Autor |
Zpráva |
Bukaj
|
Drak píše: Já bych taky radši hodil nový dozadu a starší dopředu, pokud se jedná o předokolku. Na starých bude zadek ustřelovat a předek se pomocí náhonu a správné práci s pedály dokáže chytit.
Zase musím souhlasit
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
21.3.07, 10:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Já nesouhlasím, zásadně větší vzorek na řídící nápravu, jak kvůli vedení auta tak i kvůli brždění, k čemu ti je hlubokej vzorek vzadu když zadek brzdí míň než předek a potom taky když přiletíš do zatáčky a bude někde v koleji trochu víc vody tak se ti ta sjetá guma odlepí a když to bude na předku tak letíš ven a můžeš si brzdit nebo přidávat jak chceš, když to bude na zadku tak ten nemá takovou setrvačnou sílu jako předek protože je lehčí takže sice ucítíš že se něco děje ale nebude to tak razantní.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.3.07, 11:04 |
|
|
Kikan
|
Kristensen píše: Já nesouhlasím, zásadně větší vzorek na řídící nápravu, jak kvůli vedení auta tak i kvůli brždění, k čemu ti je hlubokej vzorek vzadu když zadek brzdí míň než předek a potom taky když přiletíš do zatáčky a bude někde v koleji trochu víc vody tak se ti ta sjetá guma odlepí a když to bude na předku tak letíš ven a můžeš si brzdit nebo přidávat jak chceš, když to bude na zadku tak ten nemá takovou setrvačnou sílu jako předek protože je lehčí takže sice ucítíš že se něco děje ale nebude to tak razantní.
Já se spíše přikláním k tvému názoru. I když i druhá strana má pravdu, ale pokud nebude jezdit rallye tak si myslím že nové dopředu. Já to tak mám a ještě se nestalo že by mi zadek nějak ustřeloval.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
21.3.07, 11:28 |
|
|
ferrari
|
Teraz ma tu asi všetci ukameňujete, ale ja si myslím, že iné pneumatiky (hl. letné v lete) nie sú tak rozdielne. Ja som mal totiž na šáde všeličo (Firestone, Michelin, Matador MP12, Matador MP4) a jazdné vlastnosti boli rovnaké...ustreľoval mi predok, nech som tam mal čokoľvek (a vždy som to mal pomiešané...).
Iná situácia nastáva pri zimných pneu (tobôž v kombinácii s univerz. alebo letnými...).
Ja osobne by som na feldu a favo dal dopredu lepšie pneu (aj kvôli tomu, že sú nové a teda kvalitnejšie - menšia pravdepodobnosť trasenia volantu. A predsa predný pohon je od prírody nedotáčavý a teda lepšie pnue v predu by to mohli eliminovať.
...ale si myslím, že sa tu bavíme v dosť teoretickej rovine...a v reále je to jedno...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
21.3.07, 17:53 |
|
|
Martin
|
ferrari píše: ...a v reále je to jedno...
To je asi nejlepší rada, taky si to myslím.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
21.3.07, 18:13 |
|
|
spartra
|
tak já mám firestone 560 vpředu jetý, yokohama s 760 vzadu nový, hurá jede to taky
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
22.3.07, 15:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Já bych taky radši hodil nový dozadu a starší dopředu, pokud se jedná o předokolku. Na starých bude zadek ustřelovat a předek se pomocí náhonu a správné práci s pedály dokáže chytit.
OK draku já jsem ro taky nemohl pochopit, ale je to tak a nemusí jít jen o předokolku, těžko ve smyku bude někdo přidávat v zatáčce plyn že se z toho vytáhne, jak se to utrhne nenaděláš nic ten zadek ti podělá i teorii předku, já jsem to viděl na jednom fáčku vepředu zimáky, vzadu letní jetý , jak najel na kaluž žačal ho zadek předjíždět a jak najel na pevný asfalt šel přes střechu naštěstí mimo totálku se nikomu nic nestalo miloš
|
22.3.07, 21:33 |
|
|
nimha
|
tak to asi vyřeším tak, že koupím 4 nový stejný gumy a ty dvě straší prodám...
_________________ nimha
|
23.3.07, 10:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jsem hodil na pikapa skoro nové briliantis dopředu a dozadu jeté zimáky asi 4mm vzorek a sedí to velmi dobře, měl jsem to na krátké feldě seděloto a na pikapu si to jen chválím máte někdo podobnou zkušenostt? miloš
|
25.3.07, 11:44 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
teraz som zistil ze na hlinkacoch co som kupil su 3 gumy Matador MP55 Stella a jedna Kleber-ka.
2 predne matadorky su v poho, dezen je ok, ale jedna zadna Matadorka a Kleber-ka je zjazdena.
teraz mam dilemu:
mam tam nehat to co tam je alebo zadny par zamenit za skoro nejazdene Matador MP8?
ja si myslim ze lepsie by bolo tam dat tie MP8.
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
30.3.07, 13:51 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
tak uz nic, dozadu som dal MP8. bohuzial som si dnes vsimol maly text na boku gumy: "povodny nazov OR32"
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
30.3.07, 17:09 |
|
|
Peter50kw
|
Drak a Milos maju pravdu. Ak sa nechces vysekat, daj lepsie dozadu. Idealne riesenie su 4 nove.
|
30.3.07, 22:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|