cukání při pomalém pouštění spojky
Autor |
Zpráva |
Jad
|
cukání při pomalém pouštění spojky
Ahoj, měl bych dotaz: Při rozjíždění, když pouštím pomalu spojku, tak auto začne jakoby poškubávat. Čím pomaleji se spojka pouští, tím to cuká víc. Čím by to mohlo být? Ojetá nebo nějak pokřivená lamela? Je to Felicie. Díky.
|
20.12.07, 15:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: cukání při pomalém pouštění spojky
Jad píše: Ahoj, měl bych dotaz: Při rozjíždění, když pouštím pomalu spojku, tak auto začne jakoby poškubávat. Čím pomaleji se spojka pouští, tím to cuká víc. Čím by to mohlo být? Ojetá nebo nějak pokřivená lamela? Je to Felicie. Díky.
mne to robilo to iste
skus to odskusat takto: nastartuj, pravu nohu na brzdu a lavou stlac spojku, zarad 1., pusti do zaberu a tam ju drz
ak ti bude vibrovat cele auto tam mozes mat krivu lamelu, alebo pritlacak, alebo je zle vystredena
mne to zacalo robit po vymene spojky, asi tam chlapik nieco dosral, teraz som menil zas a uz je to ok ale stale neviem co bola chyba
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
20.12.07, 15:41 |
|
|
Nepér
|
Mně to dělalo před výměnou spojky, byla sjetá lamela a obroušenej přítlačák. Životnost spojky je asi 100 000 km.
Jo a místo tý voloviny s nohama zkus zatáhnout ruční brzdu.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
20.12.07, 16:36 |
|
|
Kristensen
|
Re: cukání při pomalém pouštění spojky
deekay píše: Jad píše: Ahoj, měl bych dotaz: Při rozjíždění, když pouštím pomalu spojku, tak auto začne jakoby poškubávat. Čím pomaleji se spojka pouští, tím to cuká víc. Čím by to mohlo být? Ojetá nebo nějak pokřivená lamela? Je to Felicie. Díky. mne to robilo to iste skus to odskusat takto: nastartuj, pravu nohu na brzdu a lavou stlac spojku, zarad 1., pusti do zaberu a tam ju drz ak ti bude vibrovat cele auto tam mozes mat krivu lamelu, alebo pritlacak, alebo je zle vystredena mne to zacalo robit po vymene spojky, asi tam chlapik nieco dosral, teraz som menil zas a uz je to ok ale stale neviem co bola chyba
pokud ji špatně vystředíš a přece jen se to podaří tam nasadit převodovku tak stačí pak šlápmout do spojky a srovná se. Jinak tohle taky dost často dělaly trvdší materiály obložení a někdy taky že už byly utahaný pružinky v lamele.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
20.12.07, 16:46 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Nepér píše: Mně to dělalo před výměnou spojky, byla sjetá lamela a obroušenej přítlačák. Životnost spojky je asi 100 000 km. Jo a místo tý voloviny s nohama zkus zatáhnout ruční brzdu.
Co blbnes, ja mu to vysvetlujem uz osetrene pre pripad ze mu ide slabo rucna brzda
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
20.12.07, 17:51 |
|
|
Jad
|
Fajn, vyzkouším, díky:-)
|
20.12.07, 19:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Mně to dělalo před výměnou spojky, byla sjetá lamela a obroušenej přítlačák. Životnost spojky je asi 100 000 km. Jo a místo tý voloviny s nohama zkus zatáhnout ruční brzdu.
pozor! já mám v péči formana a spojku mám 339.000 km origo, jestli ti třepe dej brzdu a spal ji na pětku až bude smrdět a kouřit hop nebo trop a pokud se nevzpamatuje druhou miloš
|
21.12.07, 20:03 |
|
|
Nepér
|
No ta moje měla asi 120 tisíc a zbývalo tak 0.3 mm do broušení nýtů, takže výměna za 5 minut dvanáct
|
22.12.07, 00:53 |
|
|
cyz
|
no matka má Formana 205 000 a spojka taky originální, sice už jde pomalu do kytek (taky se třepe při rozjezdu) ale ještě neprokluzuje, no dávám jí tak max. do technické.
Nepér: To bude možná provozem v Praze, tady na venkově používáš spojku míň....třeba se 105kou na cestě UH-Brno jsem na obchvatě UH zařadil 4 a potom jsem se řadící páky dotknul až ve Slavkově
|
22.12.07, 11:26 |
|
|
Nepér
|
Kámoška má favorita, najeto lehce přes 30 tisíc a spojka taky sjetá... nechápu.
Tohle byla moje po 120 tisících.
|
22.12.07, 11:31 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
si dělejte prdel já dělal spojku na sviftu auto mělo najeto 33000km a dával sem tam třetí spojku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.12.07, 11:45 |
|
|
utia
|
Me original spojka vydrzela 75 tis, kdyz jsem ji vyndal byla obrousena totalne i s nyty, nechapu jak jsem mohl vubec popojet... Dal jsem tam novou Sachs, douram ze bydrzi mib. 100 tis.
_________________ VAZ 2109
|
27.12.07, 12:59 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ja som menil pri 100 a este mi povedali ze este nebolo ani treba, uz je tam ale tretia lebo tam vymenena bola nejaka divna...
|
27.12.07, 14:29 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
ja ted menil spojku na svojem - na puvodni najeto cca 160 tis a uz ji zbyvalo tak 2 - 3 desetiny do nytu
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
5.1.08, 00:29 |
|
|
Neex
|
moje má 120 tis. km a spojka původní a zdá se že ještě něco vydrží... ale už se na výměnu taky chystám z preventivních důvodů
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
5.1.08, 00:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|