Autor |
Zpráva |
Návštěvník
|
Vibrace Felicia
Škoda Felicia 50kw r.v. 95. Kolem 105km/h mi začne vibrovat celé auto, nejen volant a jde to od předu. Kolem 120 to ustane pak při vyšších rychlostech je to zase pohoda. Nevíte čím, by to mohlo být? Poloosa, náboj, převodovka? Jenom podotknu, že mám fungl nová kola i s obutím a dělalo to i na minulých (zimních) kolech.
|
14.5.06, 20:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Roman
|
a co mas za rafky? nemas nahodou rafky z neceho jinyho? mohl bys mit tu stredni diru o nakej mm vetsi a pak to dela divy - muselo by se to vystredit nylonovejma nebo Al podlozkama - srouby kol to totiz nemaj sanci sami udrzet - jinak poloosa by hazela s autem uz on nizkejch rychlosti - vypada to na nevyvazeny kola - kolik gramu mas na predku? jinak Zkontrolovat celou predni napravu, vsechna uchyceni potoru, silenbloky, muzou to delat i hodne sjety a rozvazeny kotouce
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
15.5.06, 08:43 |
|
|
Návštěvník
|
Jo ještě mě napadlo, že když dám nohu z plynu, tak to přestane a když zase přidám, tak se to rozklepe.
No tak nevím. Fungl nové ráfky i s fungl pneu (Artec+Falken). Kola mají nové středící kroužky přesně na Felicii. Šrouby jsou taky nové. Obouvali mi to v nejlepším pneuservisu tady. Kola to nebudou. Když jsem měl zimní "13", tak to dělalo taky, ale už od 95 km/h podle tacho (teď o trošku víc). Když jsem auto koupil, tak to mělo špatný ložisko v levém kole (totál chčelo), tak jsem se to vyměnilo. Pak jsem nazul zimní, začal jezdit a dělá to.
Kotouče nevím, brždění je naprosto v pohodě, ani náznakem nekope nebo tak něco...
|
15.5.06, 13:34 |
|
|
Návštěvník
|
Jo a dělá to na 4 i 5-tý kvalt...
|
15.5.06, 13:40 |
|
|
Roman
|
sakra to je divny - jestli to dela jen kdyz pridas plyn, tak to tema kolama vazne nebude - natoz pak kdyz to sou funglovky - a nedela to i na neutral kdyz pridas plyn?? jako jestli se neklepe celej motor - to vypada na rozhozenej setrvak nebo celou spojku - dela to v urcitych otackach, nebo v konkretnich rychlastech?
|
15.5.06, 14:03 |
|
|
Návštěvník
|
Dělá to v závislosti na rychlosti a přidání plynu... Když mám ve 100 4-ku nebo 5-ku, je to to samý, ale když vyřadím, nebo dám nohu z plynu, jede to krásně.
|
15.5.06, 14:42 |
|
|
Roman
|
takze to znamena, ze napravy, kola, kotouce atd muzeme vyradit - dela to teda motor nebo prevodovka nebo spojka se setrvakem a ja¨bych to typoval na ten setrvar - neni nak blbe utazenej? to asi nevis co - spojka jde normalne? radit jde normalne?
|
15.5.06, 14:55 |
|
|
pepa
|
Přidám taky moji skušenost,taky mě to vibrovalo od 100-120 a ještě to bylo celé kolem zadní strany náboje zasrané od vazeliny.Nechal jsem si vyměnit ložisko a byl pokoj.
|
15.5.06, 15:26 |
|
|
Bukaj
|
Roman píše: takze to znamena, ze napravy, kola, kotouce atd muzeme vyradit - dela to teda motor nebo prevodovka nebo spojka se setrvakem a ja¨bych to typoval na ten setrvar - neni nak blbe utazenej? to asi nevis co - spojka jde normalne? radit jde normalne?
