|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Zápis 15" kol na Feliciu 1.6
Autor |
Zpráva |
martinr11
|
Zápis 15" kol na Feliciu 1.6
Ahojte,nemate nekdo zkusenosti jak se daji zapsat 15-ky kola na Felinu? Daji se zapsat i starsi,nebo to musi byt nove s typovym listem? a kdyz by museli byt nove,mohu je potom pujcit nekomu dalsimu aby si je taky mohl nechat zapsat?
|
11.9.09, 09:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
MATTESS
|
Typový list a pak no problemo. Bez něj těžko
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
11.9.09, 09:52 |
|
|
sharpers
|
tak daji se sehnat i starší s typovým listem, o tom pujčení nevim, ale tak logicky by to neměl byt problem žejo...
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
11.9.09, 09:56 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
obuješ kola a jedeš vozidlem neschváleným k provozu na STK, tam ti technik typu K ověří jejich správnou montáž, dá ti štempl, pak jedeš na DI kde ti kola dopíšou, typový list je možno získat i u výrobce ALU, mě Ronal poslal typák po cca 7 letech
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
11.9.09, 09:58 |
|
|
martinr11
|
Hm ,ja si to myslel ale dekuji
|
11.9.09, 09:59 |
|
|
martinr11
|
aha....takze sance tu je. Ja mam cca 4 roky stare kola Fondmetal,tak to jdu zjistit.Dik
|
11.9.09, 10:02 |
|
|
MATTESS
|
Jim píše: typový list je možno získat i u výrobce ALU, mě Ronal poslal typák po cca 7 letech
taky možnost, Matějovi posílali typový list z KN
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
11.9.09, 10:09 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.9.09, 19:14 |
|
|
LiMaK
|
15tky na feli nezapises ani s pozlacenym typovým listem...
Mno, otevřel jsem si google a vyhledal "stanovisko vyrobce škoda",
našlo mi to stranky ministerstva dopravy - stanoviska vyrobcu vozidel k prestavbam-
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... yrobcu.htm
tam jsi otevřete soubor -
- Vyjádření Škody auto a.s. k záměnným dílům, přestavbám, dovozům, atd. (PDF)
pak nalistuj část C) přestavby a úpravy neschválené (strana 2)
V této části C) nalezni bod (strana 3)- cituji:
"Z technických důvodů nesouhlasíme s použitím jiných kombinací pneu a ráfků než těch, které jsou uvedeny firmou ŠKODA AUTO a.s. v technickém průkazu konkrétního vozidla. Technické průkazy mohou být doplněny dle části A."
takže v tuto chvíli přejedeš na první část toho dokumentu, na část A, která pojednává o záměnnosti jako nahradní díl. Ta má 7 částí, týkající se vozidel:Octavia 1Z, Fabia 5J, Superb 3T, Superb 3U, yetti 5L, octavia 1U a fabia 6Y....Kdo tam najde něco o pneu a rafcich na felicii, tak tomu pogratuluji a uznám svou slepotu.
co z toho vyplývá ať si tady každý vymyslí sám,
Já osobne si troufám říct, že jakýkoli zápis zlatých, stříbrných 15" ráfků na felicii, s typovým listem napsanym klidne na egyptském papyrusu ti na dopravce ukážou snad jen slušně vztyčený prostředníček.
Vono totiž výrobce vozidla, což je škoda mladá boleslav, nikdy nesouhlasil s montáží 15tek ráfků na favo, feli....takže pochybuji, že nejakej ouřada to zapíše na vlastní triko, když výrobce auta nesouhlasí a dokonce v minulejch prohlášeních to bylo přesne a strikne zakazana prestavba....
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
14.10.09, 02:17 |
|
|
Ondras83
|
lae houby limaku, jak máš typovej list, jde to v pohodě
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
14.10.09, 08:29 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
když technik řekne ne tak nejde
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.10.09, 10:47 |
|
|
darklord
|
Sadra17 píše: když technik řekne ne tak nejde
tak ides na inu stk
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
14.10.09, 11:38 |
|
|
LiMaK
|
Ondras83 píše: lae houby limaku, jak máš typovej list, jde to v pohodě
tak to me poser.
v predposlednim vyjadrenim vyrobce auta bylo zrovna ohledne 15" psáno
cituji " s pouzitim ráfků z lehkých slitin o velikosti 15" na vozy skoda favorit, felicie nesouhlasíme"
toto je prosím věta, která vystihuje oficiální platné stanovisko výrobce skody felicie.
A ted mi ekni, kterej franta na tom neco nechápe....
Ted mi rekni, jakej technik ti tohle zapíše, byt podle typového listu, když výrobce auta nesouhlasí. To ten technik musí mít 3ku v žíle, a nebo mu strkáš 5ku do kapsy?
Já se nechci hádat, já to beru jen tak, že výrobce auta neco odsouhlasí a neco ne. a pokud to oficialne na papiře neodsouhlasí, tak nejakej franta na stanici technické kontroly, co vystudoval 4 roky dopravní školy může jít do řiti.
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
14.10.09, 20:29 |
|
|
Ondras83
|
co praxe?...podivej se, kolik felicií jezdí s 15tkama v papírech...to máš jako rapid s favoriťáckym motorem, oficiální fávo MPI atd
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
14.10.09, 22:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|