Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 10:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 175/70 R13 - pojde to na Skodu 120L 
Autor Zpráva
Příspěvek 175/70 R13 - pojde to na Skodu 120L
Nazdar. Nebude to nejak driet o blatniky kedze teraz tam mam 165/80 R13??

21.1.06, 15:21
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: 175/70 R13 - pojde to na Skodu 120L
laky18 píše:
Pujde zcela bez problemu. Se zadni napravou a'la S130 se dokonce daly po schvaleni zapsat i do TP, ale nevim jak ted. Jinak S130/135/136 mely na litych diskach 5J13 povoleny i 185/70R13. Na Rapidy se to bezne davalo.

21.1.06, 16:57
Profil ICQ YIM
Příspěvek 
Takze jediny problem bude v tom technickom, ale preco by to tam nechceli zapisat? A zistia to nejako policajti ze na akych gumkach idem :lol: ?? Teda ci take daco kontroluju. Ale kazdopadne dik za odpoved.

21.1.06, 21:36
Příspěvek 
Rozměr 175/70 R 13 do blatníků v pohodě dostaneš. A jinak já je mám v TP zapsané, a k tomu i 165/70 R13 :wink: . Nechal jsem to zapisovat dodatečně - prostě jsem zaplatil 50Kč, vyplnil žádost o změnu a k tomu jim vytiskl vyjádření továrny Škoda, kde je ta změna povolena - tuším to bylo TZH-0644. Není problém najít to na netu, kdyžtak mi napiš.
Tom K. - strikerventura@seznam.cz

21.1.06, 22:56
Příspěvek 
Anonymous píše:
Rozměr 175/70 R 13 do blatníků v pohodě dostaneš. A jinak já je mám v TP zapsané, a k tomu i 165/70 R13 :wink: . Nechal jsem to zapisovat dodatečně - prostě jsem zaplatil 50Kč, vyplnil žádost o změnu a k tomu jim vytiskl vyjádření továrny Škoda, kde je ta změna povolena - tuším to bylo TZH-0644. Není problém najít to na netu, kdyžtak mi napiš.

Souhlas s tomem K. Na S120 (obecne modely s kyvkou) jsou povoleny rozmery krome 168/80 (default) i: 165/70, 175/70, 185/70 (pouze na 5Jx13 rafku z Metazu). Ja uz jsem po namontovani 175/70 vyslal drahou polovicku se vsema potrebnejma dokumentama na Odbor dopravy, ale "ochotna" soudruzka za prepazkou se ji to v prvni fazi snazila rozmluvit, ze to ani neni potreba. Ve druhe fazi, kdy manzelka namitla, ze pro klid duse bychom to radeji meli v TP zapsano kvuli pripadnym aktivnim blbcum, se cely proces zakousnul na tom, ze mila urednice, nachazejic se pravdepodobne ve fazi "jahodovy tyden", odmitla zvednout zadnici, aby si od kolegy, ktery sedi cca 10m od ni, vyzadala vyse zminene TZH (vyjadreni z MB ohledne povolenych prestaveb). Menstruujici urednice pak po chvili smlouvani manzelce doporucila, aby se s onim dokumentem dostavila v dalsi uredni den, coz jinymi slovy v podminkach naseho Vidlakova znamena vystat si 1-2hodinou zbytecnou frontu. Timto mi muze odbor dopravy pri MeU Kolin polibit ....ehhhmmm :evil: :D

22.1.06, 21:55
Příspěvek Re: 175/70 R13 - pojde to na Skodu 120L
laky18 píše:

Jasně,že půjde.Akorát dát pozor při propérování-je-li stodváca M-ková s utahanými pery!!!Sníží se blízkost silnice a nálitku převodovky.Pokud jde o tuning-říká si to o soutěžní lyžinu chránící převodovku a část motoru a pokud ne-více si všímat vln vedoucí k propérování vozu a včas zpomalovat.Jinak jsou daleko lepší než "boule" 165/80!:-)