No, nevyřazoval bych ze seznamu podezřelých poloosy - vymlácený klouby mohou dělat brajgl jen v záběru a na volnoběh nic nemusíš poznat..., a naopak bych vyloučil setrvák - tam by to bylo obráceně - i na neutrál...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
15.5.06, 17:40 |
|
|
Návštěvník
|
Když jsou homokinetický klouby vymydlený, tak to dělá takovej praskavej pazvuk v rejdu. Tohle je v pohodě. Mám to auto chvíli, takže setrvák jsem fakt neviděl (a ani nechci!!!). Jinak mě napadá ještě jedna věc, když rejduju na místě, tak to někdy jednou lupne, ale nic zvláštního co by nedělalo starý auto. Nejsem úplnej amatér, běžný servis si dělám sám, ale tohle fak nevím, proto se obracím s nadějí sem...
Jo a jsou nový kuláky.... (najeto asi 5000), vyměnil jsem spojkové lanko, takže spojkuje docela normálně a řadí pěkně (najeto odhadem 100-150tis km) Víc jí vzhledem k celkovému stavu netipuju.
Když jsem jí koupil, tak měla úplně zničený ložisko v pravém kole a lehounce ťuknutej předek. Možná i do něčeho narazila kolem... ale kola jsou perfektně rovně. Dal jsem nový ložisko, sklíčko na světlo masku a nárazník a není to vůbec poznat. takže rána to nebyla. Jinak havarovaná není.
|
15.5.06, 19:01 |
|
|
pepa
|
Jak čtu ,že tam byl nějaký náraz,tak muže být naražená polosa a v určité rychlosti vibruje.
A co geometrie ,po nárazu bude pohnutá, ale i kdyby byla pohlá nezpusobí vibrace.To mě jenom tak napadlo v souvislosti s tím nárazem.
_________________ Felicia 1,6MPI/2000/bílá
|
15.5.06, 19:09 |
|
|
Roman
|
jestli to byl jen malinkej naraz a nejsou poskozeny nosny casti karoserie, neni poskozeny rameno a tehlice a autak jede rovne, tak to poloosa odnyst nemohla - ale jak tu nekdo rek o te poloose a tom zatahu, tak je to mozny - muzou tam uz bejt velky vule - kolikrat se to snane uz i na 80ti tisicich - jinak kdyby byla i malinko ohnuta, tak by to vybrovalo silne uz pri nizkych rychlostech - bejt tebou najedu na rampu a poradne omrknu spodek, ramena a vsechno kolem a uvidis - takhle se spatne radi - ale treba tu na to prijdeme
|
15.5.06, 19:24 |
|
|
Návštěvník
|
Dneska jsem měnil výfuk a praskl mi jeden nájezd takže ho musím dát do kupy než se vzhnu na tuhle závadu.
No když jsem auto obhlížel jen tak zevrubně tak jsem na nic nepřišel, geometrie (sbíhavost) by měla být OK. No, pokud ten náraz zničil ložisko, mohl poškodit i poloosu... nebo třeba kloub a ten při určité rychlosti hází (jako nevyvážené kolo). Tím by se vysvětlilo, že na "13" to vibruje od necele stovky a na "15" až od 105 km/h. Přece jenom, jsou to třošku větší kola a tím kecá tacho. Ale jak poznám špatnou poloosu, když necvaká? Přece jenom je to dost peněz a zkoušet koupí nové... no nevím... to bych přišel brzo na mizinu...
|
15.5.06, 20:17 |
|
|
Návštěvník
|
Není možné ohnou nějakým způsobem náboj? Tak mě napadlo, že by mohl být trošičku ohnutý a dělalo by to paseku... Ale to je asi kravina, proč by to přestalo kolem 120, že?
|
15.5.06, 20:18 |
|
|
michalkatka
|
Tento problém som mal na Favorite 94 ( aj s dynamickým tlmičom na poloosi ), všetka jazda ok, len cca od 85 do cca 100 mierne vibrácie ani nie od volantu, skôr celým autom a pripadalo mi to ako z pravej strany, nad 100 trasenie ustalo, iba sa mi trocha triasla rýchlostná páka (z toho usudzujem že vibroval celý motor aj s prevodovkou), poloosi aj kĺby sa javili v poriadku, tlmiče a všetky čapy nové, nikde nič nelúpalo nepraskalo ani neškrípalo...
Vymenil som celú dlhšiu poloos aj z oboma kĺbmi a je to ok.
neviem kde presne bola chyba, ale niekde tam, ak budem mať čas pozriem tie kíby, (vonkajší sa mi akosi nepozdával)...
|
15.5.06, 21:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|