|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
Vypadává rychlost
Zdravím, co může způsobit, že z ničeho nic při jízdě vyskočí zařazená rychlost do neutrálu? Teď mě to totiž parkrát udělala dvojka... řadit jde jinak krásně, zvuky podezřelý nejsou, oleje je dost a není tam dlouho... je to favorit s dlouhym kvaltem (3,9 nebo kolik to tam přesně je)
|
20.9.07, 19:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: Vypadává rychlost
Vít Široký píše: Zdravím, co může způsobit, že z ničeho nic při jízdě vyskočí zařazená rychlost do neutrálu? Teď mě to totiž parkrát udělala dvojka... řadit jde jinak krásně, zvuky podezřelý nejsou, oleje je dost a není tam dlouho... je to favorit s dlouhym kvaltem (3,9 nebo kolik to tam přesně je)
Vyskočí v tahu nebo při brždění motorem nebo jen ve chvíli kdy přecházíš z tahu do brždění nebo naopak?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
20.9.07, 19:38 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
v mírném tahu, při popojíždění, otáčky lehce nad volnoběhem, rychlost kolem 20, doufám, že se tady dozvím něco o možné vůli v řadicí páce nebo táhlu od ní k převodovce, protože rozbírat ji nechci
|
20.9.07, 21:04 |
|
|
cyz
|
Vít Široký píše: v mírném tahu, při popojíždění, otáčky lehce nad volnoběhem, rychlost kolem 20, doufám, že se tady dozvím něco o možné vůli v řadicí páce nebo táhlu od ní k převodovce, protože rozbírat ji nechci
No nevím, mám pocit že tohle by ti táhlo nedělalo, pokud vím tak vypadávání rychlostí způsobují kónické zuby na kolečku v převodovce....ale nechci strašit
|
20.9.07, 21:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
cyz píše: Vít Široký píše: v mírném tahu, při popojíždění, otáčky lehce nad volnoběhem, rychlost kolem 20, doufám, že se tady dozvím něco o možné vůli v řadicí páce nebo táhlu od ní k převodovce, protože rozbírat ji nechci No nevím, mám pocit že tohle by ti táhlo nedělalo, pokud vím tak vypadávání rychlostí způsobují kónické zuby na kolečku v převodovce....ale nechci strašit no jo , ale strašíš je tebou popisovaná závada opravitelná ?
|
20.9.07, 21:28 |
|
|
DRYVER
|
Vít Široký píše: cyz píše: Vít Široký píše: v mírném tahu, při popojíždění, otáčky lehce nad volnoběhem, rychlost kolem 20, doufám, že se tady dozvím něco o možné vůli v řadicí páce nebo táhlu od ní k převodovce, protože rozbírat ji nechci No nevím, mám pocit že tohle by ti táhlo nedělalo, pokud vím tak vypadávání rychlostí způsobují kónické zuby na kolečku v převodovce....ale nechci strašit no jo , ale strašíš je tebou popisovaná závada opravitelná ?
Vsechno je opravitelne kdyz se chce
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
20.9.07, 21:40 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
DRYVER píše: Vít Široký píše: cyz píše: Vít Široký píše: v mírném tahu, při popojíždění, otáčky lehce nad volnoběhem, rychlost kolem 20, doufám, že se tady dozvím něco o možné vůli v řadicí páce nebo táhlu od ní k převodovce, protože rozbírat ji nechci No nevím, mám pocit že tohle by ti táhlo nedělalo, pokud vím tak vypadávání rychlostí způsobují kónické zuby na kolečku v převodovce....ale nechci strašit no jo , ale strašíš je tebou popisovaná závada opravitelná ? Vsechno je opravitelne kdyz se chce ano, ale nechci řešit opravu výměnou převodovky, odmítám kupovat použitou a novou seženu jen těžko
|
20.9.07, 21:41 |
|
|
DRYVER
|
Tak me napada co silentbloky na motoru, prevodovce a ten spodni "telefon" Ale ty jsi puntickar takze nejspis v poradku nebo ne?? Kdyby byly silentbloky vhaji tak by ta dvojky vypadavala spis pri deceleraci nez akceleraci. Vule v tycce razeni - takhle na dalku tesko rict.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
20.9.07, 21:48 |
|
|
CROWACK
|
Nerad jsem poslem spatnych zprav, ale jak jednou zacne vypadavat kvalt (a neni nedorazenej), tak se ti u tohohle auta nevyplati kuchat prevodovku, ale rovnou ju vymenit za dobrou...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.9.07, 22:24 |
|
|
Drak
|
Toto by spíš měl dělat prasklej nebo jinak poškozenej synchron.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
21.9.07, 05:30 |
|
|
Pech.
