|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
cvokk
|
poloosa Š 120
Omlouvám se za naprosto stupidní dotaz
Když vyndám poloosy ze škodovky (komplet včetně bubnů), nějak zašmudlím ty hřídele, obě poloosy nasunu do trubky odpovídajícího průměru a zavařím, můžou nějak vypadnout bubny? Chci to jako bržděnou nápravu na jeden samohyb, musíto být relativně lehké, s možností nasazení velkých kol (z 1203 nebo stejšna).
Někdo mi říká, to je p....na, ta kola upadnou nebo se časem vytočí, někdo že je to OK.
To jsem z toho jelen.
Díky za rady.
CV K
|
23.3.08, 13:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Přesně jsem nepochopil, jak to chceš udělat. Vařit něco na poloose je nebezpečný, materiál potom může prasknout.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
23.3.08, 16:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: Přesně jsem nepochopil, jak to chceš udělat. Vařit něco na poloose je nebezpečný, materiál potom může prasknout.
martine vaří se to tak že vemeš kus káblu třeba od svářeky vypreparuješ měděné drátky a natočíš je místo vedle místa na elektrodu a zavaříš nepraskne nic, můžeš vařit i litinu co tě napadne, já to klidně vařím CO2 položím CU drátky do kořene svaru a vařím a drží nic se neodštípne ani nevyštípne je to recept našich dědáčků miloš
|
23.3.08, 16:48 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
slovacek.milos píše: Martin píše: Přesně jsem nepochopil, jak to chceš udělat. Vařit něco na poloose je nebezpečný, materiál potom může prasknout. martine vaří se to tak že vemeš kus káblu třeba od svářeky vypreparuješ měděné drátky a natočíš je místo vedle místa na elektrodu a zavaříš nepraskne nic, můžeš vařit i litinu co tě napadne, já to klidně vařím CO2 položím CU drátky do kořene svaru a vařím a drží nic se neodštípne ani nevyštípne je to recept našich dědáčků miloš
Prosim popsat. Cekaji mne podobne zverstva na superkyvce.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
23.3.08, 18:34 |
|
|
cvokk
|
slovacek.milos píše: Martin píše: Přesně jsem nepochopil, jak to chceš udělat. Vařit něco na poloose je nebezpečný, materiál potom může prasknout. martine vaří se to tak že vemeš kus káblu třeba od svářeky vypreparuješ měděné drátky a natočíš je místo vedle místa na elektrodu a zavaříš nepraskne nic, můžeš vařit i litinu co tě napadne, já to klidně vařím CO2 položím CU drátky do kořene svaru a vařím a drží nic se neodštípne ani nevyštípne je to recept našich dědáčků miloš
Jó, mě to taky zajímá...
-------
ještě upřesňuji svůj dotaz:
protože potřebuju pevnou nápravu s brzdama a s možností nasadit kola co největšího průměru, ale taky aby to celé bylo relativně lehké, napadlo mě použít poloosy ze škodovky (třeba 120). Abych z těch poloos udělal pevnou nápravu nasunu je do trubky a zavařím. Co mi není jasný: hřídelím uvnitř poloos bych na konci uřízl ty vodící hranoly a aby se v trubce konec hřídele nebimbal při otáčení kola, dal bych tam ložisko. Jde mi o to: pokud ty hřídele nějak neupevním (stejně nevím, jak bych to provedl), jestli nevypadne ten brzdící buben i s kolem nebo ještě jinak: když uříznu hřídel v tý poloose, upadne kolo?
CV K
|
23.3.08, 21:53 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No urizni konec, osoustruz a dej tam lozisko, poloosa nevypadne pac na konci u kola je za naklapecim loziskem takovej opernej krouzek ... Na co to bude naprava? Jinak ty dve poloosy bych nesvaroval xobe abys mel nezavisla kola ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.3.08, 22:05 |
|
|
cvokk
|
velmi pozitivní informace
Potřebuju to na vozík do lesa.
|
24.3.08, 09:11 |
|
|
DRYVER
|
slovacek.milos píše: martine vaří se to tak že vemeš kus káblu třeba od svářeky vypreparuješ měděné drátky a natočíš je místo vedle místa na elektrodu a zavaříš nepraskne nic, můžeš vařit i litinu co tě napadne, já to klidně vařím CO2 položím CU drátky do kořene svaru a vařím a drží nic se neodštípne ani nevyštípne je to recept našich dědáčků miloš
Trochu to rozveď - to jako ze kdyz mas normalni trafo s elektrodou, tak elektrodu obmotas slabym medenym dratkem a varis pak litinu a jine podobne veci???
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
24.3.08, 19:33 |
|
|
Dawid130
|
DRYVER píše: slovacek.milos píše: martine vaří se to tak že vemeš kus káblu třeba od svářeky vypreparuješ měděné drátky a natočíš je místo vedle místa na elektrodu a zavaříš nepraskne nic, můžeš vařit i litinu co tě napadne, já to klidně vařím CO2 položím CU drátky do kořene svaru a vařím a drží nic se neodštípne ani nevyštípne je to recept našich dědáčků miloš Trochu to rozveď - to jako ze kdyz mas normalni trafo s elektrodou, tak elektrodu obmotas slabym medenym dratkem a varis pak litinu a jine podobne veci???
taky mě to zajímá...
|
1.4.08, 18:25 |
|
|
Peter50kw
|
mas jednoduchsie tam dat napravu z lady alebo z fava.
|
1.4.08, 21:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|