|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
lukasg
|
Zimni pneu
Loni jsem mel na aute pres zimu zimni gumy, ale uz byly sjete tak jsem je nahrazoval novyma, ale mam ted vzadu zimni na predni naprave letni. V lete dobre, ale jak me vcera postihla snehova smršť tak jsem mel problem jet a brzdit. Proste vsecko co se s autem musi pri bezpecne jizde. Takze potrebuji zimni gumy na predek, dalo by se jen prehodit ze by ve predu byly zimni a vzadu letni? Bude to mit nejaky efekt? Co se tyce pneumatik z hypermarketu, kupovat je tam? Nechci do toho moc vrazet, prece jen se jedna o Favorita, jen at to relativne bezpecne drzi na ceste, protoze s tema letnima na predku a zimnima vzadu to byla absolutni katastrofa.
|
23.11.08, 12:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Zimni pneu
lukasg píše: Loni jsem mel na aute pres zimu zimni gumy, ale uz byly sjete tak jsem je nahrazoval novyma, ale mam ted vzadu zimni na predni naprave letni. V lete dobre, ale jak me vcera postihla snehova smršť tak jsem mel problem jet a brzdit. Proste vsecko co se s autem musi pri bezpecne jizde. Takze potrebuji zimni gumy na predek, dalo by se jen prehodit ze by ve predu byly zimni a vzadu letni? Bude to mit nejaky efekt? Co se tyce pneumatik z hypermarketu, kupovat je tam? Nechci do toho moc vrazet, prece jen se jedna o Favorita, jen at to relativne bezpecne drzi na ceste, protoze s tema letnima na predku a zimnima vzadu to byla absolutni katastrofa.
Favorit neFavorit. Kolesa musia byt Plus zimna iniciativa vasich zakonodarcov.
Mam dojem, ze tie debiky z hypaca niesu az tak katastrofalne. Skorej sa vyvaruj protektorom (maju na boku tusim napis retreaded).
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.11.08, 13:05 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Zacni tim ze prehodis ty kola zadni za predni, letni zadek a zimni predek je sice taky zralej na rozbití držky, ale jde to, výhodou je , že auto má snahu brzdit, zaáčet a dokonce i akcelerovat. Ael pozor, ma tá obrovský tendence k přetáčivosti, stačí ubrat necitlivě plyn nebo přeřadit, tím se ti zpomalí přední kola a zadní chtějí jet dál, logicky vybočí. Ale je to lepší než obráceně. Tak až to přezuješ tímhle způsobem, tak by bylo nejlepší dojet do hypermarketu, koupit tam klidně tynejlevnejsi protektory 165/70 R13 co budou mít a s nima do pneuservisu a dokončit ten zadek. A pojede to celkem v pohodě. Doufam, ze ty zimaky co mas ted maji nejaky vzorek!
A neodpustím si poznámku k tomu, že když se jedná o favorita, tak do toho nechceš vrážet, to je absolutní píčpovina tohle tvrzení. Protože i když to je jen posranej a třeba shnilej favorit, tak s ním můžeš zpúsobit obrovské škody na majetku ostatních, a hlavně, při tom můžeš umřít ty nebo někdo další. Ta guma, je to jediný, co ti umožňuje řídit směr a rychlost vozidla na silnici. A představa, že jedu někde v klidu v nový audině a nějakej blbec mě ji roztříská, protože do toho svýho křápu nechtěl moc vrážet a nevešel se do svýho pruhu, je strašná. A druhá možnost je horší, a ta tě dovede do kriminálu kamaráde, to když to neukočíruješ a vyběhneš třeba na chodník mezi lidi, určitě někomu zpřerážíš ruce nohy záda.
|
23.11.08, 13:12 |
|
|
rudi
|
Re: Zimni pneu
kludne si môžeš kúpiť debica frigo... podľa mňa sú to celkom dobré zimáky za pár korún. S protektormi nemám dobré skúsenosti, horšie sa vyvažujú -> viac závaží na disku...
_________________ škoda 125L r. 1989 Žofia peugeot 406 spotrebák
|
23.11.08, 19:57 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Já mám vynikající zkušenosti s PNEU VRANÍK
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
23.11.08, 21:31 |
|
|
Milan Koukal
|
to já taky ale v opačném slova smyslu
|
7.12.08, 12:12 |
|
|
|