šlo tak se ty tyčky natáčely sem a tam klepalo to, když jsem je sundal tak sice chodili volně v kloubu ale nebyly klouby ještě vymlácený že by hrkaly.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

22.11.07, 16:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další