|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
conys118
|
Prosim o radu
Ahoj, potřeboval bych radu. Mám Felicii 1,3 (1996, 162tis. najeto) a po nastartování mi nejde často zařadit čistě zpátečka. Jde jakoby přes zuby, ale nakonec vleze. Problém mám i s podřazením na dvojku z trojky. Když jedu takových 30 až 40 kmh a chci třeba při odbočovaní podřadit, tak to jde také jakoby před zuby. Ostatní rychlosti to nedělají. Někde jsem četl, že to může být synchro v převodovce. Co to je a kolik mě to asi bude stát v servisu? Je to nutné opravovat nebo mám raději dávat pozor při řazení a na opravu se vykašlat. Díky za radu, co to může být.
|
19.12.12, 10:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
škodovka
karosář
|
Re: Prosim o radu
Prvni zkontroluj kolik mas v prevodovce oleje, popripade dopln. Idealni by bylo ho vymenit ze nejaky kvalitni, mozna ze by to pomohlo dost na to aby se nemuselo s tim nic jineho delat.. Jinak menit u felicie synchrony je blbost vyjde to neuveritelne draho, to mas lepsi potom kdyz uz koupit druhou funkcni prevodovku, vali se jich vsude plno a jsou levne..
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
19.12.12, 10:44 |
|
|
ferrari
|
Ja by som ako prvú skontroloval spojku, či úplne vypína...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
19.12.12, 11:29 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jj prvne spojka. Stelovat jako takova se sice neda, ale pokud je pedal hluboko pod brzdovym, tak neni misto pro uplny vypnuti spojky. Kontrolovat olej je zbytecny. Pokud tam je, tak je to ok a pokud vytekl, tak nema cenu ho dolejvat, protoze by vytekl znova.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.12.12, 15:08 |
|
|
Jurka
|
Měl jsem problémy se zpátečkou na favoritu. Vždy když jsem zastavil a chtěl zařadit zpátečku, šlo to přes zuby, teď stačí zastavit, sešlápnout spojku, dát trojku a z trojky na zpátečku a není možné, aby to šlo přes zuby
_________________ Dálniční Logika: Každý, kdo jede na dálnici pomaleji než vy, je idiot. Každý, kdo jede na dálnici rychleji než vy, je šílenec.
|
1.1.13, 10:30 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ta zpátečka jde "přes zuby" vždy? Pokud totiž při řazení zpátečky ještě jedeš, nebo málo sešlápneš spojku, nebo máš motor v otáčkách a sešlápneš spojku a hned řadíš, je to normální, jedna z hřídelí se totiž točí (setrvačností nebo pohybem). Pokud ti to zpátečku přes zuby řadí i když stojíš, motor je na volnoběhu, spojku sešlápneš až na podlahu, po sešlápnutí spojky počkáš pár sekund, až pak řadíš zpátečku, bude nejspíše problém v nevypínající spojce. Pokud ti jde zpátečka špatně zařadit jen když výše uvedené podmínky nesplníš, ve spojce bych problém nehledal. A pokud zpátečka prostě občas nezapadne a pomůže zařazení jiného kvaltu a pak zařazení zpátečky, není to ještě známka nějakého problému. Co se týče podřazení dvojky přes zuby, pokud je spojka (viz výše) v pořádku, bývá to horšími synchrony, horším nebo lepším olejem, nízkou teplotou. Já dvojku ve Felicii bez meziplynu prostě nedám, dokud není převodovka pořádně prohřátá. V takovém případě je meziplyn nejjednodušší a nejlevnější řešení.
|
1.1.13, 23:57 |
|
|
conys118
|
škodovka píše: Prvni zkontroluj kolik mas v prevodovce oleje, popripade dopln. Idealni by bylo ho vymenit ze nejaky kvalitni, mozna ze by to pomohlo dost na to aby se nemuselo s tim nic jineho delat.. Jinak menit u felicie synchrony je blbost vyjde to neuveritelne draho, to mas lepsi potom kdyz uz koupit druhou funkcni prevodovku, vali se jich vsude plno a jsou levne.. Tak jsou spatne synchrony,spojku mam mam novou trosku jsem ji pojezdil a trosicku dotahl a dela to same,takze synchrony, takze myslis ze mam koupit nejakou ojetou prevodovku radsi jo?
|
2.1.13, 14:37 |
|
|
O.Makal
|
Zdravim. Mám problém se spojkou na fabii rs r.v. 2004. Při delší jízdě na jakýkoliv převodovej stupeň mi spadne spojkovej pedál až na podlahu že se i těžko našlape zpět. Mám vyměněn celej pedál, hadičky od pedálu až po odvzdušňovák a i ten mám vyměněnej a pořád je to stejný. Komplet to odvzdušnim nechám to přes noc stát a pedál je taky na podlaze. Už si nevím rady. Nesetkal se s tím taky někdo? Díky za radu.
|
29.12.13, 21:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|