Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 19:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Rozměr pneu 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Vít Široký píše:
miomio píše:
Vít Široký píše:
14" kola se pokud mě paměť neklame dodávali/dodávají pouze na tzv. "social edition", tj. základní verze octavií bez výbavy a často i s mizerným motorem (1,4 MPi), možná to je nějaký takový případ, pak se dá očekávat, že výrobce nepovoluje použití jinak standardních rozměrů, protože by to na širších a větších kolech prostě nejelo a k tomu ještě víc chlastalo

Tak jestli to je reakce na me prispevky tak jen chci upozornit ze ja ten rozmer mam v TP to jste asi spatne pochopili...
který rozměr? Alespoň já jsem pochopil, že tam máš jen ty 14"... tak jak to tedy je?

V TP mám 14" ale na kolech v soucasne chvili pneu 15".

3.10.07, 14:24
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
miomio píše:
Vít Široký píše:
miomio píše:
Vít Široký píše:
14" kola se pokud mě paměť neklame dodávali/dodávají pouze na tzv. "social edition", tj. základní verze octavií bez výbavy a často i s mizerným motorem (1,4 MPi), možná to je nějaký takový případ, pak se dá očekávat, že výrobce nepovoluje použití jinak standardních rozměrů, protože by to na širších a větších kolech prostě nejelo a k tomu ještě víc chlastalo

Tak jestli to je reakce na me prispevky tak jen chci upozornit ze ja ten rozmer mam v TP to jste asi spatne pochopili...
který rozměr? Alespoň já jsem pochopil, že tam máš jen ty 14"... tak jak to tedy je?

A nevim co se tyce nejake zakladni verze oktavek, ale mam z ´98 a mam vse v elektrice, zámek zpátecky, elektr. šíbr. tak to asi neni zakladni verze nebo jo? a motor mam 1,6 (100 koni)

3.10.07, 14:27
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
miomio píše:
miomio píše:
Vít Široký píše:
miomio píše:
Vít Široký píše:

A nevim co se tyce nejake zakladni verze oktavek, ale mam z ´98 a mam vse v elektrice, zámek zpátecky, elektr. šíbr. tak to asi neni zakladni verze nebo jo? a motor mam 1,6 (100 koni)
to se nezlob, to já nemůžu vědět, japak bych měl znát tvoje auto, tak to určitě nemáš základ, mě to napadlo jen jako možnost, proč by v TP nebyl jiný údaj než ty 14", táta měl octavii a tam bylo v TP napsáno tolik rozměrů, že si to ani nepamatuju, určitě tam není uveden žádný další rozměr? je to totiž přinejmenším podivné, octavie byla v různých verzích dostupná na 14",15",16",17"(RS) s velmi bohatou nabídkou šířek kol

3.10.07, 14:44
Profil ICQ

Příspěvek 
quote] to se nezlob, to já nemůžu vědět, japak bych měl znát tvoje auto, tak to určitě nemáš základ, mě to napadlo jen jako možnost, proč by v TP nebyl jiný údaj než ty 14", táta měl octavii a tam bylo v TP napsáno tolik rozměrů, že si to ani nepamatuju, určitě tam není uveden žádný další rozměr? je to totiž přinejmenším podivné, octavie byla v různých verzích dostupná na 14",15",16",17"(RS) s velmi bohatou nabídkou šířek kol[/quote]

Nene, ty se nezlob, ja to nemyslel nejak spatne. Ja tomu totiz az tak nerozumim jen jsem to chtel vysvetlit protoze se mi zdalo ze jste me nepochopili. Ale zpet k tem rozmerum - je tam jen jeden tech 14" tak proste nevim ktery rozmer tam dat. Jestli muzu koupit pneu velikosti 14" a jestli to tam pujde nasadit? VIm ze to jsou hloupe otazky ale ja se v tom fakt nevyznam.

3.10.07, 16:14
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Ono je to malinko složitější. Disk, na kterém je namontována pneumatika má základní parametr a tím je jeho průměr. Průměr se udává v palcích - 13, 14, 15, 16, 17... atd. Průměr disku a průměr pneumatiky na něm namontované můsí vzájemně souhlasit, nelze montovat pneumatiku menšího průměru na disk většího průměru ani obráceně. Máš-li tedy na voze pneumatiky rozměru 15", nelze na stejné disky namontovat pneumatiky průměru 14". Přechod mezi různými průměry je možný jen tehdy, máš-li různé disky. Ty samozřejmě není probém koupit. Dalším parametrem disku je jeho šířka, ta určuje potřebnou šířku pneumatiky. Tedy, pokud chceš nové pneumatiky a nechceš měnit disky, kup přesně takové, jaké jsou na voze. Chceš-li vyjít vstříc zákonu, navštiv nejlépe prodejce Škoda, můžeš mu ukázat ten techničák, a on ti určitě prodá originální disky i s pneumatikami patřičného rozměru.

3.10.07, 17:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
Ono je to malinko složitější. Disk, na kterém je namontována pneumatika má základní parametr a tím je jeho průměr. Průměr se udává v palcích - 13, 14, 15, 16, 17... atd. Průměr disku a průměr pneumatiky na něm namontované můsí vzájemně souhlasit, nelze montovat pneumatiku menšího průměru na disk většího průměru ani obráceně. Máš-li tedy na voze pneumatiky rozměru 15", nelze na stejné disky namontovat pneumatiky průměru 14". Přechod mezi různými průměry je možný jen tehdy, máš-li různé disky. Ty samozřejmě není probém koupit. Dalším parametrem disku je jeho šířka, ta určuje potřebnou šířku pneumatiky. Tedy, pokud chceš nové pneumatiky a nechceš měnit disky, kup přesně takové, jaké jsou na voze. Chceš-li vyjít vstříc zákonu, navštiv nejlépe prodejce Škoda, můžeš mu ukázat ten techničák, a on ti určitě prodá originální disky i s pneumatikami patřičného rozměru.

