Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 převodovka fileta 1,6 
Autor Zpráva

Příspěvek převodovka fileta 1,6
zdravim, mel bych par dotazu na prevodovku fe 1,6 :?:
1. jaky olej do prevodovky staci pp90?
2. jak casto menit po urcitem poctu km nebo po urcite dobe ?
3.kde najdu nejaky kontrolni sroub hladiny oleje v prevodovce-(doma jsem se dival do prirucky kterou jsem stahnul nekde na netu ale prevodovku jsem tam nenasel)
4. kolik oleje se tam vejde ?

diky za rady m.s.

13.5.08, 13:13
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: převodovka fileta 1,6
sinkas píše:
zdravim, mel bych par dotazu na prevodovku fe 1,6 :?:
1. jaky olej do prevodovky staci pp90?
2. jak casto menit po urcitem poctu km nebo po urcite dobe ?
3.kde najdu nejaky kontrolni sroub hladiny oleje v prevodovce-(doma jsem se dival do prirucky kterou jsem stahnul nekde na netu ale prevodovku jsem tam nenasel)
4. kolik oleje se tam vejde ?

diky za rady m.s.

a ci si představuješ pod pojmem fileta miloš

15.5.08, 15:32

Příspěvek 
Miloši vsaď se že Felicie :lol:

Sinkas: Chraň tě ruka Páně :lol: aby jsi tam nalil PP90 tak dostaneš za uši i přes internet. Jebině 75W maximálně 75W80 nic jinýho, vejde se tam 2,4 a hladinu poznáš jedině náhonem, tím to také naleješ, na náhonu na převodovce je převlečná matka tu nech tam kde je a hned vedle náhonu je šroubek na devítku klíčke tak ten oddělej a vytáhni tu kozičku která to celé drží pak uvidíš dovnitř do převodovky je tam takový dno a vedle něj dirka dovnitř do převodovky tak to dono by mělo být tak nějak lehce ponořený.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

15.5.08, 18:56

Příspěvek 
omlouvam se myslel jsem ze fileta je bezne pouzivana hantyrka pro felicii ja to teda pouzivam porad. diky za radu vypustim to a zkusim to tam o vikendu nalit

15.5.08, 20:00
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
Miloši vsaď se že Felicie :lol:

Sinkas: Chraň tě ruka Páně :lol: aby jsi tam nalil PP90 tak dostaneš za uši i přes internet. Jebině 75W maximálně 75W80 nic jinýho, vejde se tam 2,4 a hladinu poznáš jedině náhonem, tím to také naleješ, na náhonu na převodovce je převlečná matka tu nech tam kde je a hned vedle náhonu je šroubek na devítku klíčke tak ten oddělej a vytáhni tu kozičku která to celé drží pak uvidíš dovnitř do převodovky je tam takový dno a vedle něj dirka dovnitř do převodovky tak to dono by mělo být tak nějak lehce ponořený.

já jsem před zimou lil do pár převodovek hydrauliku modrou, v tom návodu to vychvalovali, co to všechno umí a spokojenost, že jako čím řídší tím lepší a dělal jsem i úspěšně pár pětek ten rachot zastudena že jsem tu drátovou pružinu navlnil skleštěma aby ten synchrom tlačila na kužel a je taktéž klid miloš

15.5.08, 20:25

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já jsem před zimou lil do pár převodovek hydrauliku modrou, v tom návodu to vychvalovali, co to všechno umí a spokojenost, že jako čím řídší tím lepší a dělal jsem i úspěšně pár pětek ten rachot zastudena že jsem tu drátovou pružinu navlnil skleštěma aby ten synchrom tlačila na kužel a je taktéž klid miloš

Jo jo Mildo naprosto s tebou sohlasim. Taky pouzivam ten hydraulickej modrej olej a jezdi a radi a jezdi furt dokola :lol: :wink:

16.5.08, 08:29

Příspěvek 
DRYVER píše:
slovacek.milos píše:

Jo jo Mildo naprosto s tebou sohlasim. Taky pouzivam ten hydraulickej modrej olej a jezdi a radi a jezdi furt dokola :lol: :wink:

Co to je za oil???

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

16.5.08, 09:39

Příspěvek 
Kristensen píše:
Co to je za oil???
OTHP 3 :wink:

16.5.08, 12:48
Mistr mechanik

Příspěvek 
třeba to má vliv i na spotřebu, jsem někde četl že je věčný problém skloubit spotřebu paliva s převodovým olejem no neumím se přesně vyjádřit tak to řeknu jak si to myslím no když ten olej bude jak med tak převodovka bude mít velký odpor a motor bude chlastat :D miloš

17.5.08, 09:33
Mistr mechanik

Příspěvek 
DRYVER píše:
Kristensen píše:
Co to je za oil???
OTHP 3 :wink:

možná i HM46 paramo , ale raději nevím, to jsem tak mrknul v dílně na jeden kanystr, ale už nevím ve kterém ten modrý byl miloš

17.5.08, 09:37

Příspěvek 
to by som nerobil, teraz to mozno ide, ale po par zimach bude ta prevodovka taka no na vyhodenie
hydraulicky olej ma idealne parametra pri teplote 50 az 70 stupnov, co je cez zimu nedosiahnuelne a dalsia vec nieje urceny na mazanie prevodoviek aj ked je to olej
pouziva sa v automatoch, ale aj tam to nieje klasicky hydraulicky oil

v manuali na felku pisu vymenu prevodoveho oleja kazdych 60000km, ja som dal MOBIL 75W 90, lebo som ho mal doma
a 75W 90 (na znacke nezalezi) je do prevodoviek automobilov v pohode niekto mozno povie ze je to len felicia

ale napr ford pise ze ma celozivotny prevodovy oil, co je totalna blbost, lebo ziadny olej si neudrzi potrebne vlastnoti na prevadzku tak dlho ani ked stoji cca 300sk deci

90% zlozenia kazdeho oleja na svete je uplne identicka, ci uz mineral, pol syn, syn, prevodovy atd................................
zvysok 10% su uz len rozne prisady podla urcenia atd

15.6.08, 21:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
mišo si udělej podle své hlavy stěma olejema to se dají psát romány, hydraulika je volovina co píše ford taky podle tebe , prostě pokud věříš plné syntetice si ji nalej a uvidíš piš pavidelně, třeba co se toho forda týče tak na eskortu bylo 3.2 l zasunul jsem odsávačku protože převodovka nemá výpustný otvor a vysál 0.7 víc jsem z toho nedostal miloš

15.6.08, 21:59

Příspěvek 
nehovorim, ze musi dat plnu sintetiku, ale urcite dodrzart aspon to na co je ten olej urceny, ked bude aj mineralny ucite bude mat lepsie klzne vlastnosti ako hydraulicky

tiez moc nezalezi na vyrobcovy, ked je to raz napr. 75W 90 tak je jedno ci stoji 500sk liter, alebo 200sk liter
ja som dal taky aky som mal

tiez pravda ak niekomu tecie prevodovka ako blazon nebude tam davat drahy olej

do prevodovky felicia 1,6 ide 2,4L oleja, kontrolny srob tam nieje, ale kontroluje aj dolieva sa cez lanko tachometra

16.6.08, 15:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]