Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 4.12.24, 09:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Favorit řazení 
Autor Zpráva

Příspěvek Favorit řazení
Může někdo poradit jde strašně těško řadit 2, 4 a zpátečka a vypadá to také jako když je šaltpáka posunutá trochu dozadu takže musím zabrat až na doráz abych zařadil 2, 4 a zpátečku kolikrát se stalo že to šlo tak těško že jsem to nedotáhl až do konce a rychlost vypadla a ted v zimě musím zpátečku tahat pomalu dvouma rukama jak to jde ztuha.

15.11.12, 20:57
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Favorit řazení
Teď budu popisovat svojí zkušenost ze Š120, ale předpokládám, že Favorit to má podobně. Část toho kloubu, ve kterém se řadící páka pohybuje, je tvořená kulatým prstencem, navlečeným na páce. Ten když se posune a řadička povyleze trochu nahoru, část páky pod kloubem je pak moc krátká pro správné zařazení rychlostí. Proto bych nejdřív ze všeho zkusil chytit řadící páku a zatlačit jí zezhora směrem do podlahy a až kdyby tohle nepomohlo, pátrat dál.

16.11.12, 16:31

Příspěvek 
Jad: Těsně vedle...

Beda: Neopravovals teď něco na tyči řazení? Většinou se to podaří při vymlácení nebo opětovném namlácení kolíku, který spojuje tyčku z převodovky a táhlo řazení. Tím, jak do toho mlátíš kladivem ohneš tu řadící tyč, co jde hned z převodovky a jak je křivá, nevejde se do převodovky (takže to, co řadíš ven z převodovky (1,3,5) jde lehce, a co dáváš dovnitř (2,4,R) jde setsakramentsky těžce. Doporučuju zařadit 4 lehnout pod auto a páčidlem tu tyč "vyrovnat" nejlépe tak, aby někdo druhý seděl v autě a neustále přeřazoval a říkal jestli ještě nebo jestli už stačí. V jednom člověku by ses dost naběhal.

16.11.12, 19:07

Jad: Těsně vedle...

Beda: Neopravovals teď něco na tyči řazení? Většinou se to podaří při vymlácení nebo opětovném namlácení kolíku, který spojuje tyčku z převodovky a táhlo řazení. Tím, jak do toho mlátíš kladivem ohneš tu řadící tyč, co jde hned z převodovky a jak je křivá, nevejde se do převodovky (takže to, co řadíš ven z převodovky (1,3,5) jde lehce, a co dáváš dovnitř (2,4,R) jde setsakramentsky těžce. Doporučuju zařadit 4 lehnout pod auto a páčidlem tu tyč "vyrovnat" nejlépe tak, aby někdo druhý seděl v autě a neustále přeřazoval a říkal jestli ještě nebo jestli už stačí. V jednom člověku by ses dost naběhal.

Ne nedělal jsem na tom nic ale ted si vzpomínám že jsem předtím byl v lese pro dřevo a někde pod autem se mě při vyjíždění šprajcnul klacek že se auto až zastavilo a nešlo ani vyhodit zpátečku tak jsem vystoupil a klacek odstranil a jel jsem dál a jelo to normálně a řadit to také šlo normálně a těško řadit to začalo jít až za nějakej čas potom takže jsem to nespojoval s tím zašprajcnutým klackem. Tak to hodím do servisu a uvidím.

16.11.12, 19:42

Příspěvek 
Tak proč se tu ptáš, když to chceš dát do servisu? Ušetřil bys nám tu námahu s popisem řešení a zbytečný thread tady na fóru. :roll:

16.11.12, 20:17

Tak proč se tu ptáš, když to chceš dát do servisu? Ušetřil bys nám tu námahu s popisem řešení a zbytečný thread tady na fóru. :roll:

Protože jsem chtěl zjistit jak náročná oprava by to byla představ si že na světě zijou i invalidé kteří maj omezení v tom co si může udělat sám nebo co sám nezvládne. A jak koukám ta ty jseš asi zrovna z těch co by si chtěl nechat zaplatit za nějakou radu. Protože je pro tebe moc náročné asi naťukat na klávesnici pár písmen. Tak promin že jsem tě obtěžoval ale já tě nenutil odpovídat.

16.11.12, 23:36

Příspěvek 
Kdyby to pro mě bylo moc náročné, tak se tady ani neobtěžuju chodit na tohle fórum.

To ani nemáš nikoho po ruce, kdo by se ti na to mrknul? Je to fakt oprava na pár vteřin.

17.11.12, 00:07

příčina: Rana do táhla od spoda nahoru
řešení: Rana do ráhla odzhora dolu
:mrgreen:

17.11.12, 00:13
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]