Autor |
Zpráva |
Ladin
|
mazhor píše: Ladin píše: Tak já mám jeden z posledních modelů fáva,při 90 Km/h točí necelých 2500 ot/min,takže si nedokážu představit,že by mohla být ještě delší převodovka,spíš máš fakt zdechlej motor,já mít krátkou, tak kupuju furt nový gumy motor zdechlej nemam - jede fakt pekne, ale jak jsem psal, bydlim uz v dost kopcovitym terenu, na rychlostni komunikaci se prakticky nedostanu a kratsi prevodovka by byla pro me vyhodou - lepsi pruznost motoru,ale mensi maximalka je pro me idealni kombinace
A já žil celou dobu v domnění,že mám dlouhou.Já zas dojíždím celkem kus do práce (85 Km),většinu času mrsklá za 5,šance na předjíždění minimální,tak mě by se zase hodila ta dlouhá,celkem by mě zajímalo jak to frčí s tou dlouhou,když tak to můžem prohodit
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
6.8.08, 09:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
mazhor
|
Ladin píše: mazhor píše: Ladin píše: Tak já mám jeden z posledních modelů fáva,při 90 Km/h točí necelých 2500 ot/min,takže si nedokážu představit,že by mohla být ještě delší převodovka,spíš máš fakt zdechlej motor,já mít krátkou, tak kupuju furt nový gumy motor zdechlej nemam - jede fakt pekne, ale jak jsem psal, bydlim uz v dost kopcovitym terenu, na rychlostni komunikaci se prakticky nedostanu a kratsi prevodovka by byla pro me vyhodou - lepsi pruznost motoru,ale mensi maximalka je pro me idealni kombinace A já žil celou dobu v domnění,že mám dlouhou.Já zas dojíždím celkem kus do práce (85 Km),většinu času mrsklá za 5,šance na předjíždění minimální,tak mě by se zase hodila ta dlouhá,celkem by mě zajímalo jak to frčí s tou dlouhou,když tak to můžem prohodit
No ja bych nebyl proti Bydlíme ale od sebe cca 250km Ja u nas petku skoro nezaradim - uz je to moc rychly Prevodovka jde pekne, vsechny kvalty krasne zapadaji a olej z ni netece.
_________________ Škoda 125L, r.v. 89 na LPG
Škoda Favorit 136L, r.v. 90 na LPG
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
Aprilia Pegaso 650, r.v. 1998
|
6.8.08, 12:02 |
|
|
mazhor
|
Tak jsem se dival na ty cisla na prevodovce a nasel jsem jen skupinu cisel umistenych zvrchu prevodovky kousek od spoje s motorem. Jenze ty cisla a jejich rozcleneni se neshoduji s tim, jak je to popsany v tabulce o par prizpevku vyse. Dalsi cisla sem tam nikde nenasel
_________________ Škoda 125L, r.v. 89 na LPG
Škoda Favorit 136L, r.v. 90 na LPG
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
Aprilia Pegaso 650, r.v. 1998
|
7.8.08, 05:21 |
|
|
18michal
|
Ahoj, mám Favorita r.v. 89 se stálým převodem 3,895 a chtěl bych tam dát 4,167. Mohli byste mi poradit jak je náročná výměna a na kolik to tak přijde? Děkuji
|
26.8.08, 14:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
18michal: převodovku koupíš na inzerát nebo na vrakáči, stav těžko říct, já koupil slušnou za pětikilo. Náročnost výměny je podle mě malá, jen ve dvou lidech se to dělá lépe než v jednom, tam může být problém sehnat druhého, co se nebojí lehnout pod auto. Jinak tuhle výměnu nedoporučuju, dlouhou (3,895) považuji za perfektní volbu, ale kdo chce kam...
|
26.8.08, 14:23 |
|
|
gokralik
|
Ještě doplním, že od '93 si mohl zákazník nechat na přání dlouhou. Takže podle mě v tom bude pěkný bordel a podle roku výroby se nedá orientovat.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
26.8.08, 16:18 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít píše: 18michal: převodovku koupíš na inzerát nebo na vrakáči, stav těžko říct, já koupil slušnou za pětikilo. Náročnost výměny je podle mě malá, jen ve dvou lidech se to dělá lépe než v jednom, tam může být problém sehnat druhého, co se nebojí lehnout pod auto. Jinak tuhle výměnu nedoporučuju, dlouhou (3,895) považuji za perfektní volbu, ale kdo chce kam...
