|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
nejde řadit 2, 4 a zpátečka
Autor |
Zpráva |
Jad
|
nejde řadit 2, 4 a zpátečka
Ahoj, včera mi na stodvacítce z ničeho nic přestaly jít zařadit všechny rychlosti, při kterých se řad. páka tlačí dozadu (tj. 2, 4, Z). Páka přitom chodí volně do krajních poloh, nikde se neseká... Poraďte prosím někdo, co by to mohl být. Díky.
|
18.5.06, 13:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Roman
|
tohle delalo dycky, kdyz nekdo ohnul nejakym narazem tyc razeni pod autem
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
18.5.06, 14:49 |
|
|
Jad
|
Tak tohle asi nebude. To začalo bez jakéhokoliv příznaku - aniž bych na něco najel, žádná rána, prasknutí, nic takového... Prostě jsem chtěl po rozjezdu z křižovatky dát za 2 a nešlo to. Ale skouknu teda tu tyč pod autem, jestli tam není něco vypadlé, nebo tak.
|
18.5.06, 14:59 |
|
|
Ondra
|
prasklí táhlo řazeni nebo jina podobná závada třeba silenblok řazení
|
18.5.06, 20:48 |
|
|
Bukaj
|
Re: nejde řadit 2, 4 a zpátečka
Jad píše: Ahoj, včera mi na stodvacítce z ničeho nic přestaly jít zařadit všechny rychlosti, při kterých se řad. páka tlačí dozadu (tj. 2, 4, Z). Páka přitom chodí volně do krajních poloh, nikde se neseká... Poraďte prosím někdo, co by to mohl být. Díky.
Viděl bych to na povolené šrouby (4 * M6) konzoly řadicí páky.
Konztola je posuvná a její aretaci zajišťují právě tyto šrouby.
Sundej přední koberec a pod ním na středovém tunelu uvidíš a bude ti to, doufám, jasné - pak povol ty 4 šrouby (klíč 10) a posouváním hliníkové konzoly dopředu či dozadu zjisti polohu , při které to řadí OK. V této poloze dotáhnout a jedem...
Jo, ještš zkontroluj, jestli neodešla ta plastová kulička na spodním konci ř. páky, která tvoří vlastně kulový čep, který přenáší pohyb páky na táhlo. Že je v tahu poznáš tak, že budeš jemně kývat pákou a pozorovat táhlo (třeba vzadu v tunelu). Páka nesmí mít znatelnou vůli...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
20.5.06, 10:32 |
|
|
Šemik
|
Re: nejde řadit 2, 4 a zpátečka
Bukaj píše: Jad píše: Ahoj, včera mi na stodvacítce z ničeho nic přestaly jít zařadit všechny rychlosti, při kterých se řad. páka tlačí dozadu (tj. 2, 4, Z). Páka přitom chodí volně do krajních poloh, nikde se neseká... Poraďte prosím někdo, co by to mohl být. Díky. Viděl bych to na povolené šrouby (4 * M6) konzoly řadicí páky. Konztola je posuvná a její aretaci zajišťují právě tyto šrouby. Sundej přední koberec a pod ním na středovém tunelu uvidíš a bude ti to, doufám, jasné - pak povol ty 4 šrouby (klíč 10) a posouváním hliníkové konzoly dopředu či dozadu zjisti polohu , při které to řadí OK. V této poloze dotáhnout a jedem... Jo, ještš zkontroluj, jestli neodešla ta plastová kulička na spodním konci ř. páky, která tvoří vlastně kulový čep, který přenáší pohyb páky na táhlo. Že je v tahu poznáš tak, že budeš jemně kývat pákou a pozorovat táhlo (třeba vzadu v tunelu). Páka nesmí mít znatelnou vůli...
K této myšlence se přidávám i já. Stalo se mě to taky...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
20.5.06, 10:36 |
|
|
ferrari
|
Neviem JAD, pozri tie skrutky M6, ale ja to vidím tak, že keby boli povolené tieto skrutky, alebo bolo čokoľvek ohnuté, skôr by mali nastať problémy pri radení 1,3,5...
|
20.5.06, 13:25 |
|
|
CrazyMan
|
kamosovi neslo zaradit 1-3-5 ale to bude asi tim ze jak vyndaval motor, tak mu auto popojelo a prevodovka mu spadla na zem
|
12.6.08, 20:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|