|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Jerry
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Zadni poloosy
Mam ted problem u jedny skodovky ze zadnima poloosama, kdyz je auto zvedly a ja chytim zadni kolo tak s nim muzu hejbat dovnitr
a ven asy tak o 0,5cm. ja bych rekl ze poloosa nesedi v lozisku tak jak by mela.
Poradte prosim dik
|
29.12.06, 10:35 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
Martin
|
Existují vymezovací podložky, které se dávají mezi buben a ložisko, ale ty se dávají max. 3 x 0,3mm, takže jestli máš vůli 5mm, tak už jenom nová poloosa, nebo přelisovat kroužek.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
29.12.06, 13:15 |
|
Jerry
|
Martin píše: Existují vymezovací podložky, které se dávají mezi buben a ložisko, ale ty se dávají max. 3 x 0,3mm, takže jestli máš vůli 5mm, tak už jenom nová poloosa, nebo přelisovat kroužek.
Tak to bude mit kamos rados az mu to reknu. no nic dik za odpoved
|
29.12.06, 18:05 |
|
JohnDeere
|
Ono je jasné že príčinou toho posúvania poloosi je ten krúžok za ložiskom kolesa, ale ako je možné, že sa poloos len tak voľnou rukou dá posúvať keď to ložisko je na tej poloosi nalisované? čo sa stratil ten presah medzi poloosou a vnútorným krúžkom ložiska? V knižkách píše že to ložisko kolesa sa vyberá tak, že sa poloos zatlačí do prevodovky a keď sa potom vyťahuje tak s ňou vyjde aj ložisko pretože vnútorný krúžok je nalisovaný s väčším presahom na poloosi ako vonkajší krúžok v náboji.. ale ak sa poloos voľne pohybuje sem a tam, tak to ložiko sa asi len tak "knižkovo" nebude dať vybrať. Ako sa môže stratiť ten presah medzi poloosou a vnútorným krúžkom ložiska?
_________________ Š 125L r.v.89
|
4.1.07, 12:29 |
|
zokot
|
JohnDeere píše: Ono je jasné že príčinou toho posúvania poloosi je ten krúžok za ložiskom kolesa, ale ako je možné, že sa poloos len tak voľnou rukou dá posúvať keď to ložisko je na tej poloosi nalisované? čo sa stratil ten presah medzi poloosou a vnútorným krúžkom ložiska? V knižkách píše že to ložisko kolesa sa vyberá tak, že sa poloos zatlačí do prevodovky a keď sa potom vyťahuje tak s ňou vyjde aj ložisko pretože vnútorný krúžok je nalisovaný s väčším presahom na poloosi ako vonkajší krúžok v náboji.. ale ak sa poloos voľne pohybuje sem a tam, tak to ložiko sa asi len tak "knižkovo" nebude dať vybrať. Ako sa môže stratiť ten presah medzi poloosou a vnútorným krúžkom ložiska?
Přesah není velký. Stačí pár sundání - a je po přesahu. Doporučuji kroužek bodnout lehce svářečkou.
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
4.1.07, 13:07 |
|
škodař
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Zadni poloosy
Jerry píše: Mam ted problem u jedny skodovky ze zadnima poloosama, kdyz je auto zvedly a ja chytim zadni kolo tak s nim muzu hejbat dovnitr a ven asy tak o 0,5cm. ja bych rekl ze poloosa nesedi v lozisku tak jak by mela. Poradte prosim dik
ony existují emkovy a elkovy polosy elko je užší a emko širší tak estli tam nemáš špatnou
|
5.2.07, 21:07 |
|
Jerry
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Zadni poloosy
škodař píše: Jerry píše: Mam ted problem u jedny skodovky ze zadnima poloosama, kdyz je auto zvedly a ja chytim zadni kolo tak s nim muzu hejbat dovnitr a ven asy tak o 0,5cm. ja bych rekl ze poloosa nesedi v lozisku tak jak by mela. Poradte prosim dik ony existují emkovy a elkovy polosy elko je užší a emko širší tak estli tam nemáš špatnou
nn to urcite ne a pokud vim tak to ani zamenit nejde, nebo jde ale neda se s tim jezdit. a je to M-ko s M-kovejma napravama
|
5.2.07, 22:22 |
|
jarda63
|
Martin píše: Existují vymezovací podložky, které se dávají mezi buben a ložisko, ale ty se dávají max. 3 x 0,3mm, takže jestli máš vůli 5mm, tak už jenom nová poloosa, nebo přelisovat kroužek.
Když jsem měl Šádu, tak jsem to taky řešil a vyřešil. Změřil jsem si kolik to chodí a pak vysoustružil podložku mezi buben a ložisko. A bylo to zaručeně víc než 0,9mm.
|
6.2.07, 22:30 |
|
Jerry
|
tak jsem to vyresil jinak, dal jsem misto kyvky vlecku a mam klid ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
6.2.07, 22:33 |
|
Martin
|
jarda63 píše: Martin píše: Existují vymezovací podložky, které se dávají mezi buben a ložisko, ale ty se dávají max. 3 x 0,3mm, takže jestli máš vůli 5mm, tak už jenom nová poloosa, nebo přelisovat kroužek. Když jsem měl Šádu, tak jsem to taky řešil a vyřešil. Změřil jsem si kolik to chodí a pak vysoustružil podložku mezi buben a ložisko. A bylo to zaručeně víc než 0,9mm.
Jo my jsme ho taky dělali samo-domo na soustruhu, ale byl asi 0,8mm.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
7.2.07, 07:04 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|