ja tu vymenu doporucujem samozrejme nie kupovat prevodovku o ktorej stave nevies (ale bohuzial sa to vela krat inac neda, len riskovat alebo vyskusat kym je na aute a potom si ju vybrat), ale proste vymenu za 4,...
dlha prevodovka sposobuje ze to sice menej zere, ale motor sa malo pohybuje v optimalnych otackach
dakde som cital ze jeden z dloezitych dovodov preco sa tato prevodoka davala je nizsia hlucnost pri 5ke na dialnici
nove favo uz je lepsie odhlucnene (milion detailov, ale je to citit) a tak tam to uz nie je problem, preto sa od 93 davali len kratke...
ak mas 135, tak tam sa ta dlha da zniest ale 136 ma krutak vyssie a tam uz je lepsie mat kratsiu aj ked tam ten rozdiel nie je taky strasny.
ak mas upraveny motor ako ja, ze mas krutak este vyssie, kratka prevodovka je nevyhnutnost
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
26.8.08, 19:46 |
|
|
18michal
|
Mám Favorita 136, jde mi hlavně o to, jestli musím vyměnit celou převodovku nebo stačí jen ten stálý převod. Po dálnici stejne moc nejezdím a když jo, tak většinou tak do 120km/h, to je tak optimální rychlost. Většinou jezdím po městě nebo po okreskách. Podle mne u těch favoritů udělali zbytečně dlouhé převody, po městě to chce jet na trojku, padesát na čtverku je málo a po okreskách jezdím zbytečně na čtverku, kdyby to mělo kratší převody, tak jezdím o stupeň výš a pravděpodobně by klesla i spotřeba.
|
26.8.08, 20:36 |
|
|
michalkatka
|
prevodovku musíš meniť celú, ak by si chcel meniť iba prevod, musel by si ju rozobrať a meniť diferák a jedno kolo na stromčeku...
u vás v česku je tá 50ka nevýhoda, to musíš vždy v obci podradiť na 4, u nás pri 60ke sa v poho dá ešte na 5ke....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.8.08, 20:39 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
michalkatka píše: prevodovku musíš meniť celú, ak by si chcel meniť iba prevod, musel by si ju rozobrať a meniť diferák a jedno kolo na stromčeku...
u vás v česku je tá 50ka nevýhoda, to musíš vždy v obci podradiť na 4, u nás pri 60ke sa v poho dá ešte na 5ke....
60 na 5ke??
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
Naposledy upravil deekay dne 26.8.08, 20:46, celkově upraveno 1
|
26.8.08, 20:45 |
|
|
18michal
|
Šedesátka v obci by byla lepší, teoreticky by se dalo jet na čtverku i padesát, ale motor by bežel v hodně nízkých otáčkách a to nechci. Pokud se musí měnit celá převodovka tak to nevím, to tam asi nechám tu původní.
|
26.8.08, 20:46 |
|
|
CROWACK
|
Vsak vas to taky brzo dostihne a ne ze bych vam to pral, ale budete svitit a pojedete 50 v obci tak jako ostatni eurounijisti...a buhvi co horsiho si ti pitomci na nas vymysli...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
26.8.08, 20:48 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
CROWACK píše: Vsak vas to taky brzo dostihne a ne ze bych vam to pral, ale budete svitit a pojedete 50 v obci tak jako ostatni eurounijisti...a buhvi co horsiho si ti pitomci na nas vymysli...
uz je iste ze sa tak stane, ale neviem kedy, mozno uz je konkretny datum
budeme stale svietit, 50ke v obci, a ked nemate napokutu mozu vam vziat vodicak....
|
26.8.08, 20:50 |
|
|
michalkatka
|
deekay píše: 60 na 5ke??
úplne v poho, 5ka mne ťahá slušne od 60km/h, t. j. cca 2000ot/min....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.8.08, 20:54 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
michalkatka píše: úplne v poho, 5ka mne ťahá slušne od 60km/h, t. j. cca 2000ot/min....
njn u našeho na pětku při 2000 ot jedeš rovných 100
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.8.08, 20:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|