|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Dotaz - Felicie s koly 165/80
Autor |
Zpráva |
Ing. Michael Lata
|
Dotaz - Felicie s koly 165/80
Obracím se na Vás s dotazem. Letos jsem si koupil ojetou, leč velmi zachovalou Škodu Felicia Combi 1.3MPi z r.2000. Je prodaná v ČR, 1.majitel, pravidelně servisována se servisní knížkou. Stave je perfektní. Toto vozidlo má však jednu zvláštnost a zdá se, že takových vozů v ČR příliš moc nejezdí. Protože mne technická stránka věci zajímá, začal jsem se pídit. Ale popravdě - nejsou mi nikde (ani u autorizovaných prodejců a opravců) schopni podat uspokojivé vysvětlení. Vůz je osazen koly s ráfky 5 1/2 (tuším se dávaly na PickUp) a pneumatikami rozměru 165/80 R13 83T. Auto vypadá zajímavě - je opticky vyšší, pocit s nasedáním do vyššího vozu je velmi příjemný a vyhovuje mi. Zdá se, že jsou jiné i tlumiče - mezi blatníkem a kolem je (alespoň se mi opticky zdá) větší výška než u běžné Felicie (ne moc, řádově do 2 cm). Asi jsou ale originál od výroby - v servisní knížce není údaj o výměně tlumičů. Jízdní vlastnosti použitím těchto větších kol při běžné jízdě neutrpěly a běžný řidič nepozná rozdíl. Na horší silnici se mi zdá díky vyšší pneumatice svislá dynamika vozidla lepší - jízda je měkčí, pohodlnější. V zatáčkách jsou jízdní vlastnosti poměrně taky dobré, vozidlo je navíc vybaveno příčným stabilizátorem. Oproti formanovi, který jsem měl předtím, se auto vůbec nenaklání. Navíc s většími koly jezdí auto o něco rychleji. Prostě abych to shrnul: fakt, že jsem majitelem této "rarity" mi nevadí, naopak, s autem se jezdí velice velice dobře. Ale jak jsem již naznačil, chci přijít této záhadě na kloub. Nezdá se mi, že by 1. majitel (byla to solidní starší paní, které o auto - soudě podle jeho stavu - dost pečovala) použil takovýto netradiční "tuning", spíš bych řekl, že auto bylo původně určeno na export a prodalo se u nás.
Velmi děkuji, pakli se Vám podaří nejít bližší informace a velmi prosím o odpověď.
_________________ Michael Lata, Česká Třebová
|
23.10.06, 11:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kybergreg
|
Širší ráfky s vyšší nosností se skutečně dávaly na pickupy (a dají se použít jako nejlevnější tuning kol), ale myslim, že i na pickupech se na ně dávaly gumy 165/70.
Pokud je to tak vybavené skutečně od výroby, tak buď je to rarita nebo "slepenec"... Btw. je ve velkém techničáku zapsáno použití těch širších ráfků a vyšších pneu?
|
23.10.06, 15:49 |
|
|
Ing. Michael Lata
|
Velký TP
Ve velkém TP jsou právě JENOM ty pneumatiky 165/80 žádné jiné. Znovu ovšem podotýkám, že se s tím jezdí velice dobře. Někde jsem zaslechl, že auta s mírně zvýšenou výškou byla dodávána na export do některých států. To moje ovšem bylo prodáno v ČR. Určitě to není dovoz. I stav je super, i v servise to chválili.
Michael Lata
_________________ Michael Lata, Česká Třebová
|
23.10.06, 15:58 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Velký TP
Ing. Michael Lata píše: Ve velkém TP jsou právě JENOM ty pneumatiky 165/80 žádné jiné. Znovu ovšem podotýkám, že se s tím jezdí velice dobře. Někde jsem zaslechl, že auta s mírně zvýšenou výškou byla dodávána na export do některých států. To moje ovšem bylo prodáno v ČR. Určitě to není dovoz. I stav je super, i v servise to chválili.
Michael Lata
mohli ho kvuli závadě vrátit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
23.10.06, 16:46 |
|
|
Honzik.t
|
Na tohle jsem se nedávno díval v manuálu k felicii a píše se tam, že je možno tyto pneu namontovat především na vozy pick up nebo že byly ve výbavě vozů na vývoz.
|
24.10.06, 05:23 |
|
|
Ing. Michael Lata
|
Re: Dotaz - Felicie s koly 165/80
Mám tady zajímavou informaci pro ty, které to zajímá. Odpověděli mi přímo ze Škodovky. Mají databázi všech vyrobených aut a podle VIN, který jsem jim poslal, mi přesně sdělili, kdy a pro jakého zákazníka byl automobil vyroben. Takže moje Felicie s většími koly a zvýšenou výškou byla vyrobena pro zákazníka v ČR s mírně jinak laděným podvozkem, tzv. "paketem pro horší vozovky". Toť vysvětlení. Vím, že podobvné pakety se na auta dávají, obyčejně se skládají z větších kol, jinak laděných tlumičů, stabilizátorů a hlavně vyšší výškou auta (cca 2 cm), jen jsem neměl tušení, že se to dalo objednat už i u Felicie. No, asi jich moc u nás nejezdí. Každopádně se s tím jezdí moc dobře.
Michael Lata.
|
30.10.06, 15:31 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|