|
drak: synchron s tím nemá nic společnýho, když tvrdí, že řadit jde dobře
závada bude buˇv uvolněnej, nebo ohnutej řadící vidli (rychlost je nedořazená), nebo v ometených zámkách kola a radícícho segmentu, kterej moment přenášína hřídel.
za určitějch okolností to může dělat i táhlo nebo kulisa, pokud bude rychlost nedořazená, ona dvoujka je na to hajsavější, než ostatní rychlosti.
zkus nejprve projít vůle v řadícím systému a posuň kulisu dppředu, abys toto vyloučil, pak by to byla vidle, nebo segment.
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
22.9.07, 14:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
synchrony jsou snad OK, rychlosti tam jdou perfektně v celém spektru otáček, nahoru i dolu. Táhlo je bohužel OK. Vypadá to na tu vidli nebo ometený kola... uvidíme, Kristensen mi sehnal další převodovku, dneska jsme z ní s tátou oškrábali nánosy špíny. Po neděli se koupí arva a domeje se to pořádně. Pak se nechá odzkoušet a uvidím, buď udělám záměnu, nebo repas tý od Kristensena, nebo se z těch dvou postaví jedna...
|
22.9.07, 18:13 |
|
|
Kristensen
|
Vít Široký píše: synchrony jsou snad OK, rychlosti tam jdou perfektně v celém spektru otáček, nahoru i dolu. Táhlo je bohužel OK. Vypadá to na tu vidli nebo ometený kola... uvidíme, Kristensen mi sehnal další převodovku, dneska jsme z ní s tátou oškrábali nánosy špíny. Po neděli se koupí arva a domeje se to pořádně. Pak se nechá odzkoušet a uvidím, buď udělám záměnu, nebo repas tý od Kristensena, nebo se z těch dvou postaví jedna...
Vyzkoušej jí, jsem se ho včera než jste přijeli třikrát a po tom co jste odjeli ještě snad 5krát ptal jestli zaručeně funguje a tvrdil že jo, je to spoluzaměstnanec a vždycky to s ním dopadlo dobře. No kdyby byl nějakej velkej problem tak já ji klidně vemu zpět za ty samý kačky. Jak jsem řikal mám tady dvě nebo tři a z každou něco je tak kdyby nešla tak bych si ji vzal a to by bylo aby z toho nebyla jedna nebo dvě funkční.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.9.07, 18:20 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Kristensen píše: Vít Široký píše: synchrony jsou snad OK, rychlosti tam jdou perfektně v celém spektru otáček, nahoru i dolu. Táhlo je bohužel OK. Vypadá to na tu vidli nebo ometený kola... uvidíme, Kristensen mi sehnal další převodovku, dneska jsme z ní s tátou oškrábali nánosy špíny. Po neděli se koupí arva a domeje se to pořádně. Pak se nechá odzkoušet a uvidím, buď udělám záměnu, nebo repas tý od Kristensena, nebo se z těch dvou postaví jedna... Vyzkoušej jí, jsem se ho včera než jste přijeli třikrát a po tom co jste odjeli ještě snad 5krát ptal jestli zaručeně funguje a tvrdil že jo, je to spoluzaměstnanec a vždycky to s ním dopadlo dobře. No kdyby byl nějakej velkej problem tak já ji klidně vemu zpět za ty samý kačky. Jak jsem řikal mám tady dvě nebo tři a z každou něco je tak kdyby nešla tak bych si ji vzal a to by bylo aby z toho nebyla jedna nebo dvě funkční. jsem přesvědčen, že to bude OK, proto jsem se obrátil zrovna na tebe
|
22.9.07, 18:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|