|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Toman
|
 Volnost kola Favorit
Dobrý den,
mám problém s Favoritem 91. Po výměně prasklé pravé pneumatiky se auto divně chová. Pravé kolo mi přijde takové volnější a při akceleraci se řízení lehce stáčí doleva a naopak při brždění motorem lehce doprava. Kola jsou vyvážená. Nevíte v čem by mohl být problém? Ještě dodatek, s pravou poloosou se dá pohnout tak o 5cm směrem kolo-převodovka, to asi nebude vpořádku, že? Děkuji za rady.
|
| 23.5.06, 10:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Roman
|
no tak to vypada ze je poloosa vybehla z prevodovky - na tom tisicihranu poloosy v prevodovce je takovej pojistnej krouzek, kterej musi zacvaknout - sundej kolo, sundej cep ze spodku ramena a taky oddelej tlumic a poloosu tam zahtac - kdyz to nepude, tak si vem kus dreva, priloz ho na stred brzdovyho kotouce, vem velky kladivo a tukej na to dokud to nezacvakne - a nebo nepovoluj nic, pouze stredovou matku ktera drzi poloosu u kola (32 matka myslim) a tukej na ni(opet pres drevo, nebo pres tu matku - nikdy ne kovem na ten zavit, jinak tam tu matku uz nenarves spatky - jinak doporucuju prekontrolovat cepy
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
| 23.5.06, 10:37 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
môže to byť aj vyskočená poloos z vonkajšieho kĺbu, tam je tiež ten poistný krúžok... ale na 5cm by poloos z vonkajšieho kĺbu išla úplne von... pstupuj ako napísal Roman a tá matka je na kľúč č. 30, ale s obyčajnou golou ju asi nepovolíš...
|
| 23.5.06, 20:27 |
|
 |
|
Roman
|
jo je to 30, 32 maj feldy sorac - jinak z vnejsiho kloubu to byt vyskocene nemuze, protoze by to nejelo - uz se mi to stalo
|
| 23.5.06, 22:30 |
|
 |
|
Toman
|
Děkuji za rady, ještě bych se chtěl zeptat, zda to není moc nebezpečné s tím jezdit. Nebudu mít totiž do víkendu čas se s tím zabývat a musím jezdit denně do práce. Může se něco stát? Mohu tím něco zničit? Děkuji
|
| 24.5.06, 08:28 |
|
 |
|
Roman
|
no podle me ta poloosa vylitnout nemuze, drzi to rameno - ale asi se nici to, kde je ta polosa zastrcena - oprav to ce nejrychlejc
|
| 24.5.06, 09:23 |
|
 |
|
bobeš
|
Kdyby byla povysunutá poloosa z převodovky ,tak z ní dost teče olej. Ale jede to normálně až do úplné ztráty oleje. Pak nejde řadit. Je to vlastní zkušenost. Ale ta 5 cm vůle je dost. Vypadá to na pojistný kroužek na homokinetickém kloubu. Ale to táhnutí na stranu, by mohlo být něco na rameni, asi ty gumy budou volný.
|
| 24.5.06, 22:10 |
|
 |
|
Roman
|
no jo vlastne - s tim olejem to je svata pravda - to by hnedka vyteklo - nemas volnou tu matku (30tku) u kola?
|
| 25.5.06, 12:39 |
|
 |
|
Toman
|
Tak jsem to byl o pauzu okouknout a žádný olej mi z převodovky neteče. Matka u kola je utáhlá a dost pevně, nepodařilo se mi jí ani povolit. Nesjpíš s tím nic nezmůžu, asi to dám do servisu, nejdřív musím sehnat náhradní auto. Nemůže to být třeba kloubem u kola? Nevíte, kolik stojí nový? Už se z toho auta zblázním. Teď prozměnu začlo šíleně cukat při nižších otáčkách. Dělalo mi to i před tím, myslel jsem, že mám zanesený karburátor, tak jsem ho pořádně vyčistil, ale závada se vrátila. Achjo. Děkuji moc za rady.
|
| 25.5.06, 13:19 |
|
 |
|
Roman
|
cukání v nízých otáčkách je většinou problém s palcem, víškem nebo kabelama. K tý poloose - dej to na rampu nebo pod to vlez a prekontroluj kompletne ulozeni napravy a hlavne ramen, taky omrkni spodní uchycení motoru (tej kulatej silenblok) - mas volny kolo kdyz s tim poradne zacloumas? slysis naky dicky zvuky? nic by nemelo klepat
|
| 25.5.06, 13:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|