Autor |
Zpráva |
patrik-hp
|
Kristensen píše: patrik-hp píše: Barbone píše: stou akceleraci bych si nebyl tak jistej kazdej mi to rikal ze bude mensi ale skousel jsem dat sprinta u nas na letisti s kamosem se kterym sem si driv daval sprinty a byvali jsme nastejno a ted si ho na rozjezdech dam a pak si to jen udrzim protoze mam vlastne sirsi gumu takze i lepsi zaber a tolik toho neprogumuju i kdyz tomu slapnu Tak u tý akcelerace bych chtěl teda stát ....A jestli 17ku dáš na nejmenší profil,sotva doženeš třináctku na 70tkovym profilu...Leda jen po disku a i tak je to ještě asi dost. .Ale tunning je hold super P.S.Chudák uložení os auta a chudák brzdy.Ale na díry dobrý...17ka tolik nezapadá Když dáš 205/40 R17 tak se dostaneš velikostně blízko ke čtrnáckovýmu kolu ze škodovky, je tam rozdíl jednoho centimetru s tím že ta sedmnáctka je vyšší a když tohle dáš na převod 4,22 tak se to bude chovat jako 3,9
No povídám,chtěl bych vidět tu akceleraci...A ty zatáčky ...Leda tak kolem komína u teplárny...Ale jako tunning Ale aby jste nezapoměli...Až si koupíte ty kola,uvidíte co jste vytvořili.. Válec na štěrk a mulčovačku kolem okrasných dřevin...tvrdý to bude,udušený to bude,zatáčet se s tim nebude moct,půjde to,ale za jakou cenu a ty prachy co to stojí....Zklamání...Pro okrasu,která vypadá jako opuchlý kola na malym autě ..Kupte to hoši,ať se směju,až vás potkám a budu se smíchy trhat,co to máte za žebřiňáky
|
23.3.07, 19:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Barbone
|
patrik-hp
kdyz myslis pristi sprint natocim at newikladas bludy
_________________ Nyní Favo 135LS po smrti (nyní jen porad zlobi elektrika)
|
23.3.07, 20:08 |
|
|
patrik-hp
|
Re: patrik-hp
Barbone píše: kdyz myslis pristi sprint natocim at newikladas bludy
Natoč a važ slova kamaráde
|
23.3.07, 22:00 |
|
|
patrik-hp
|
Re: patrik-hp
patrik-hp píše: Barbone píše: kdyz myslis pristi sprint natocim at newikladas bludy Natoč a važ slova kamaráde
Sem zvědavej na tu tvojí propagandu....
|
23.3.07, 22:01 |
|
|
Dave_Pv
|
To, že si dá na auto někdo pořádný kola a pak tvrdí, že mu to jede líp než předtím je pěkná BLBOST! Nebo dotyčný umí oklamat fyziku.
Srovnejte kolik váží origo 13+ guma a pak kolik 17!! Celkem rozdíl A tu váhu pak musí poloosy roztáčet. A čím větší váhu roztáčíš, tím pomaleji ji roztočíš a naopak později zabrzdíš. Je to sice pěkný, že si dáte pořadný kola, ale všeho s mírou. A další věcí je valivý odpor gumy, který taky není vůbec zanedbatelný. Takový kola prostě na fávo nepatří
A jestli mi bude někdo tvrdit, že je jedno kolik to kolo váží, že to na to nemá vliv, tak jen pro příklad, proč se na závodních autech používají hořčíkový kola? Že by byly lehčí a tudíž by tam byli menší ztráty které jsem popsal??
_________________ ALFA ROMEO 146 1,9 TD - parádička
AUDI COUPÉ QUATTRO 2,3 20V = pořádná strojovna ( 125 kw )
ŠKODA 120LS, rv 81 - po STK = Už není-totálka , ale né mou vinou
|
24.3.07, 15:34 |
|
|
Drak
|
A kde pro kristovy rány zkoušíte sprinty u nás na letišťu? Na těch rozdrbaných panelech, co vedou k hangárům, nebo u pséčího útulka? Já tam totiž docela často jezdím zákazníkovi pro auta, má tam pronajatej hangár a musím se s těma zgarbama vytáčet přes tu naši slavnou ranwej a to máte vidět ty vrtulníky jak se na mě ženou s vidlama, že jim po tom jezdím. Nedovedu si představit, že by tam někoho nechali řádit s osobákem.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
24.3.07, 21:01 |
|
|
Barbone
|
DRAK
o tom letisti.... na Neredine neni jedine letiste zkus si zajet treba do Vrbatek a jestli mi tady neveri tak ti nekdy napisu a muzes se prijet podivat jak tam budem.....jo a k te vaze kol ja osobne si myslim i co jsem skousel ze ty kola jsou zhruba stejne tezky jako plechace prece jenom je to slitina hliniku a ta je lehci nez plech......nebudu vam tu neco vtloukat do hlavy kazdej ma svuj nazor,ale prece jenom je to o tom ze nejakej kamos nebo znamej to ma na aute rika ze to stoji za ..... a druha vec je ze kdyz sem si sehnal kola zachoval prumer a jede to super v zatackach to sedi,sice v kolejich to trochu haze ale na to jsem si uz za tech par dni zvykl a zatim koho jsem vezl na klasickych kolech a na techto tak rika ze bez diskuze jsou tyto lepsi. Skousel jsem merit i spotrebu kterou jsem mel pred tim a ted ja zustala stejna.A jak uz jsem rikal kazdej at si mysli co chce a kdo me neveri a chce se presvedcit ze nekecam tak at prijede a uvidi.
