Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 21:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Octavia 2FL TDI puknutie pri zmene smeru 
Autor Zpráva

Příspěvek Octavia 2FL TDI puknutie pri zmene smeru
Zdravím všetkých a zároveň prajem veselú Veľkú noc!

Neviem či som v správnej sekcii (neviem čo problém spôsobuje a či sa vôbec jedná o problém), skúšal som hľadať podobné závady, ale neuspel som.

Ide o Octaviu 2 1,6TDI, najazdené 12 200 Km, zdôrazňujem, že jazdené slušne. Pri parkovaní som zaregistroval, že pri pohnutí sa na spiatočke sa ozve veľmi jemné puknutie/cvaknutie. Pri následnom pohnutí na spiatočke k tomu nedochádza, až pri zaradení jednotky a prvom pohnutí dopredu (pri ďalšom pohnutí dopredu tiež nie). Nerobí to vždy, väčšinou je to veľmi tiché, niekedy to počuť trochu viac, zvyčajne to začujem pri zahriatom aute. Robí to bez ohľadu na vytočené kolesá (myslím, že to vylučuje homokynetické kĺby).

Autorizovaný servis na to reagoval rozobratím bŕzd a ich vyčistením (?!), čo na tejto veci nič nezmenilo, ale o trochu lepšie to zas brzdí. :D

Zviezol som v tom známeho servisáka z Nissanu, ktorý tvrdí, že pokiaľ to nerobí pri každej zmene smeru pohybu nejedná sa o závadu. Udajne to môže robiť silentblok na prevodovke, ktorý vraj namáhaný tým, že auto zvykne stáť na spiatočke (defend-lock) bez ručnej brzdy (už ju zaťahujem, ale v zime som sa bál jej zatuhnutia).

Myslíte, že to má cenu ďalej riešiť? Zvuk je to veľmi tichý (zdravý používateľ by ho ani nezaregistroval, ale holt čo už so mnou), nie je to rušivé, ale nechcem nič zanedbať.

Zaujímajú ma rady skúsených mechanikov ako p. Miloš, ale budem vďačný za každý názor. Ďakujem.

7.4.12, 11:03
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Není to jen klapka ventilace? Ta při zařazení zpátečky přepne automaticky okruh pro vnitřní cirkulaci, aby ti při couvání do auta nešel smrad z výfuku.

7.4.12, 14:20

Příspěvek Re: Octavia 2FL TDI puknutie pri zmene smeru
Klapku vetrania môžme vylúčiť, skúšal som to s trvale zapnutou vnútornou cirkuláciou a prejavuje sa to rovnako. Ale zaujímavý nápad, ďakujem.

8.4.12, 11:00

Niekto ešte nejaký nápad?

11.4.12, 16:10

zesil si radio pri couvani

kdyz to porad uslysis - stabilizator, tycky stabilizatoru, zadni pricny ramena dost odchazej na tom multilinku, silentbloky -motoru, prevodovky, ramena, cepy...muze tam toho klepat opravdu hodne, ale lezim v posteli a ty sedis u stolu, to se toho moc nezjisti ;)

21.4.12, 07:17
Profil ICQ

Ďakujem za radu, riadim sa ňou, resp. celkovo auto podľa nej užívam. Šiel som predvčerom okolo servisu, tak to previezol prijímací technik a uznal, že je to tam, ale je to je úplne v norme, tak som spokojný. :)

21.4.12, 22:04
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]