Aké zimné pneu 185/65R14? Čo Matador?
Autor |
Zpráva |
ferrari
|
Heh, ja mám na Corse 145ky, tam už nemali čo ubrať...treba ale aj povedať, že dezén novej pneumatiky je značne užší, pretože boky sú pod uhlom...a čím viac je pneu zjazdená, tým je širšia...ale má to aj logiku - na zimu s aodporúčajú užšie pneumatiky...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.11.10, 15:46 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
paži
|
Tak logiku to má opravdu jen v tom sněhu. Celej rok jsem dojížděl zimáky 155ky a ačkoli to bylo oproti 165 letním co tam byli po nákupu horší, tak nad Barumkama to vyhrálo na plná čáře. Zítra hodím Barumky dozadu, protože s tím se fakt jezdit nedá ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
|
17.11.10, 02:53 |
|
ferrari
|
Njn, inak ale, aj letné majú nové menšiu šírku - dezén je vždy pod uhlom...aj opticky to tak jednoznačne je...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
17.11.10, 07:50 |
|
MATTESS
|
ferrari píše: na zimu s aodporúčajú užšie pneumatiky...
Není to tak dlouho, co se odborníci začali odvracet od užších pneu pro zimní provoz. Zdůvodňovali to větší počtem lamel u širších kol a kdesi cosi. Ale ze zkušenosti jsem také pro užší. Když porovnám Fabii na 185kách a P106 na 145kách, tak se 106kou jsem neměl problem i na Polarisech se 4mm vzorku
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
17.11.10, 13:34 |
|
Ondras83
|
a proč porovnáváte neporovnatelný...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.11.10, 13:36 |
|
MATTESS
|
Kdybych měl na Fabce užší, tak by se s ní jelo líp (dle zkušenosti s jinou)
|
17.11.10, 13:38 |
|
Ondras83
|
vono zase extra uzkou gumu na zimu taky není dobrý...vono to je tak půl na asfaltu a půl na ledě a až nějaký mizivý procento poránu je na sněhu, kde jsou ty užší gumy výhodou...na zledovatělý zasněžený cestě je lepší širší guma, protože to auto pak není tak náchylný na ustřelování, když kola sjížděj do vyježděnejch kolejí...široká guma to přepluje...takže já mam stejný gumy co na leto, tak na zimu...akorat na fabce jsou na leto 185 a na zimu 165, ale užší ani zaboha
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.11.10, 14:05 |
|
Dawid130
|
Já bych taky užší jak 165 nedával...
|
17.11.10, 14:08 |
|
Kristensen
|
šířka pneu na zimu by měla být určitelná váhou vozu a výkonem, protože mě na feldu tady z jednoho auta zůstali 155ky předminulej rok a pokud s tím člověk jezdil lážo plážo tak se to dalo ale jak jsem chtěl využít někde výkon na sněhu a blbnout tak ty gumy na předku to absolutně nebraly, byla prostě malá plocha pro záběr, takže když gumy na zimu tak buď stejně široký nebo o číslo užší ale víc už bych nedával leda že by to byla 4x4 tak tam klidně o dvě čísla.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
17.11.10, 21:38 |
|
Radic
|
no a já mám na zimu 195/50 R15 a menší v techničáku nemám ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) a taky se s tim ve sněhu jede dobře...hrnu nárazníkem a jedu pořád...ale na léto mám o dvě čísla širší ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) a na 40R17 ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
17.11.10, 23:59 |
|
atahualpa117
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Když už mluvíme o těch zimních pneu..
Když už je tu řeč o těch zimních gumách.. Chtěl jsem přítelkyni na krátkou fabii dát o víkendu zimní gumy, ale zjistil jsem, že jedna z nich je v jednom místě (asi 4x8cm) ošoupaná do hladka a navíc je tam boule nebo spíš takovej na první pohled nezřetelnej hrb. Nedaří se nám teď sehnat přesně tu značku a typ zimní gumy, ale sníh už v těch nadmořských výškách padá a dojíždět do práce nelze jinak než autem. Co teď? Je lepší
1. Nasadit na přední nápravu zimáky a na zadku nechat letní
2. Nasadit 3 zimní a nechat 1 letní
3. Dát všechny zimní a doufat, že kolo s prošoupaným vzorkem pár dní vydrží
4. Nechat letní a zatím jezdit na nich
5. Jiná možnost - prosím poraďte
díky
|
23.11.10, 12:11 |
|
MATTESS
|
Koupil bych 2 zimáky. Kombinace zimní/letní není dobrá
|
23.11.10, 12:19 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
mattes má pravdu... když tak vše a ten jeden nechat jako rezervu...
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
23.11.10, 12:46 |
|
Kristensen
|
tu s tou boulí zahoď ani to na auto nedávej leda že by jsi potřeoval někam dojet v životní nouzi a ještě pomalu protože jinak to je dobrý tak akorát na to aby to bouchlo a přistál jsi někde mimo silnici, kup dvě nový.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.11.10, 15:07 |
|
ferrari
|
Presne tak - bude na tom jazdiť priateľka a isto si vieš predsatviť, ako asi zvládne prípadný šmyk na zasneženej ceste, ak jej prdne jedna zadná guma...
Ak ju máš rád, tak kúpte 2 nové zimáky...na Fobiu stoja relatívne pár šupov (a život je nevyčísliteľný).
|
23.11.10, 15:36 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|