Škoda 120 - jaké zimní pneu - nebo protektory
Autor |
Zpráva |
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
neodolal sem a taky se musim pridat. Pred minulou zimu sem mel na vsech kolech OR34. zadna slava to nebyla, musel si na to trochu myslet, ale dalo se to a nikde sem viset nezustal.
Lonskou zimu sem se rozhodl ze koupi 2 zimni gumy na zadek (protektory z OBI) a absolutni spokojenost. S OR34 se to absolutne neda srovnat. Drzi, berou i na primrzlem snehu, takze letos jeste 2 na predek.
a s tou rychlosti... stejne jezdim v zime tak do 100km/h, takze me to moc netlaci.
Takze moje skusenost - lepsi zimni protektor ne celorocni...
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
30.8.06, 18:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kybergreg
|
Jo jo, já jsem si na stotřicítku koupil nový zimáky Matador MP55 a pro škodovku je to špička, není problém projet i hlubším neuježděným sněhem, prostě na zimu paráda. OR34 se s nima v zimě nedají vůbec srovnávat.
|
31.8.06, 08:14 |
|
|
Honzik.t
|
zkus se podivat na net na www.pneuvranik.cz dělají protektory a myslim kvalitně. Jinak jsem jezdil jednu zimu na univerzálech a pak jednu na zimákách a doporučuji jedině zimní gumy, jsou mnohem lepší a hlavně bezpečnější. a co je důležitějšího než bezpečnost, život máme jen jeden
|
1.9.06, 10:21 |
|
|
kdoasi
|
Na začátku zimy jsem jezdil na OR34, pak jsem zkusil univerzální OR8 (ze S100) a ty oproti těm prvním držely jak přibité. Skoro mám pocit, že OR34 je spíš letní pneu než univerzální.
|
1.9.06, 10:41 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
ona ta OR34-ka neni spatna, ale srovnavat to proste nejde. Zase na druhou stranu, jestli v zime najezdi max. 1000km jak psal, je otazka jestli ma cenu ty zimni gumy kupovat. To zvladne i na tech OR34, pokud na ty gumy bude myslet a nepojede do hor.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
1.9.06, 12:43 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Lukas píše: ona ta OR34-ka neni spatna, ale srovnavat to proste nejde. Zase na druhou stranu, jestli v zime najezdi max. 1000km jak psal, je otazka jestli ma cenu ty zimni gumy kupovat. To zvladne i na tech OR34, pokud na ty gumy bude myslet a nepojede do hor.
taky sou řetězy
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.9.06, 12:51 |
|
|
Šemik
|
Honzik.t píše: zkus se podivat na net na www.pneuvranik.cz dělají protektory a myslim kvalitně. Jinak jsem jezdil jednu zimu na univerzálech a pak jednu na zimákách a doporučuji jedině zimní gumy, jsou mnohem lepší a hlavně bezpečnější. a co je důležitějšího než bezpečnost, život máme jen jeden
Pozor Měl jsem v ruce protektory OR34 od vraníku a zjistil jsem, že jsou podstatně menší než nová pneumatika stejného vzorku:!:
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.9.06, 08:13 |
|
|
ferrari
|
Šemik píše: Honzik.t píše: zkus se podivat na net na www.pneuvranik.cz dělají protektory a myslim kvalitně. Jinak jsem jezdil jednu zimu na univerzálech a pak jednu na zimákách a doporučuji jedině zimní gumy, jsou mnohem lepší a hlavně bezpečnější. a co je důležitějšího než bezpečnost, život máme jen jeden Pozor Měl jsem v ruce protektory OR34 od vraníku a zjistil jsem, že jsou podstatně menší než nová pneumatika stejného vzorku:!:
žeby to boli 165/70R13? Inak sa to nedá vysvetliť...ešte tak rozdiel 1 cm na priemere by sa dal vysvetliť, ale ak to bolo tak 3-4 cm, je to jasné....ja protektorom nedôverujem...hlavne nie, keď sa kúpia protektory...každá pneu môže mať síce rovnaký dezén, ale úplne inú kostru
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
2.9.06, 08:30 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
s tema kostrama mas pravdu..proto je lepsi nosit svoje plaste na protektorovani a venvitr si udelat maluvku barvou aby te neochcali...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
3.9.06, 19:03 |
|
|
ferrari
|
kachnis píše: s tema kostrama mas pravdu..proto je lepsi nosit svoje plaste na protektorovani a venvitr si udelat maluvku barvou aby te neochcali...
A ešte by som odporúčal označiť si, kt. pneu bola napravo a kt. naľa vo. Ak totiž jazdilo 70 000 km jedným smerom a potom má jazdiť opačným smerom...to tiež kostre nemusí urobiť dobre...ak si však dáš naprotektorovať smerový dezén, tak to nijako nezabezpečíš...
...ale, o čom sa to bavíme, 95% užívateľov Š 742, resp. Favo by absolútne nemalo technické problémy s používaním protektorov...ale dopredu by som ich nedal
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
3.9.06, 20:36 |
|
|
Šemik
|
ferrari píše: Šemik píše: Honzik.t píše: zkus se podivat na net na www.pneuvranik.cz dělají protektory a myslim kvalitně. Jinak jsem jezdil jednu zimu na univerzálech a pak jednu na zimákách a doporučuji jedině zimní gumy, jsou mnohem lepší a hlavně bezpečnější. a co je důležitějšího než bezpečnost, život máme jen jeden Pozor Měl jsem v ruce protektory OR34 od vraníku a zjistil jsem, že jsou podstatně menší než nová pneumatika stejného vzorku:!: žeby to boli 165/70R13? Inak sa to nedá vysvetliť...ešte tak rozdiel 1 cm na priemere by sa dal vysvetliť, ale ak to bolo tak 3-4 cm, je to jasné....ja protektorom nedôverujem...hlavne nie, keď sa kúpia protektory...každá pneu môže mať síce rovnaký dezén, ale úplne inú kostru
Kdepak, ten rozdíl je větším, já ty pneu postavil vedle sebe (originál OR34 a protektor OR34 od vraníka) a ten vraník je nižší o něco málo přes 5 cm oproti tej originálce...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
4.9.06, 08:44 |
|
|
ferrari
|
Tak a potom si kupujte protektory...ale pekne opatrne...hi-hi....
|
4.9.06, 20:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|