Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 19:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 ALU Felicia problem 
Autor Zpráva

Příspěvek ALU Felicia problem
Mam taky problem...
Po zime som prezuval z plechov na elektrony. V zime na plechacoch vsetko v poriadku.Po prezuti...akoby mi jendo z kolies o nieco suchalo.
Je to take cudne...lebo je evidentne vsetko v poriadku...nic opticky z vonka nevidno..nejake oteri a tak.

Napadlo ma este...ze sruby na elektrony su troska dlhsie ako tie co idu do plechov...nemoze sa stat ze robia nejaku sarapatu v zadnych bubnoch???
Moze dlha sruba vo vnutry suchat o nejake ustrojenstvo celusti... ???? Dost sa to prejavuje hlavne pri brzdeni a ide to evidentne zo zadneho kolesa...ale iba jedneho.

Pri plechoch sa mi nic podobne nestava...Elektron je vyvazeny...

Dakujem za pomoc

8.4.08, 14:57
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Srouby na elektron sou o neco delsi proto, protoze proste na tom litem kole je mnohem vic materialu. Kdyz tam mas obycejne plechace, tak tam mas jen tloustku toho plechu (zanedbatelna tloustka proti elektornu) A pneumatiky mas stejne jako zimni (rozmerove) nebo mas nejake vetsi kola na leto??

8.4.08, 15:04

Příspěvek 
kolesa v zime aj v lete 13tky...takze v podstate rozmerovo to iste...keby bol krivy elektron...urcite by sa to prejavilo na vyvazovacke nie?
No..ale aj poistna sruba je dost dlha...ide mi o to ci dlzka naozaj moze nieco take sposobovat..

dakujem

8.4.08, 15:35
rejpal

Příspěvek 
erik_1 píše:
No..ale aj poistna sruba je dost dlha...ide mi o to ci dlzka naozaj moze nieco take sposobovat..

Tak ten pojistný šroub vytáhni a nahraď standardním. Projedeš a uvidíš. Napadá mě, že by mohla délka způsobovat dotyk až někde u upevnění ložiska, ale nevím jak to přesně u Felicie vypadá.

8.4.08, 15:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
samozrejme ze to skusim...len je mi cudne ze sa to ozyva len z jedneho kolesa...pritom taka ista poistna sruba je vo vsetkych kolesach.

no ale aj tak by som rad vediet ci to moze dlzka srub sposobovat...

Dakujem

8.4.08, 15:55

Příspěvek 
Nechal jsi je vyvažovat? Pokud ano tak se podívej jestli ti zevnitř nedali klasické závaží na hranu občas se stane že to pakš škrtá o kulák a pokud ti dali nalepovací dovnitř tak se podívej jestli není vysoký jestli neškrtá někde o třmen.

Jinak pokud by to šlo zezadu, tak vytahuj po jednom šroub a dívej se pořádně na konce závitů jestli nejsou oškrtaný, stane se že šrouby škrtaj o válečky na zadku.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

8.4.08, 19:04

Příspěvek 
Hele tak teĎ přesně vyřeším tvůj problém..... měl sem to taky...kupoval jsem nové šrouby, ale byli delší než normálně no celé sem to rozdělal a v jednom kole konec šroubu se dycky otřel o tu rozpěrku mezi paknama....bylo to i vidět, že to tam bylo poškrábané... No zajímavé je jen to, že všechny šrouby na zadních kolech byli stejné, ale dělalo mi to jen na jednom kole a to ještě jen dva šrouby ze čtyř nebo teď si přesně nejsem jistej. Dej jiné šrouby a bude klid..... hlavně to nedělěj jako já... ono to totiž u mě nebylo až tak to odření vidět, že sem si toho hned nevšiml a ještě jsem předtím stihnul vyměnit ložisko zadního kola celé....no sranda no...

