Autor |
Zpráva |
darklord
|
mne o tom hovorit nemusis, ja ako pubertak som nemal na vyber - kedze prevodovka na starom aute nemala synchron na dvojke+trojke tak to bez toho neslo podradit. naucil som sa, teraz rad pouzivam. a ked som sedel prvy krat na traktore tak som mal len minilany problem s tym jazdit (sralo ma tam len to ze ten diesel ma strasne pomale reakcie na plynovy pedal)
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
20.6.10, 09:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Však to nebyla Darklord narážka na tebe, to bylo bráno celkově. Když jede nějaký frajírek co má sotva 18roků v anpř. ochcávce za mega a pořad dělá jakoby řadil s meziplynem a v podstatě dělá co jsem psal výše, tak ho od toho nebudu odrazovat. Kdo umí, ten se zasměje, kdo neumí ať se tajně stydí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
20.6.10, 12:54 |
|
|
koumr
|
Re: Spojka na odchodu?
Zdravím. je zde ještě někdo kdo by mi poradil?? Dle posledních příspěvků je to 4 ROKY co jsem kdy kdo napsal - mam problem s feldou. a moc bych potreboval poradit co nejdříve...Mám problém se spojkou.. Řazení jde ztuha - skoro vubec .. až po poradnem seslapnuti spojky na podlahu to pri trosku vetsim zatlaceni zaradi rychlost pri zaplem motoru.. jakmile je motor vyply tak to samozrejme radi suprově bez spojkovyho pedalu.. Jen pri zaplem motoru to radi docela blbě.. ale řadí. jezdit se tím dá.. A zabírá to okamžitě po uvolnění spojkoveho pedálu - u podlahy.. cca po 2-5 cm hybnuti pedalem. docela živě..a suprově.. chci se zeptat zdali je to spravne, a nebo jestli by to melo zabirat az pozdeji. abych vedel v jakym stavu je spojka. a proc to radi z tuha.. muze to byt spatnym serizenim lanka? napnutím? a nemam jistotu zdali tam mám prevodovy olej.. nemohu to zjistit. lanko tachometru me nejde odsroubovat. nevim cim.. sykovkama se tam blbě dostanu abych to povolil. Děkuji. Spěchá. prosim napište..
|
14.6.14, 21:12 |
|
|
CROWACK
|
v jaké výšce je spojkový pedál? je cca zároveň s brzdovým? Délkou lanka seřídíš jen jeho výšku... Pokud je v této fázi vše dobře, může být třeba probroušený přítlačák a vypínací mechanizmus se do něj propadá. Nebo může být i rozlomená vypínací páka. V obou případech to vyžaduje převodovku ven a podívat se do spojky... A pokud něco potřebuješ opravdu rychle a moc tomu nerozumíš, občas není špatný navštívit servis /nech si ale nějakej doporučit, mechanici někdy dovedou být kolosální lempli/. Každopádně ti pomůže když napíšeš odkud jsi.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
14.6.14, 21:21 |
|
|
koumr
|
jsem z plzenskeho kraje.. plzen-jih... Pedal je ve stejne vysce.. mozna o cca 2 cm vyse. ale zabere az pri uplnem sešlápnutí tzv.. na doraz.. pak mohu pri zaplem motoru zaradit jakykoliv stupen.. ale s trosku vetsi silou..ne moc velkou.. ale ne jak normalne.. nejde z lehka... nevim zdali to muze byt i olejem? mozna ho tam nemam.. nevim jak zjistit.. cim odsroubovat matku kulatou na lanku tachometru abych zjistil zdali tam mam olej v spojce-prevodovce.. .. kdyz to nejde klasickym klicem. napr 17tkou. je to kulata matka.. jinak servis vim ze je nejlepsi. ale taky ne levnej.. jsem ten typ co zije z vyplaty do vyplaty.. delnicky plat no :/ http://www.facebook.com/prace2014 muj profil. online..
