Autor |
Zpráva |
majak
|
Favorit - Felicie
Chtel jsem se zeptat zda-li se da prehodit prevodovka z Favoritu 94 na Felici 96, jsou stejne?
|
26.8.09, 13:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
To ti tady řeknou povolanější osoby, ale myslim že se musí vyměnit zadní víko, protože jsou jinak uložené tj. kus za kus to není.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
26.8.09, 13:31 |
|
|
Nepér
|
Je tam jiný to víko a má to jinak řešené táhlo bowdenu.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
26.8.09, 13:42 |
|
|
cyz
|
V čem se to víko liší? Je to u všech felicií? Myslím že se to tu už řešilo před nějakým časem a snad některé typy z felicie by měly jít, ne? Bowden spojky to by neměl být problém...
|
31.12.09, 16:43 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
v tom že má silentbok na jiným místě
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.12.09, 17:30 |
|
|
cyz
|
ale jo, to vím, zapomněl jsem napsat to hlavní co mě zajímá - to je záměnnost víka převodovky....jestli je na všech feliciových převodovkách stejné nebo jestli je na některých záměnné s favoritem.
|
31.12.09, 19:12 |
|
|
MAJO
|
Tie vika su zamenne do 8/97, potom sa zacali robit nove typy prevodoviek s oznacenim 14SK, tam su uz inak usporiadane hriadele a favo viko na ne nepasuje. Ale vsetko sa da ked sa chce, ja ju vo formane mam.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
31.12.09, 20:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: ale jo, to vím, zapomněl jsem napsat to hlavní co mě zajímá - to je záměnnost víka převodovky....jestli je na všech feliciových převodovkách stejné nebo jestli je na některých záměnné s favoritem.
dojedeš do motortex veselí nad moravou směr blatnice, tam ty dekly mají jsou tři a přirovnáš, jsou vika čína a dobrá cena miloš
|
1.1.10, 15:06 |
|
|
Kristensen
|
z 94 na 96 to pujde určitě, jen vyměníš boční výko, páku ovládání spojky a musíš si pak pod autem pohrát se středovým silentblokem, vyměnit jeden šroub na převodovce za delší a ještě to tam nějak dovymezit podložkama aby ten silent seděl pěkně rovně a nebyl opřenej o obal převodovky
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
1.1.10, 15:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: ale jo, to vím, zapomněl jsem napsat to hlavní co mě zajímá - to je záměnnost víka převodovky....jestli je na všech feliciových převodovkách stejné nebo jestli je na některých záměnné s favoritem.
jetě se mi ondro zdá že máš nízko pedál pošponuj lanko zlepší se ti řazení miloš
|
1.1.10, 16:09 |
|
|
cyz
|
Miloši, to řezení nějak neřeším, největší problém je ten synchron - teď už to po ránu klidně udusí motor když pouštím spojku, navíc to začíná zase rachotit, celkově ta převodovka prostě jde do kytek....v rámci úprav na daleké cesty tam dám něco lepšího....
Majo: Přesně něco takového bych rád dosáhl taky
|
12.1.10, 07:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: Miloši, to řezení nějak neřeším, největší problém je ten synchron - teď už to po ránu klidně udusí motor když pouštím spojku, navíc to začíná zase rachotit, celkově ta převodovka prostě jde do kytek....v rámci úprav na daleké cesty tam dám něco lepšího.... Majo: Přesně něco takového bych rád dosáhl taky
na dálku ti neřeknu co se v té převodovce odehrává ale abys mohl říct že ti synchron dusí motor bys musel sdělat dekl
se mrkni někde na fotce jak vypadá synchron není spojen s hřídelí tak jestli se podle tebe přilepí na jednu nebo druhou stranu nemůže nic dusit
a psal jsem ti dej si auto z kopce a rozjížděj se na pětku synchron je vyřazený z činnosti to jsi zkoušel? miloš
|
12.1.10, 12:33 |
|
|
cyz
|
no zkoušel jsem do toho žduchnout - nejdřív nic, potom se ozve rána (podobně jak jsem psal předtím do PM když otočím převodovkou na neutrál) a povolí to.
|
12.1.10, 15:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: no zkoušel jsem do toho žduchnout - nejdřív nic, potom se ozve rána (podobně jak jsem psal předtím do PM když otočím převodovkou na neutrál) a povolí to.
ale copovolí, nebo z čeho se ozve rána zkus najít někde na netu příspěvek jak se někomu lepil synchron a vydával ránu
pokud ti ten synchron rachotí začni řadit pětku bez spojky jen ji tlač pak stichne a pokud stichne je to zas on pak napiš miloš
|
12.1.10, 16:19 |
|
|
cyz
|
Tuhle převodovku už nehodlám řešit, ten čas který tady strávím bádáním a různýma zkouškama všeho možného bude ve finále 2x větší než výměna převodovky.
|
12.1.10, 18:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|