|
24.3.07, 22:04 |
|
|
Drak
|
No jestli myslíš ten díratej placek mezi Vrbátkama a Držovicama, tak se mi třikrát moc nechce jet štreku po polu abych viděl favorita s gumama z tatry.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
24.3.07, 22:21 |
|
|
Barbone
|
to teda nemyslim myslim tu spravenou pristavaci plochu ktera je cca500m dlouha potahla novym asvalten
|
24.3.07, 22:37 |
|
|
Kristensen
|
Dave_Pv píše: To, že si dá na auto někdo pořádný kola a pak tvrdí, že mu to jede líp než předtím je pěkná BLBOST! Nebo dotyčný umí oklamat fyziku. Srovnejte kolik váží origo 13+ guma a pak kolik 17!! Celkem rozdíl A tu váhu pak musí poloosy roztáčet. A čím větší váhu roztáčíš, tím pomaleji ji roztočíš a naopak později zabrzdíš. Je to sice pěkný, že si dáte pořadný kola, ale všeho s mírou. A další věcí je valivý odpor gumy, který taky není vůbec zanedbatelný. Takový kola prostě na fávo nepatří A jestli mi bude někdo tvrdit, že je jedno kolik to kolo váží, že to na to nemá vliv, tak jen pro příklad, proč se na závodních autech používají hořčíkový kola? Že by byly lehčí a tudíž by tam byli menší ztráty které jsem popsal??
Moc velkej rozdíl v těch váhách není obvzláště origo plecháč s gumou 165/70 proti hliníku 17 s gumou a s valivým odporem si taky můžeš hrát stačí nafoukat víc gumy a jsem na tom stejně jako s úzkou gumou, jediný co ti vadí je aerodinamickej odpor.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
24.3.07, 22:44 |
|
|
Dave_Pv
|
Kristensen píše: Dave_Pv píše: To, že si dá na auto někdo pořádný kola a pak tvrdí, že mu to jede líp než předtím je pěkná BLBOST! Nebo dotyčný umí oklamat fyziku. Srovnejte kolik váží origo 13+ guma a pak kolik 17!! Celkem rozdíl A tu váhu pak musí poloosy roztáčet. A čím větší váhu roztáčíš, tím pomaleji ji roztočíš a naopak později zabrzdíš. Je to sice pěkný, že si dáte pořadný kola, ale všeho s mírou. A další věcí je valivý odpor gumy, který taky není vůbec zanedbatelný. Takový kola prostě na fávo nepatří A jestli mi bude někdo tvrdit, že je jedno kolik to kolo váží, že to na to nemá vliv, tak jen pro příklad, proč se na závodních autech používají hořčíkový kola? Že by byly lehčí a tudíž by tam byli menší ztráty které jsem popsal?? Moc velkej rozdíl v těch váhách není obvzláště origo plecháč s gumou 165/70 proti hliníku 17 s gumou a s valivým odporem si taky můžeš hrát stačí nafoukat víc gumy a jsem na tom stejně jako s úzkou gumou, jediný co ti vadí je aerodinamickej odpor.
A jaký má tedy význam dávat si na auto tlustá kola, když je pak navalíš takovým tlakem, že ti to pak sedí pouze na střední části pneumatiky? Nechce se mi to počítat, ale pochybuji, že 13"plech bude srovnatelný s 17". Sice beru, že slitiny hliníku jsou lehké, nicméně 17" je fakt velká. Jsou prostě určité meze...
_________________ ALFA ROMEO 146 1,9 TD - parádička
AUDI COUPÉ QUATTRO 2,3 20V = pořádná strojovna ( 125 kw )
ŠKODA 120LS, rv 81 - po STK = Už není-totálka , ale né mou vinou
|
25.3.07, 01:03 |
|
|
rk
|
Z vlastní zkušenosti chci tedy potvrdit, že ta akcelerace se zhorší a je to dáno hmotností kola. Myslím, že někde to někdo počítal a 5kg na kole je asi jako 20kg v kufru. Měl jsem kola 17"205/40 ve favu s motorem 1,3 upraveným na 63 kW a série brzdy. Rozjezd celkem normální, ale přes 130 už to moc nechtělo zrychlovat a zabrzdit, o tom ani nemluvím, kola nešly ani do smyku.Tak tam šla 1.6 100HP, to je jiný kafe, hlavně o dost lepší krouťák a brzdy v předu chlazený seat a vzadu kotouče seat. Takto upravené auto mám už 4 roky a moc se s ním na silnici nemažu, nic se nekroutí, nikde žádná vůle.
|
26.3.07, 14:59 |
|
|
septim
|
No a ake kola a rozmery by boli najlepsie na favo? Myslim mimo origo 165...
185/60 13"? Co tak 195/50 15"???
Alebo 14" 185/60?
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
30.4.07, 07:53 |
|
|
Ritchma
|
Já už jenom když sem na saxu vyměnil 185/55 14" za 195/45 15" oboje speedline alu s tim že ty větší byly celkově s gumou asi o 3kg těžší na kuse sem poznal. Sedělo to líp to určitě, ale to jenom kvůli šířce a kvalitě pneu, na sprintu jsem s tim pomalejší než na starejch i když v normálnim provozu to ani znát neni
_________________ Škoda favorit 136LS 50kw - prodáno
Citroen saxo VTS 1,6 16v 88kw+ 900kg Schořelo
Audi A4 B5 1,8T
|
3.5.07, 05:26 |
|
|
Kolda
|
Hezkej rozměr, to jo. Pěkně to sedí, a taky i krásně brzdí. Ale jen bych se s Vámi chtěl podělit o takovou skutečnost, že pokud máš sériový brzdy a budeš tedy dobržďovat hodně přes kvalty, tak Ti budou odcházet polosy a asi i převodovka. Do 15" je to v poho, ale potom už se to začíná pomalu sr.. Zkušenost z rally...
|
20.5.07, 20:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|