Autor |
Zpráva |
john.05
|
doporučení značek pneu
zdravím sháním na octavii 2 1.9 tdi nové pneu co byste mi doporučili za značku nemusí to byt nic drahého taková střední třída a ještě bych chtěl vědět co znamená značení na pneu 91H 91w 91v.....
|
7.3.13, 21:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Je to index rychlosti pneumatiky. Tabulku si najdi někde na netu. Zpravidla by měl být stejný, nebo vyšší, než je uveden v TP.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.3.13, 21:28 |
|
|
john.05
|
Re: doporučení značek pneu
takže když mám v techničáku 91H a a dám tam třeba 91W nebo 91V tak by to mělo byt lepší?
|
7.3.13, 21:35 |
|
|
gokralik
|
Octa rychleji nepojede. Dle mě je to zbytečné, důležité je splnit podmínku, aby pneu měla H a výše (ano, tudíž může mít i V či W). Číslo 91 značí zase váhový index. I zde platí, aby pneu měla minimálně ten, co uvádí techničák.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.3.13, 21:41 |
|
|
john.05
|
dobře díky kluci
|
7.3.13, 21:55 |
|
|
Dallen
|
Re:
gokralik píše: Dle mě je to zbytečné, důležité je splnit podmínku, aby pneu měla H a výše Důležité to tedy není, rychlostní index pneumatiky neomezuje nijak žádné vlastnosti vozidla tak, aby bylo nutné ho striktně dodržel. Je tam pouze z důvodu max. rychlosti vozidla. Tedy pokud člověk ví, že nebude lítat nadzvukovou rychlostí tak stačí běžně Hčka. Osobně mám třěba u alfy na rozměru 215/45 předpsané ZRka (nad 300). Dávám Hčka, bo info od výrobce zní, že je málo pevnější bočnice. I ty Hčka vydrží dost nad 210
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
7.3.13, 22:06 |
|
|
Ondras83
|
dej tam to, co je v technicaku, na zimaky muzes mit o s tupen pomalejsi, ale musis mit vylepenou znacku, ze pneu je do 190 nebo 210km/h co za znacku?...delam prijimaciho technika v Bestdrive (servisni sit Continental group) no a prodavame Conti, Semperit, Uniroyal, Barum a Matador...co ti z nich doporucit nevim, ja s nima mam docela spatnou zkusenost, ze ty gumy nic nevydrzej, sice sedej hezky, ale pri prezouvani je dost markantni rozdil mezi hnanou a nehnanou napravou... doma delam Michelin, Kleber, BFGoodrich a Kormoran. Sam mam na oktavce Micheliny a jsem s nima nad miru spokojenej, ale je fakt, ze jsou trosku drazsi, psal jsi, ze chces nejakou stredni tridu, takze ti muzu uplne s klidem doporucit Kleber Dynaxer HP2, jeden muj zakaznik na nich najel 56 tisic dost brutalnim zpusobem (jezdi i na zachod autem a jeste nez se po startu dotoci starter, uz auto ani nevidis, jak rychle odstartoval) no a na vode mam i vlastni zkusenost z tatovy oktavky, ze ty gumy jsou dost dobry BFGoodrich je naprosto srovnatelna pneumatika - proste ty pneu koncernu michelin jsou jeste trosku jinde, nez treba zminovanej kontinental (ikdyz nam na skoleni propagandisticky tvrdej neco jinyho...) vzhledove jeste nevypadaj spatne Kormoran Gamma B2, ale tech jsem prodal jen malo, tak nemuzu napsat osobni zkusenost, inforamce na netu se tak trosku lisej...ale jak rikam, vsechno co prodavam jsem si osobne vyzkousel a muzu je doporucit, klebery a bfgoodriche mame vsechno obuty zimaky (mame 4 auta), treba brachuv tchan uz bere jen micheliny ...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
7.3.13, 22:47 |
|
|
darklord
|
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
8.3.13, 00:10 |
|
|
Dallen
|
Proč mi poslední dobou přijde, že lidi hodnotí pneu podle toho kolik vydrží km a né podle jejich trakčního výkonu. Asi stejná demence jako hodnotit auto podle toho kolik žere a jízdní vlastnosti jsou vlastně nepodstatný.
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
9.3.13, 16:24 |
|
|
darklord
|
Ja mam tiez ten pocit, a potom vsetci kupuju vselijake kamenne barumky a ja neviem co
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.3.13, 16:28 |
|
|
gokralik
|
Asi to bude tím, že běžnému uživateli je u prdele, jaké jeho auto má jízdní vlastnosti a pneumatiky trakční výkon. Důležité je, aby se za co nejmenší peníze dostal z bodu A do bodu B.
|
9.3.13, 17:44 |
|
|
Dallen
|
To já nikomu neberu, taky nejezdím na nějakých bridžích RE070A. Ale reaguju na to, že někdo napíše: "jezdil jsem xyz a nic moc. Sice drželi jak kráva na suchu/mokru, ale sjel jsem je za 15tkm" Asi to samé jako když někdo řekne, že jezdil autem které sice jelo jak kráva, skvělé řízení, ale bylo na ho**o bo žralo 12 a ta jeho octa tdi teď žere 4 a táhne vocpoda
|
10.3.13, 13:36 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Dallen: a ty máš na to kupovat každý rok nové gumy třeba za 8 000,- ?
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
16.3.13, 23:51 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pokud najede přes 60tis. km tak mu nic moc jinýho nezbejvá ...
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.3.13, 23:55 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Dallen píše: Proč mi poslední dobou přijde, že lidi hodnotí pneu podle toho kolik vydrží km a né podle jejich trakčního výkonu. Asi stejná demence jako hodnotit auto podle toho kolik žere a jízdní vlastnosti jsou vlastně nepodstatný. A co bys cekal u spotrebaku? Ja dotedka rikam, ze nejlepsi auto na denni jezdeni co jsem kdy mel byl Fiat Punto. Ten zral v benzinu 5.5 litru a gumicky 155/70R13 byly pri cene 700,- za kus taky celkem pohoda. Jizdni vlastnosti.... katastrofa. Je fakt, ze to delala dost jeta zadni naprava a po oprave se to zlepsilo. Ale pri ceste do mesta a zpatky clovek byl rad, ze se u Kauflandu vejde do parkovaciho mista kam se jiny nenacpou a jeste muze i vystoupit. Takhle to proste je. Jinak na Edovi jsem velice spokojenej s Pirelli P3000, ale o uz je asi vybehovka.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
17.3.13, 04:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|