Autor |
Zpráva |
Davulus
|
Prokluzující spojka
Cau.Při prudším sešlápntí pedálu mi prokluzuje spojka.S největší pravděpodobností spálená lamela páč se kámoš pokoušel hrabat a šel cítit i ten smrad toho obložení(lamelového).stačí vyměnit jen lamela ?? nebo musím komplet spojku i s přítlačákem ??
|
23.5.08, 09:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Co máš za auto? Možná bude stačit spojku nastavit.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
23.5.08, 10:07 |
|
|
Davulus
|
Mám Garde ..právěže ten šroub mám už dotáhlí na doraz víc už nejde!(jako chápeme se na doraz?!nevim jak to brát jestli odtáhlí nebo dotažený)
|
23.5.08, 11:14 |
|
|
Kristensen
|
Davulus píše: Mám Garde ..právěže ten šroub mám už dotáhlí na doraz víc už nejde!(jako chápeme se na doraz?!nevim jak to brát jestli odtáhlí nebo dotažený)
No prostě máš tyčku zkrácenou na minimum, jakej máš přítlačák? Centrální pružinu? No to je v podstatě jedno, ta spojka se bude muset na 90% vyměnit. Ještě, máš na tý ovládací páčce vůli? Pokud máš třípackovej přítlačák a nemáš na ovládací páčce vůli tak může být v háji přítlačák nebo můžou být jen špatně nastavené packy
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.5.08, 11:58 |
|
|
Martin
|
Tak tu tyčku zkrať, taky jsme to kdysi dělali, spojka byla ještě dobrá.
|
23.5.08, 14:53 |
|
|
Kristensen
|
A pak dá novou lamelu a zase bude mít krátkou tejčku, já bych to moc nedoporučoval
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.5.08, 15:24 |
|
|
Martin
|
No tak ať si udělá novou, však je to jenom kus osmičky kulatiny s vyříznutým kouskem závitu.
|
23.5.08, 15:29 |
|
|
cyz
|
Hlavně to potom bude na nový setrvačník. Ono i ty nýtky z lamely docela dobře zabírají
|
23.5.08, 15:42 |
|
|
Davulus
|
A myslíte že bude stačit vyměnit jenom lamelu ?? je totiž na 80% spálené obložení
|
25.5.08, 19:21 |
|
|
CROWACK
|
Davulus píše: A myslíte že bude stačit vyměnit jenom lamelu ?? je totiž na 80% spálené obložení
měnil bych minimálně i přítlačák a vypínací ložisko když už je motor dole...kouknout na ložisko a gufero v převodovce by taky nebylo od věci když už...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
25.5.08, 19:38 |
|
|
Jura
|
Nechci se tu vtírat, ale jen takovou malou otázečku.... je něco pravdy na samostavitelné spojce? Co se týče třeba feldy VW polo rok 95 a třeba oktávka? Existuje něco takového tam? Sem slyšel že prý se to SAMO nastaví aby to zabíralo dycky v určitém chodu pedálu. Mě to teda přijde jako blbost aspoň teda u té feldy a toho VW pola. Díky
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
25.5.08, 19:50 |
|
|
CROWACK
|
Jura píše: Nechci se tu vtírat, ale jen takovou malou otázečku.... je něco pravdy na samostavitelné spojce? Co se týče třeba feldy VW polo rok 95 a třeba oktávka? Existuje něco takového tam? Sem slyšel že prý se to SAMO nastaví aby to zabíralo dycky v určitém chodu pedálu. Mě to teda přijde jako blbost aspoň teda u té feldy a toho VW pola. Díky
podívej se kam ti od ní vede lanovod...jestli tam je nějakej seřizivací člen, tak můžeš štelovat, jinak je tam buď samostav nebo je něco špatně ...
|
25.5.08, 19:54 |
|
|
Jura
|
No co já vím, tak na feldě je od pedálu lanko které hýbe takovou pákou na převodovce a ta páka spojkou a jediný co se dá tak přitáhnout to lanko mezi pedálem a tou pákou na převodovce, ale že by tam byl někde nějaký samostav v převodovce to nevímmm...
|
25.5.08, 20:02 |
|
|
CROWACK
|
Jura píše: No co já vím, tak na feldě je od pedálu lanko které hýbe takovou pákou na převodovce a ta páka spojkou a jediný co se dá tak přitáhnout to lanko mezi pedálem a tou pákou na převodovce, ale že by tam byl někde nějaký samostav v převodovce to nevímmm...
Hurá objevils ameriku, přitahováním lanka šteluješ spojku takže si na samostav nech zajít chuť ...ale pokud nejezdíš jak *** tak se na to štelování moc často nepodíváš ...
|
25.5.08, 20:15 |
|
|
Jura
|
CROWACK píše: Jura píše: No co já vím, tak na feldě je od pedálu lanko které hýbe takovou pákou na převodovce a ta páka spojkou a jediný co se dá tak přitáhnout to lanko mezi pedálem a tou pákou na převodovce, ale že by tam byl někde nějaký samostav v převodovce to nevímmm... Hurá objevils ameriku, přitahováním lanka šteluješ spojku takže si na samostav nech zajít chuť ...ale pokud nejezdíš jak *** tak se na to štelování moc často nepodíváš ...
To ne de o to, že kamoška byla u mechanika (VW polo 1.3i rok 95) a ptala se mechanika že jí pedál zabírá moc nahoře a on jí řekl, že se to šteluje automaticky tak aby to zabíralo dycky nahoře a že je to v pořádku, že to takový bude dycky no a to mě přijde jako kravina dost...
|
25.5.08, 20:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|