|
14.6.14, 21:35 |
|
|
CROWACK
|
no kazdopadne spojka je plus minus napozicovana dobre, lankem s tim nic neudelas. Budes to muset otevrit. Olej na to nema vliv, spojka je sucha, ma skrin zvlast, oddelenou od prevodu a oleje. Sezen si komplet spojkovou sadu (LUK - je to jak kdyz slapes do hovna ale funguje, nebo Sachs - jsou na ni celkem dobry reference), nastuduj v servisni prirucce jeji vymenu a s kamosem to za vikend sfouknete... Jedna podstatna informace, kdyz budete z prevodovky vytahovat klouby poloos, nachystej si kus silne hadice nebo nasady od smetaku a strc ji do diferencialu misto poloos - tim zamezis rozpadeni diferencialu. BTW na nahonu tachometru je prevlecna matice, ale demontuje se jinak - hned vedle nahonu je M6 sroubek, ten vysroubujes, drzi plechovou prilozku cirka ve tvaru U, ta se vytahne smerem od nahonu a pak uz nahon vyjmes tahem nahoru za bowden... tu servisni prirucku tedy silne doporucuji. Já jsem bohužel dost z ruky od plzne, takze muzu pomoct maximalne radou pres forum...
|
14.6.14, 23:01 |
|
|
koumr
|
jj zitra na to mrknu jeste.. diky zatim..
|
14.6.14, 23:07 |
|
|
koumr
|
rozdelat spojku. asi to nejtezsi pro me co muze byt... kdyz co sem cetl mam asi necim zavesit motor.. nebo co.. to by bylo na hodne dlouho.. a v servise nevim co by to stalo.. za opravu spojky. zaslechl jsem loziska. od te pacicky co drzi lanko. kdyz sem s ni zahybal. zaslechl jsem kulicky..jejich pad.. cca 3.. ale spojka radi.. jen hur.. a az na podlaze. ale zabira okamzite po 1cm uvolneni od podlahy.. to nevim zda je spravne v teto poloze aby zabirala okamzite na podlaze .. 1cm od podlahy..max 3 nejak..
|
14.6.14, 23:10 |
|
|
CROWACK
|
rikam ti ze nemusi byt spatna ojeta lamela, ale muze byt vyhrcenej pritlacak. Vypinaci paka s loziskem se pak propada pres pritlacak a blbe to vypina. Zajed si do servisu at ti udelaji kalkulaci na vymenu spojky, pak budes videt vic. Je to jednoduchy, bud to umis/zvladnes, nebo to zacvakas, nic mezi tim...
|
14.6.14, 23:15 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
No takhle extrémně dole by zabírat rozhodně neměla. Jak psali kolegové, převodovka ven, komplet sadu s přítlačákem a spojkové ložisko....Tomu se nevyhneš
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
14.6.14, 23:18 |
|
|
koumr
|
to jedine tedy servis a hodne penez. tudiz nerealny.. nevim jak to rozdelat jen tak na ulici. nemam garaz... panelakovej clovek... a jeste sem nic takoveho nedelal.. ale chtel bych to zkusit vedet postup
|
14.6.14, 23:22 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Tak postup je popsán v servisní příručce krok za krokem. Já taky začínal s autem před panelákem, opravy všeho druhu včetně výměny motorů. Jsou to dost těžké podmínky, když je zvládneš, tak v jakýchkoliv lepších podmínkách je to švanda. Povolit matice poloos na středu kola, vyhodit spodní čepy z těhlic, vyklepnout čepy řízení, vypustit olej z převodovky, vytáhnout poloosy z převodovky, dát tam hadici místo nich, odpojit táhlo řazení, odpojit náhon tachometru,odpojit aku+odpojit káble od startéru, podložit motor / za vanu přes gumu/, rozdělat silentblok převodovky, rozdělat šrouby motor x převodovka a převodovku vytáhnout ven. SNAD jsem na nic nezapoměl.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
14.6.14, 23:31 |
|
|
CrazyMan
|
a navíc na veřejných prostranstvích je zakázano provádět opravy vozidel
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
14.6.14, 23:36 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Drobné opravy jako je převodovka ven, snad takový hřích není Kde není žalobce, není soudce.
|
15.6.14, 00:00 |
|
|
CROWACK
|
seš natvrdlej? Přečti si postup v servisní příručce... Hodně peněz - máš představu kolik? Ptal jsi se v nějakým servisu? Měl by to být materiál + půl dne práce, to by nemělo stát cihlu zlata... nebo prostě odstav auto a choď pěšky když na to nemáš co na to říct...
|
15.6.14, 09:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|