Díky za zevrubne popsani...presne tohle jsem potreboval vedet :D

3.10.07, 17:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:

Ted jsem jeste nasel poznamku v TP: "Alternativne mozno nasadit pneu 195/65 R15 na rafcich 6J x 15 ET38, 205/60 R15 na rafcich 6. 5J x 15 ET43. Nic to ale asi nemeni na tom ze tam nekdo prede mnou dal disky 15" a ja ted musim kupovat pneu teto velikosti pokud nevymenim disky jestli tomu spravne rozumim...

3.10.07, 18:18
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
tak to neřeš a kup zase stejnej rozměr :wink:

3.10.07, 18:22
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
miomio píše:
Vít Široký píše:

Ted jsem jeste nasel poznamku v TP: "Alternativne mozno nasadit pneu 195/65 R15 na rafcich 6J x 15 ET38, 205/60 R15 na rafcich 6. 5J x 15 ET43. Nic to ale asi nemeni na tom ze tam nekdo prede mnou dal disky 15" a ja ted musim kupovat pneu teto velikosti pokud nevymenim disky jestli tomu spravne rozumim...
rozumíš tomu naprosto správně

3.10.07, 18:51
Profil ICQ

Příspěvek 
Ahoj,
mám Octavii 1,6 55 kw obutou na 195/65/15 ale na příští zimu uvažuji o těch 175/80 R14.
Je sice pravda, že vzorek mých zimních pneu je tak 4 mm, ale na sněhu je to hotová katastrofa.
O vodě ani nemluvě. Dnes jsem doslova plaval tak, jako nikdy v žádném autě a to jsem jel něco kolem stovky po rovině, a nebyla to ani pořádná kaluž.

Myslím, že hlavní problém (po síle dezénu), je rozložení váhy vozu (1,6 55kw....je např. o cca 100 kg lehčí než 1,8 20V) na plochu pneumatiky.
Mám služební vůz o stejné váze a jezdím na 14kách (stejné jak na Fabce), při stejně sjeté pneumatice se auto chová na vodě předvídatelně a na sněhu se rozjedu i tam, kde s octou hrabu a stojím...

Samozřejmě, že se mi balónové gumy nelíbí, do zatáček budu muset pomaleji, ale budu mít kontrolu nad autem, i pří mírně sjeté pneumatice....

29.2.08, 18:57
Hliník navždy.

Příspěvek 
Zimaky 195? No to je pekna sirocina no :lol: tak na leto :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

29.2.08, 19:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Dezertér

Příspěvek 
Matthes píše:
Zimaky 195? No to je pekna sirocina no :lol: tak na leto :)

No ne no...tak na jaký auto že jo...sem ted čuměl na A8čku a tam jako byly náky 225ky nebo co vit :D 8)

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

14.3.08, 20:31
Hluchoň

Příspěvek 
Surio Mario píše:
Ahoj,
mám Octavii 1,6 55 kw obutou na 195/65/15 ale na příští zimu uvažuji o těch 175/80 R14.
Je sice pravda, že vzorek mých zimních pneu je tak 4 mm, ale na sněhu je to hotová katastrofa.
O vodě ani nemluvě. Dnes jsem doslova plaval tak, jako nikdy v žádném autě a to jsem jel něco kolem stovky po rovině, a nebyla to ani pořádná kaluž.

Myslím, že hlavní problém (po síle dezénu), je rozložení váhy vozu (1,6 55kw....je např. o cca 100 kg lehčí než 1,8 20V) na plochu pneumatiky.
Mám služební vůz o stejné váze a jezdím na 14kách (stejné jak na Fabce), při stejně sjeté pneumatice se auto chová na vodě předvídatelně a na sněhu se rozjedu i tam, kde s octou hrabu a stojím...

Samozřejmě, že se mi balónové gumy nelíbí, do zatáček budu muset pomaleji, ale budu mít kontrolu nad autem, i pří mírně sjeté pneumatice....
na octavii máme na zimu vyzkoušeno i 185/60 R14 - kola z fabie, ale uplně bez problémů, v techničáku to sice není, ale ono to taky nikoho nezajímá

14.3.08, 20:45
Profil ICQ
Dezertér

Příspěvek 
Vít píše:

na octavii máme na zimu vyzkoušeno i 185/60 R14 - kola z fabie, ale uplně bez problémů, v techničáku to sice není, ale ono to taky nikoho nezajímá

No jasný....v to já doufám že to nikoho nezajímá... 8)

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

14.3.08, 21:05
Hluchoň

Příspěvek 
na tvým místě bych na to nespoléhal, ona stará škodovka je magnet na kontrolu, tam je skoro vždycky v bordelu něco, za co se dá prcat, a to je přece hlavní náplní našich orgánů, tak tebe si prohlídnou, octavku těžko, jen velkou náhodou, tuhle jsem je viděl taky, kupa aut jela, policajt stál u kraje a vybíral si, viděl kluka se stodvácou a už ho stavěl, všecky ty plečky co jeli před ním, (např i P 205) ho přitom nezajímaly...

14.3.08, 21:14
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další