8.4.08, 19:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Dakujem vsetkym zucastnenym...tak videl som ze zavazie dolepovali...ali niesu vysoke takze to je v poho...to som pozeral ako prve.
Ale davali aj nejake po obvode kolesa....len si neviem predstavit kde by to mohlo triet....

No a samozrejme tie sruby otestujem...som v kutiku duse myslel ze je to dlzkou srub...ale nikto mi to nevedel povedat...
Myslite ze keby som dal poistnu srubu dole a previezol sa tak na aute ze dane koleso bolo prichytene len troma srubami ....ze sa nieco stane???

To len kvoli testom aby som odhalil ktora sruba je ta problemova :)))
A este jedna otazkocka...dava rozobera sa nejako problematicky zadny brzdovy bubon aby som videl a ako je to stave???

Dakujem

9.4.08, 10:49
rejpal

Příspěvek 
erik_1 píše:
Myslite ze keby som dal poistnu srubu dole a previezol sa tak na aute ze dane koleso bolo prichytene len troma srubami ....ze sa nieco stane???

Když se projedeš se třemi šrouby, nic se nestane, ale nemůžu ti zaručit, že nedojde k nějakému "přihnutí" materiálu, je to přece jen dělané na čtyři šrouby, že... Nemůžeš tam dát (jak už jsem psal) místo pojistného šroubu originální šroub?

Pro postup demontáže bubnu se mrkni do chytré knížky, např. Felicia - Jak na to - strana 235.

9.4.08, 12:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Klidne to jed projet se 3 sroubama - nic se ti s tim nestane, pokud nebudes jezdid po polnacce ci nejakym houpani ...

9.4.08, 14:02

Příspěvek 
nám to dělalo kdyžs jsme jeli ze seatem do chorvat na dovču plný auto zaden sedlej a rurt něco cinkalo v kempu sme shodili kolo závažíčko ohoblovaný a s lanka ručná brzdy otrhaná ta bužírka vzali sme kus drátu lanko přivázali k ramenu a bylo po problému :lol:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

9.4.08, 21:16
Profil ICQ

Příspěvek 
FAjn skusim sa prejst bez tej poistnej sruby...bude to po rovnej ceste max. 30km/h ...vtedy si myslim ze to cinkotanie pocut najviac...

fatal : samozrejme,mozem tam dat aj obycajnu srubu...ale som to chcel skusit aj na troch :)

V sobotu na to pozriem a dam vam po vikende vediet ci som uspel a co to vlastne bolo.

Dakujem vsetkym za cenne rady.

10.4.08, 06:44

Příspěvek 
No takze tak ako som slubil...vcera som sa pozrel na tie moje kolesa...takze bola to kombinacia problemov...tak ako tu spominali kolegovia vyssie.

Poistna sruba dlhsia od klasickej asi pol milimetra...a uz drela...bolo na nej vidno odery....takze nahradena klasickou...
No a samozrejme niektore zavazia klasicky nalepene...a potom asi chceli usetrit tak na vnutornu stranu nabili normalne ako na plechace...a tie samozrejme
tiez o nieco treli...evidentne boli ocuchane....takze pekne krasne pojdem reklamovat ich pracu,lebo som sa ich na rozum pytal ci vyvazuju aj ALU
a oni ze ano....a do vnutra mi natrepali klasice zavazia..

Dakujem vsetkym zucastnenim za pomoc.

13.4.08, 15:01

Příspěvek 
inak na alu tak bežne dávajú na vonkajší okraj nelepovacie a na vnútorný sú nabíjacie na širokú pätku, ak chceš všetky nalepovacie musíš ich na to upozorniť.

ja mám vnútorné nabíjacie a žiaden problém s tým nieje.

13.4.08, 15:05
Hluchoň

Příspěvek 
rád bych věděl, o co to závaží natlučené na vnitřní hraně disku dře, dřelo, to nemá o co

mě se moc nechtělo vejít nalepovací za paprsky kolem třmenů, no tak jsem je upravil bruskou a bylo to :)

13.4.08, 15:05
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další