Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
DRYVER píše: Favorit ma 100% synchron i prniho rychlostniho stupne. Dvojity meziplyn sem taky jeste neslysel - vzdy jen jeden meziplyn na srovnani otacek staci. (autoskola v nejake Liazce a v autobusu)
Me je to taky divny, zkusim se optati taty ci dedy. Taky si myslim ze staci jeden meziplyn, ale precijen sem uz mnohokrat slysel nakladaky radit s tim dvojitym
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
10.10.07, 14:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: DRYVER píše: Favorit ma 100% synchron i prniho rychlostniho stupne. Dvojity meziplyn sem taky jeste neslysel - vzdy jen jeden meziplyn na srovnani otacek staci. (autoskola v nejake Liazce a v autobusu) Me je to taky divny, zkusim se optati taty ci dedy. Taky si myslim ze staci jeden meziplyn, ale precijen sem uz mnohokrat slysel nakladaky radit s tim dvojitym
1 na fave synchrón má, ale aj ten je dimenzovaný na určitý rozdiel otáčok a 1 ja za pohybu neradím, 2 na to stačí niekedy treba šupnúť jednotku, ale to až sa skoro státia, tak do 5km/h
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.10.07, 19:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jasně, že je jednička synchronizovaná. Řazení jedničky za jízdy se mi osvědčilo při dojezdu ke křižovatce na červenou - ve velmi nízké rychlosti (prakticky těsně před úplným zastavením) tam zapadne lépe, než když auto stojí.
|
10.10.07, 21:08 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
fatal píše: Jasně, že je jednička synchronizovaná. Řazení jedničky za jízdy se mi osvědčilo při dojezdu ke křižovatce na červenou - ve velmi nízké rychlosti (prakticky těsně před úplným zastavením) tam zapadne lépe, než když auto stojí.
A stojis na cervenou se seslapnutou spojkou? Chudak lozisko
|
10.10.07, 21:10 |
|
|
DRYVER
|
fatal píše: Jasně, že je jednička synchronizovaná. Řazení jedničky za jízdy se mi osvědčilo při dojezdu ke křižovatce na červenou - ve velmi nízké rychlosti (prakticky těsně před úplným zastavením) tam zapadne lépe, než když auto stojí.
To mas pravdu ze kdyz nekde jen popojizdis tak v urcitem okamziku to tam jde dat uplne bez odporu a lepe nez kdyz auto stoji - ale chce to mit cit a veded kdy to tam muzes soupnout
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
10.10.07, 21:17 |
|
|
michalkatka
|
DRYVER píše: to mas pravdu ze kdyz nekde jen popojizdis tak v urcitem okamziku to tam jde dat uplne bez odporu a lepe nez kdyz auto stoji - ale chce to mit cit a veded kdy to tam muzes soupnout
ja som si z 1203ky zvykol radiť jednotku tak že ju radím prakticky okamžite po stlačení spojky, keď sa ešte primárna hriadeľ točí, a ten synchrón ju presne zastaví na zapadnutie zubov, keď ti to trvá hoci aj 1 sek tak sa zastaví a vtedy tam ten kvlalt tlačíš na silu ako na nesynchronizovanej. samozrejmosťou je dobre nastavená spojka...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.10.07, 19:19 |
|
|
Radic
|
no mě když na křižovatce nejde zařadit uplně tak prostě pořád tlačím jedničku a jak pouštím spojku tak tam prostě spadne a je to...ale to se stane tak jednou za tyden
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
11.10.07, 20:52 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Radic píše: no mě když na křižovatce nejde zařadit uplně tak prostě pořád tlačím jedničku a jak pouštím spojku tak tam prostě spadne a je to...ale to se stane tak jednou za tyden
Jejej, dyk staci pustit a slapnout znova na spojku a uz to tam pujde a ne rvat pres zuby jak na LIAZce.
|
11.10.07, 20:56 |
|
|
Martin
|
Mě většinou pomůže, když tam dám dvojku a hned zase jedničku.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
11.10.07, 21:02 |
|
|
Radic
|
Matthes píše: Radic píše: no mě když na křižovatce nejde zařadit uplně tak prostě pořád tlačím jedničku a jak pouštím spojku tak tam prostě spadne a je to...ale to se stane tak jednou za tyden Jejej, dyk staci pustit a slapnout znova na spojku a uz to tam pujde a ne rvat pres zuby jak na LIAZce.
nééé přes zuby...to jen jakoby zůstane zub na zub a když pouštím tak to tam prostě zapadne a je to...žádné počítání zubů...to bych neudělal
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
11.10.07, 21:48 |
|
|
fatal
rejpal
|
Matthes píše: A stojis na cervenou se seslapnutou spojkou? Chudak lozisko
Občas je nutné ložisko trošku protočit.
|
11.10.07, 22:48 |
|
|
ferrari
|
michalkatka píše: DRYVER píše: to mas pravdu ze kdyz nekde jen popojizdis tak v urcitem okamziku to tam jde dat uplne bez odporu a lepe nez kdyz auto stoji - ale chce to mit cit a veded kdy to tam muzes soupnout ja som si z 1203ky zvykol radiť jednotku tak že ju radím prakticky okamžite po stlačení spojky, keď sa ešte primárna hriadeľ točí, a ten synchrón ju presne zastaví na zapadnutie zubov, keď ti to trvá hoci aj 1 sek tak sa zastaví a vtedy tam ten kvlalt tlačíš na silu ako na nesynchronizovanej. samozrejmosťou je dobre nastavená spojka...
Presne takto isto sa snažím jednotku radiť ja...
...ono je to komédia s tými synchrónmi (to samozrejme, že aj favo aj 742 majú jednotku synchronizovanú...)...mal som Š110 LS, najazdených cca 150 000 km a dvojku som v pohode (===v pohode) zaradil aj pri 80 km/h bez škrkania...to som už ale nazažil na žiadnej šáde typu 110 al. 120...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
21.10.07, 16:26 |
|
|
škodař
|
já jsem neska vezl stařím ursusem pětitunu vlečku plnou koňskýho hnoje a nemohl sme na ten meziplyn přijít 4ka ještě jakš takš ale ta pětka si zaškrčela ale po druhý už to bylo lepčí chce to čas s traktorem jezdím teprve od prázdnin a to sem jezdil s lehkou obracečkou po rovině a tedkom po hlavní do kopce křižovatka a ještě dávat pozor na auta kolem sebe bez papírů hrůůza..........
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
22.10.07, 19:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|