barvu na liťáky jinou než komaxit
Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
a tak co je ta dvoukomponentní barva, klasickej lak na auta???...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
16.10.08, 21:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: a tak co je ta dvoukomponentní barva, klasickej lak na auta???...
v podstate áno...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.10.08, 21:29 |
|
|
Ondras83
|
no, takže to doma obrousim, když se zadaří, budou opískovaný, zakytuju rejhy (je jich tam požehnaně), nastříkám plničem, obrousim, zas plnič, obrousit pod vodou a pak to nechám nastříkat barvou co mám na autě
nebo byste to někdo udělal jinak?
|
16.10.08, 21:42 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: no, takže to doma obrousim, když se zadaří, budou opískovaný, zakytuju rejhy (je jich tam požehnaně), nastříkám plničem, obrousim, zas plnič, obrousit pod vodou a pak to nechám nastříkat barvou co mám na autě nebo byste to někdo udělal jinak?
a ešte na to aspoň dve vrstvy laku...
|
16.10.08, 21:44 |
|
|
Ondras83
|
OK...ještě se chci zeptat, jestli má cenu kytovat i tu hranu liťáku, kde na přezouvačce jezdí ten jazýček, co to vede, aby to nasadilo gumu, prostě když mě to bude obouvat, aby se to nevoloupalo (je to úplně na kraji patky) no a nezkurvili mi lak
|
16.10.08, 21:50 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: OK...ještě se chci zeptat, jestli má cenu kytovat i tu hranu liťáku, kde na přezouvačce jezdí ten jazýček, co to vede, aby to nasadilo gumu, prostě když mě to bude obouvat, aby se to nevoloupalo (je to úplně na kraji patky) no a nezkurvili mi lak
tam je to riziko, to môže poškodiť aj nedofúkaná guma v zákrute, tam som to iba vybrúsil tak nejako do stratena...
|
16.10.08, 21:54 |
|
|
kwiko
|
Ondras83 píše: a tak co je ta dvoukomponentní barva, klasickej lak na auta???...
Napriklad akrylova farba co sa pouziva na auta. (dnes uz inu oficialne ani nekupis) Tu je dolezita odolnost a lesk.
Ale su aj ine farby;
Akrylova farba na priemyselne pouzitie - tam je vacsi doraz kladeny na odolnost a je aj lacnejsia - tym som striekal Felmana. (to je ta farba ked ti niekto povie ze pouzil so zvysenou odolnostou voci kamienkom.
Ono sa sice hovori ze akryl. Ale jedna sa samozrejme o dvojkomponentnu akryluretanou farbu.
Z chemie si mozno pamatas ze existuje skupina plastov (nazyvana zivice) ktora polymerizuje po premiesani s druhou zlozkou, a niektore potrebuju aj katalyzator. Samozrejme v presnom pomere. Tak presne takto funguje vytvrdzovanie tychto farieb. Netreba ich vypalovat (staci zahriat na uplne odstranenie riedidla), Hrubka vrstvy velmi neovplyvnuje ich vytvrdnutie. Chemicky odolne, problemom je len ich recyklacia (a cena).
Prakticky si predstav polyesterovu zivicu z ktorej robis laminat, a predstav si ze podobnu hmotu nanesies ako farbu, len namiesto polyesteroveho zakladu pouzijes polyuretanovy pretoze je pruznejsi a huzevnatejsi...
Kuchynske dvierka striekam polyuretanovou farbou (neda sa ale urobit vysoky lesk)
V GB som napriklad striekal aj kyselinotvrdnucim lakom - tiez len mat. Potreboval ale oziarit v UV tunely, povazuje sa za najodolnejsi lak.
Rozne epoxidove laky.