27.1.06, 11:24
Moderátor

Příspěvek 
Zápis do TP není nutný, v malém TP není rozměr pneu uvedený, takže celkem o nic nejde. Dnes už nikdo rozměry pneu neřeší, poldy zajímá jenom výška dezénu a jestli jsou stejného typu... A bude Ti blbě ukazovat rychloměr a tachometr, budeš mít strašně rychlé auto s menší spotřebou...:-)

29.1.06, 11:56

Příspěvek 
Řekl bych, že zápis do TP nutný je. Samosebou při silniční kontrole jim bude (téměř) jedno, jaký rozměr pneu tam máte, ale ne tak na STK. Při evidenční kontrole mně vyčetli, že mám nepovolený rozměr pneu - že není v TP. Tak kvůli tomu jsem se začal zajímat o to, jak to zařídit legálně. Nakonec se zadařilo a dnes mi mohou... však víte co :P .

4.2.06, 13:58

Příspěvek 
Jo a taky by si na Vás mohli nepříjemně smlsnout při případné autonehodě. Pokud by se v takovém případě ukázalo, že máte na autě neschválené pneu, můžou z Vás udělat spoluviníka a na Vás pak bude dokazovat, že to neschválené obutí nemělo na nehodu vliv...

6.2.06, 09:28
Moderátor

Příspěvek 
Už jsem se kvůli tomu rozměru pneu kdysi v komentářích k čemusi docela pohádali, prý je dodatečně na toto auto na 4 1/2" ráfek schválený. Takže problém by být neměl i bez změny v TP.

6.2.06, 13:46
Příspěvek Měl jsem i 205/60 R13
Na škodovce jsem měl 205/60 R13 a bez problému,nikde nic neškrtalo,samozřejmě jsem měl 6J disky a dlouhy štefty a podložky.Na 205 to sedělo jak přilepený.Momentálně jsem dal 15" disky plus podložky zadek 3cm,předek 2,5cm a PNEU 205/50 R15-zadek při zatížení problém škrtá o lemy,takže dám 195/50R15 a uvidí se.

8.2.06, 13:18
Příspěvek 
ja ich mam nahode vyhoda auto sa mi zda viac kludne nevyhoda lenivsie

11.4.06, 13:50
Pan Kapitán

Příspěvek 
Anonymous píše:
Tak jsem se ptal na MeU Kutna Hora a bylo mi sdeleno, ze na zapsani 175/70 do TP bych musel udelat prestavbu (tedy cca 3000,-) Neboli, uvazovat o tom zacnu az bude technicka. Ale pro jistotu hodim dotaz do Skoda Auto a.s., jestli nahodou nejde o nejake "nedorozumeni" :-) Skoda, za 50,- bych to bral. :-D Evidentne to s tema gumama vidi kazdej jinak. :-)

11.4.06, 19:49
Profil ICQ YIM
Příspěvek 
Jiří Čech píše:
Zápis do TP není nutný, v malém TP není rozměr pneu uvedený, takže celkem o nic nejde. Dnes už nikdo rozměry pneu neřeší, poldy zajímá jenom výška dezénu a jestli jsou stejného typu... A bude Ti blbě ukazovat rychloměr a tachometr, budeš mít strašně rychlé auto s menší spotřebou...:-)

Tiež by som povedal, že zápis do TP nutný je...ale hlavne z dôvodu prípadnej nehody a hlaven poistnej udalosti...poisťovne sú totiž tak šikovné, že si veľmi ľahko najdú dôvod na nezaplatenie poistky...nepovolené pneumatiky = nevyhovujúci tech. stav...

1.5.06, 15:14

Příspěvek gumy
Bez problemu,vydel sem rapida s 195,ja osobne mam 136GL a ma 185 primo z tovarny povoleny.

1.5.06, 15:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]