Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
stary megane to robi tiez, nase clio absolutne nie uplne lahka spojka po celej drahe rovnaka
ale zas 2 rocne auto, mozno sa to casom pokasle
inac com som tak skusal tak zo starych aut ma favorit asi najlahsiu spojku
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
7.8.08, 23:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
SevaK
|
Tak je to vyřešeno byl to posunutý držák silentbloku (ten u vodní pumpy) dík za rady hoši
|
18.8.08, 05:43 |
|
|
v.kalandra
|
Jeste já bych se přidal-mam asi podobný problém. Dřív mi to dělalo zřídka a pouze při velké akceleraci-pri protáčení kol až se dá říct. ale ted jsem jel na lesní cestě a vrazil jsem do vany. Od te doby když udělám akceleraci (na nápravu je větší tlak) tak to děsně křupe. jestli mam volant na stranu nebo rovně na tom tak nezáleží. Prostě přidám a křupe a křupe. jak motor nemá takovej záběr, tak křupání ustane-zatím. Nějaky napad čim to je?? Fávo 93
Napadl mně homokyneťák,ale nevim,nevyznam se tak jako vy. Delal jsem takovej jednoduchej test-zabrzdil jsem auto, koukal se na poloosu a dal to do záběru aby to křupalo. ale poloosa se netočila. tak se bojim aby to nebylo v převodovce
|
9.9.08, 18:03 |
|
|
michalkatka
|
v.kalandra píše: Jeste já bych se přidal-mam asi podobný problém. Dřív mi to dělalo zřídka a pouze při velké akceleraci-pri protáčení kol až se dá říct. ale ted jsem jel na lesní cestě a vrazil jsem do vany. Od te doby když udělám akceleraci (na nápravu je větší tlak) tak to děsně křupe. jestli mam volant na stranu nebo rovně na tom tak nezáleží. Prostě přidám a křupe a křupe. jak motor nemá takovej záběr, tak křupání ustane-zatím. Nějaky napad čim to je?? Fávo 93 Napadl mně homokyneťák,ale nevim,nevyznam se tak jako vy. Delal jsem takovej jednoduchej test-zabrzdil jsem auto, koukal se na poloosu a dal to do záběru aby to křupalo. ale poloosa se netočila. tak se bojim aby to nebylo v převodovce
takéto podobné robí silent na vodnej pumpe...
zlé vnútorné homokyneťáky väčinou trasú volantom, alebo vonkajšie lúpu pri väčšom vytočení kolies...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.9.08, 18:48 |
|
|
v.kalandra
|
michalkatka píše: v.kalandra píše: Jeste já bych se přidal-mam asi podobný problém. Dřív mi to dělalo zřídka a pouze při velké akceleraci-pri protáčení kol až se dá říct. ale ted jsem jel na lesní cestě a vrazil jsem do vany. Od te doby když udělám akceleraci (na nápravu je větší tlak) tak to děsně křupe. jestli mam volant na stranu nebo rovně na tom tak nezáleží. Prostě přidám a křupe a křupe. jak motor nemá takovej záběr, tak křupání ustane-zatím. Nějaky napad čim to je?? Fávo 93 Napadl mně homokyneťák,ale nevim,nevyznam se tak jako vy. Delal jsem takovej jednoduchej test-zabrzdil jsem auto, koukal se na poloosu a dal to do záběru aby to křupalo. ale poloosa se netočila. tak se bojim aby to nebylo v převodovce takéto podobné robí silent na vodnej pumpe... zlé vnútorné homokyneťáky väčinou trasú volantom, alebo vonkajšie lúpu pri väčšom vytočení kolies...
Diky za radu-o vnejsich vim ze jsou hlavne na zatačky. prave jsem to prehodnotil na ty vnitrni leda. ale to s tou pumpou nechapu! Jak by mohla mit vodni pumpa vliv na rachot při akceleraci? To mi rekni jak bych to poznal? rikam, je to zvuk jakoby se něco někde protáčelo. rychlý zvuk podobný prdění a křupání
|
9.9.08, 19:42 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
vodní pumpa ne ale silentblok na ní
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.9.08, 19:44 |
|
|
v.kalandra
|
Sadra17 píše: vodní pumpa ne ale silentblok na ní
Jsem se trochu spatne vyjadril pardon. Silentbloky vypadaji na oko dobře, takže ty bych jako pricinu nevidel. ale to se projevuje jenom pri zatezi na kola. na neutralu si šlapu a pohoda. proto to bude nekde na te napravě asi. otazkou je kde a co za opravu. Bojim se toho že tobude vnitrní homouš. Ale chci vedet jestli mate stejnej nazor. Za pomoc predem děkuji. Jinak volant nevybruje
|
9.9.08, 19:48 |
|
|
michalkatka
|
v.kalandra píše: Sadra17 píše: vodní pumpa ne ale silentblok na ní Jsem se trochu spatne vyjadril pardon. Silentbloky vypadaji na oko dobře, takže ty bych jako pricinu nevidel. ale to se projevuje jenom pri zatezi na kola. na neutralu si šlapu a pohoda. proto to bude nekde na te napravě asi. otazkou je kde a co za opravu. Bojim se toho že tobude vnitrní homouš. Ale chci vedet jestli mate stejnej nazor. Za pomoc predem děkuji. Jinak volant nevybruje
ono to bude niektorý "silentblok" agregát je uložený na troch, takže si skontroluj spodný (to je taký "telefon" - slúchatko) ten dokáže tiež narobiť pekný rachot, pozri aj ten na tele vodnej pumpy a pre istotu aj ten na prevodovke....