Chemiu nemam rad, ale menuji sa Brouk Pytlik. Vsetko viem, vsetkemu rozumiem (a nikto ma preto nechape)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
16.10.08, 22:05 |
|
|
Ondras83
|
takže bude stačit lak na auta?
s tou patkou sem to myslel tak, že prostě když někdo přijede k obrubáku a trefí ho, že se mu u gumy kousek odře, když sem sledoval, jak se přezouvaj gumy, tak by mi ten kit stejně popraskal a orval, takže vemu jen ty rejhy na loukotích a tamto zkusim nějak zbrousit nebo něco...
nevíte ještě, jak opravit nakoplej ráfek?...je to jakoby ho někdo hodil bez gumy na zem a je prostě šišatej...stačí pár ran kladivem, nebo to musim dát opravit?
|
16.10.08, 22:32 |
|
|
wr8
|
kwiko píše: Kde striekaju 150 za koleso aj s farbou? Nebolo to nahodou v Rumunsku? Ved len farba so zakladom na 4 kolesa moze stat 400Sk a musis prebrusit,(brusny papier 15sk/kus) najlepsie pod vodu, odmastit, 3-4x vycistit pistol (riedidlo)= mam co robit na 3x1hodina. Za 150Sk? Takto by ani na elektriku nezarobil
Tady v Boskovicích si v praškové lakovně bere 150 za jedno kolo,donesl sem jim opískovany disky a on to frkl barvou(bílou )jen to odmastil a hned sel na to
_________________ Pikap For men cimbu-byl Felicie mpi
|
17.10.08, 08:05 |
|
|
Ondras83
|
kámoš studuje grafiku na kyberně, tak pro mě něco udělal
http://z5.ic.cz/kulhy/bily.jpg
rozhod sem se, že prostě budou bílý a hotovo
|
17.10.08, 16:21 |
|
|
varok
|
Jestli ti můžu do toho kecat, tak to stříkni tou bílou, hodí se to k barvě auta. Doprostřed disku dej takový ten stříbrno zelený znak škoda. Já bych to opískoval, případě stříknul plničem. Obrousil pod vodou a barvu na auta. Na to několik vrstev bezbarvého laku a docela držák. Kamarád to tak má, a už to přežilo dvě sezony. Jezdí s tím jen ale na jaře a v létě.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.11.08, 10:29 |
|
|
varok
|
Jestli ti můžu do toho kecat, tak to stříkni tou bílou, hodí se to k barvě auta. Doprostřed disku dej takový ten stříbrno zelený znak škoda. Já bych to opískoval, případě stříknul plničem. Obrousil pod vodou a barvu na auta. Na to několik vrstev bezbarvého laku a docela držák. Kamarád to tak má, a už to přežilo dvě sezony. Jezdí s tím jen ale na jaře a v létě.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.11.08, 10:29 |
|
|
Ondras83
|
varok píše: Jestli ti můžu do toho kecat, tak to stříkni tou bílou, hodí se to k barvě auta. Doprostřed disku dej takový ten stříbrno zelený znak škoda. Já bych to opískoval, případě stříknul plničem. Obrousil pod vodou a barvu na auta. Na to několik vrstev bezbarvého laku a docela držák. Kamarád to tak má, a už to přežilo dvě sezony. Jezdí s tím jen ale na jaře a v létě.
mám to taky jen na léto...bohužel se mi zatim nepodařilo sehnat někoho, kdo mi to opískuje, včera sem je zul, koupil sem odstraňovač barvy, nějaký kotoučky do vrtačky, takže to holt budu muset obrousit a odmastit...sice s tim bude hrozně práce, ale snad se to povede...
ještě mám v záloze jedno pískování, ale jak to nevyjde, budu to dělat doma
|
16.11.08, 21:36 |
|
|
varok
|
Plecháče se kartáčem ve vrtačce dají obrousit docela dobče. Ale Alu se dělají špatně. Jsou tam potom rýhy jak prase a navíc to celkově nevypadá nejlépe. To opískování navíc odstraní starý lak a menší nerovnosti.
|
22.11.08, 09:59 |
|
|
Ondras83
|
já na to seru...brousit kartáčem to nebudu...prostě sem dneska tak seděl a přemejšlel, tak já to vemu normálně smirkem, zakytuju co potřebuju, přebrousim znova, vemu plničem a na to lak a hotovo...pískovat to nebudu a odstraňovat starej nátěr je zbytečný...přebrousim tenhle co tam je, pak plnič a final a seru na to
|
21.12.08, 18:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|