kola - asi komaxit - jak odstranit chemicky
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
kola - asi komaxit - jak odstranit chemicky
mam kola, bohuzel, je na nich velmi silna vrstva barvy, i 2mm toho tam jsou, z opiskovani mi je vratili neopiskavane, ponedvaz to opiskovat nejde, jedine omlatit brokama a to zase nechci, jde to trochu opalovat horkovzdusnou pistoli, sice docela drina, ale jde, ale nedostanu se nastrojem do der, cili to neudelam cely, hledam chemii, ktera to rozpusti, nitroředidlo způsobí pouze změknutí barvy, ale ja bych potřeboval aby se to pěkně zvedlo a zkrabatělo, jako když se napatlají dvě nevhodné barvy na sebe, brzdovka je ještě slabší než ředidlo, louh a kyselinu na hliník nemůžu... nápady ?
|
22.4.09, 09:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: kola - asi komaxit - jak odstranit chemicky
bych tip tu brzdovku,ale kdyz pravis ze nefunguje . co zkusit odstranovac starych nateru..mam to doma, je to silny, avsak nevim, za se to da nekdekoupit...ten muj je z roku 80-84
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
22.4.09, 09:14 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ted jsem jeste napsal panovi, od kteryho jsem kola kupoval, jestli nevim, co to je za barvu, tak uvidime
|
22.4.09, 09:25 |
|
|
Radic
|
to sou ty tvoje nebo ty druhé cos kupoval? pokud je tam dost silný materiál aby se nevyžíhal tak bych to zkusil nějak rozumně opálit...pak ten písek by to měl dostat dolu ty zbytky co neseškrábneš.
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
22.4.09, 09:29 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ty druhý co jsem kupoval, to je průser, čím to opálit, normálně zkusit plynovej hořák ? pistole horkovzdušná dává 650 stupnů a jde to blbě
ty co mám na autě jsou v pořádku, na těch je a byl jen normální barva nanášená stříkáním a tak to zůstane, to je v pohodě
|
22.4.09, 09:34 |
|
|
sharpers
|
kdybys bydlel poblíž bych ti možná moh pomoct, ale takhle asik ne. jak sem kdysi psal v plniči, pracuju jako opalovač železa od laku , hlinik taky neni problem, je to tam 3 hodiny při 460 stupnich, spolehlivě to opálí laky, já tam zkusil jebnou starší brzdový třmen, pak stačilo trochu očistit hadrou a vypada jak novy
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
22.4.09, 10:15 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
díky za nabidku, kdyz to nepude jinak, tak prijedu, no a jeslti se mi povede navazat blizsi kontakt s jednim objevem z ostravy, tak je vemu sebou to uz je kousek...
|
22.4.09, 10:30 |
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
Vít píše: díky za nabidku, kdyz to nepude jinak, tak prijedu, no a jeslti se mi povede navazat blizsi kontakt s jednim objevem z ostravy, tak je vemu sebou to uz je kousek...
Hele zkus tam u vas najit galvanizovnu nebo podobny zarizeni a nech si to od nich chemicky stahnout. Podle me to bude k tem kolum nejsetrnejsi a ve vysledku i levnejsi a rychlejsi... Jinak bych zkusil normalka odstranovac stray barvy jestli nepomuze. Rozhodne bych nic neopaloval...
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
22.4.09, 10:50 |
|
|
Radic
|
no ta horkovzduška dá dost...to zase jo...ale ty cos koupil bych plamenem jenom velice opatrně...je to tenké ty paprsky a mohlo by to zkřehnout což u disku neni zrovna to pravé pak jedině narušit plochy a pak ten odstraňovač aby se dostal pod tu barvu...nebo ta brzdovka...ale nikdy sem to nedělal ani nezkoušel
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
22.4.09, 11:05 |
|
|
spartra
|
ocelový brokama, litý na to je něco speiálního
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
22.4.09, 13:02 |
|
|
kwiko
|
Beznymi chemikaliami to pojde tazko, pretoze to bolo striekane podla mna epoxidovou, polyuretanovou, alebo kyselinotvrdnucou farbou. Ktore sa vyznacuju prave vysokou oderuvzdornostou, chemickou stalostou (reaktoplasty) a pruznostou (preto je mozne naniest hrubu vrstvu bez nasledneho lupania). A su preto NEEKOLOGICKE Specialne odstranovace budu drahe, riedidlo (toulen, aceton) posobi len na niektore zlozky...
Ale neda sa znich vytvorit lesk viac ako 70%...
Tolko chemicke okienko.
Edit: Som si spomenul Kyselinotvrdnuce su sice nesmrtelne, ale maju korozivne ucinky, tak to tam nebude
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
22.4.09, 14:55 |
|
|
fatal
rejpal
|
sharpers píše: je to tam 3 hodiny při 460 stupnich
Nemůže to ty liťáky poškodit?
|
22.4.09, 15:29 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
fatal píše: sharpers píše: je to tam 3 hodiny při 460 stupnich Nemůže to ty liťáky poškodit?
Hliník teče až při 620°C
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
22.4.09, 15:36 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
kdy teče je jedna věc, ale kdy se začnou měnit jeho mechanické vlastnosti ?
|
22.4.09, 18:06 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
drátěný kotoučky do vrtačky se dělaji různých tvarů
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.4.09, 18:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|