stav silentov sa dá posúdiť tak že posadíš za volant niekoho kto s tvojím autom jazdí, zo zatiahnutou ručnou dať motor na 1 a potom spiatočke do záberu tak že ti zadok zvihne, alebo zatlačí a ty vtedy uvidíš ako sa motor pootočí v tých silentoch a či tam niečo nebuchne.... a malá rada: skúšajte to na voľnom priestranstve a stoj vedľa auta, nie pred autom...
|
9.9.08, 22:06 |
|
|
v.kalandra
|
michalkatka píše: v.kalandra píše: Sadra17 píše: vodní pumpa ne ale silentblok na ní Jsem se trochu spatne vyjadril pardon. Silentbloky vypadaji na oko dobře, takže ty bych jako pricinu nevidel. ale to se projevuje jenom pri zatezi na kola. na neutralu si šlapu a pohoda. proto to bude nekde na te napravě asi. otazkou je kde a co za opravu. Bojim se toho že tobude vnitrní homouš. Ale chci vedet jestli mate stejnej nazor. Za pomoc predem děkuji. Jinak volant nevybruje ono to bude niektorý "silentblok" agregát je uložený na troch, takže si skontroluj spodný (to je taký "telefon" - slúchatko) ten dokáže tiež narobiť pekný rachot, pozri aj ten na tele vodnej pumpy a pre istotu aj ten na prevodovke.... stav silentov sa dá posúdiť tak že posadíš za volant niekoho kto s tvojím autom jazdí, zo zatiahnutou ručnou dať motor na 1 a potom spiatočke do záberu tak že ti zadok zvihne, alebo zatlačí a ty vtedy uvidíš ako sa motor pootočí v tých silentoch a či tam niečo nebuchne.... a malá rada: skúšajte to na voľnom priestranstve a stoj vedľa auta, nie pred autom...
Díky za pomoc! hele tenhle postup jsem delal celou dobu, jenze za volantem jsem sedel ja bal jsem se ze by mne prejel. a ten co koukal tak tam nic nevidel. ale naštval jsem se a řekl jsem mu at to dela stejne jako ja a pekne sem koukal jak se mi motor boří v silentbloku u vodního čerpadla. Pod autem to nevim, tam asi ze zemně neuvidim vid? Kazdopadne jako prvni jdou na řadu silenty-znovu po pul roce zkusim to uhrat na zaruku
|
10.9.08, 18:28 |
|
|
michalkatka
|
v.kalandra píše: Díky za pomoc! hele tenhle postup jsem delal celou dobu, jenze za volantem jsem sedel ja bal jsem se ze by mne prejel. a ten co koukal tak tam nic nevidel. ale naštval jsem se a řekl jsem mu at to dela stejne jako ja a pekne sem koukal jak se mi motor boří v silentbloku u vodního čerpadla. Pod autem to nevim, tam asi ze zemně neuvidim vid? Kazdopadne jako prvni jdou na řadu silenty-znovu po pul roce zkusim to uhrat na zaruku
mne sa po výmene ten silent pri vodnej pumpe "pootočil" tak som navŕtal dieru, závit a "zafixoval" som ho, od vtedy mám pokoj... keď bol pootočený správalo sa to presne ako popisuješ ty, silen musí byť presne vo svojej polohe....
|
11.9.08, 19:10 |
|
|
v.kalandra
|
No zrovna na tom pracujou v servisu a hned mi volali proč mám vymněněnou olejovou vanu a bouchlou podlahu a stopy po hlíně. takže to neokecám asi. No hold tisícovka pujde pryč no
|
12.9.08, 08:46 |
|
|
Ondras83
|
v.kalandra píše: No zrovna na tom pracujou v servisu a hned mi volali proč mám vymněněnou olejovou vanu a bouchlou podlahu a stopy po hlíně. takže to neokecám asi. No hold tisícovka pujde pryč no
jako že máš pobouchaný a zasraný auto s novou vanou, tak za to budeš dávat litr??....tvl
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.9.08, 09:39 |
|
|
v.kalandra
|
Ondras83 píše: v.kalandra píše: No zrovna na tom pracujou v servisu a hned mi volali proč mám vymněněnou olejovou vanu a bouchlou podlahu a stopy po hlíně. takže to neokecám asi. No hold tisícovka pujde pryč no jako že máš pobouchaný a zasraný auto s novou vanou, tak za to budeš dávat litr??....tvl
No litr za vymnenu toho silentu u vodniho čerpadla. Hold tady není levno no. Jsem jim jeste rikal ze mam vuli na řizeni, ze je to divny ze tyčky jsou novy a čepy taky. tak mi volali že tyčky novy nemam-pritom mi je tam pred pul rokem sami davali Ale hadej se s nema kdyz nemam ucet no. Jsem rekl at ty tycky vemou taky, prej se pak udeme pohybovat kolem 2500kč Mam radost po vyplatě
|
12.9.08, 09:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|