Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 20:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Lozisko zrejme NE! 
Autor Zpráva

Příspěvek Lozisko zrejme NE!
Nedavno jsme se bavili o tom ze mi na Favoritu huci kolo a pri kyvani s nim je citet velka vule.. Dnes jsem to zkoumal blize a zjistil jsem nasledovne.. mozna to ani neni loziskem. Pri otaceni kola jsem mohl pozorovat na tlumici s perem v motorovem prostoru jak se cely protaci zrejme, protoze se tocila ta cerna cepka plastova co na nem je, kdezto na prave strane to nedelalo nic.. pri kyvani s kolem bylo mozne pozorovat jak se ta cast v motorovem prostoru trepe ze strany na stranu, respektive naklani do motoroveho prostoru a ven.. mluvim o te cepce tlumice, plastove, cerne... dva srouby ktere jsou videt a nejsou kryte jsou dotazene dostatecne.. Nemohl by mi nekdo rict co to tedy muze byt a co je nutne vymenit? A ma-li to jeste cenu, nebo to radeji šupnout z nejblizsi skaly? Dik

20.11.07, 13:03
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Jeste bych mozna mohl dodat ze jak najedu na diru nebo nejakou nerovnost tak pocituju na tom kole takove rozklepani se..

20.11.07, 13:29

Příspěvek 
no ta "čepička" by se točit měla, naklánět ne :) Tlumič nahoře zároven tvoří ložisko který se při zatáčení otáčí :)
McPherson bejby :) http://www.carbibles.com/images/mcpherson.gif

20.11.07, 14:37

Příspěvek 
hpre je také lôžko z gumy v ktorom je otočné ložisko a od spodu je vrchná miska pružiny. piest tlmiča cez to celé prechádza a vrchná matka na ktorej je tá krytka sa otáča spolu s kolami, do strán ani predu/zadu by sa to hýbať nemalo, najskôr budeš musieť meniť tú gumu aj s ložiskom...

Obrázek

20.11.07, 15:34

Příspěvek 
Budu to davat do servisu, mam ocekavat drahou opravu? Jezdit s tim radeji moc nemam co?

20.11.07, 15:51

Příspěvek 
tak zrovna dneska sem to měnil na svojém fáčku tu gumu i to ložisko na pravé i levé straně a ty 2 gumy a ty 2 ložiska mě vyšly asi na 100kč tak si k tom připočítej práci v servisu a máš to

20.11.07, 21:36
Profil ICQ

Příspěvek 
No pokud narazí na nějaký kopito tak se načeká, i když zase na jednu stranu mají autorizovaný servisy výhodu, od výrobce mají normy co jak dlouho trvá a pokud se do toho mechanik nevejde tak jede zadarmo, otázka je kolik autorizovanejch servisů se tím řídí.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

20.11.07, 21:39

Příspěvek 
Kristensen píše:
No pokud narazí na nějaký kopito tak se načeká, i když zase na jednu stranu mají autorizovaný servisy výhodu, od výrobce mají normy co jak dlouho trvá a pokud se do toho mechanik nevejde tak jede zadarmo, otázka je kolik autorizovanejch servisů se tím řídí.

Normama by se "meli" ridit vsichni... Dokonce se casto stava, ze je to hotove driv nez udava norma v tabulce a tak mechanik je schopny odpracovat za 8 hodinovou smenu papirove i 10 - 15 hodin :wink:

21.11.07, 21:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]