pazvuky z převodovky nebo spojky
Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Takhle jsem to auto koupil, mam ho par mesicu a uz jsem tam vyspravoval x veci, je to hepa jak prase... a nejsem jezisek ani jina podobna postava abych opravoval neco a stejne za to nic nedostanu... takze asi tak.... puvodniho majitele asi taky nesralo ze mi prodal sracku auto jak prase..... ty jak prodavas auto tak ho vyspravujes a prodas? Zajimave... klobouk dolu
|
7.11.07, 21:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lukáš píše: Takhle jsem to auto koupil, mam ho par mesicu a uz jsem tam vyspravoval x veci, je to hepa jak prase... a nejsem jezisek ani jina podobna postava abych opravoval neco a stejne za to nic nedostanu... takze asi tak.... puvodniho majitele asi taky nesralo ze mi prodal sracku auto jak prase..... ty jak prodavas auto tak ho vyspravujes a prodas? Zajimave... klobouk dolu
uděláš to i na zemi vyheveruješ a sděláš LP kolo podložíš auto, vypustíš olej z PP, převodovku podložíš nejlépe hever jezevšík, odšoubuješ převodovku shora i ze spoda z toho držáku, vytáhneš náhon tachometru z převodovky, spustíš převodovku sděláš boční dekl, utáhneš ty velké matky asi 30 gola a zajistíš je majzlem, na dekl dáš těsnivo silokon a před tím důkladně očistíš, celé to smontuješ naleješ olej tou dírou pro tachák, na zvedáku ve dvou to umíme za 25 minut a jedeš a když ti to ráno zas udělá to vrz vrz tak tam dej nový PP a ten lubrifilm nepomůže jen v případě kdy to už vrže dlouhodobě miloš
|
9.11.07, 10:21 |
|
|
Kristensen
|
Lukáš píše: Takhle jsem to auto koupil, mam ho par mesicu a uz jsem tam vyspravoval x veci, je to hepa jak prase... a nejsem jezisek ani jina podobna postava abych opravoval neco a stejne za to nic nedostanu... takze asi tak.... puvodniho majitele asi taky nesralo ze mi prodal sracku auto jak prase..... ty jak prodavas auto tak ho vyspravujes a prodas? Zajimave... klobouk dolu
Proč jsi ho kupoval když je tak špatný jak píšeš?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
9.11.07, 22:00 |
|
|
Lukáš
|
Protoze jsem o autech vedel takrka kulove a bouhzel jsem si k sobe vzal kamarada o kterem jsem si myslel ze vi vice nez ja protoze Favorita uz mel rok, ale vedel jeste mene nez ja jen delal chytraka...Je to me prvni auto, takze nerozvaznost...
|
10.11.07, 10:11 |
|
|
FerdikF
|
Mě to dělá taky, ale já si myslel že je to spojkový ložisko. Je fakt že přes léto to nechrastí, ale jak je k nule tak začne a dělá to třeba i takovejch 300m než se to uklidní.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.11.07, 11:07 |
|
|
Kristensen
|
FerdikF píše: Mě to dělá taky, ale já si myslel že je to spojkový ložisko. Je fakt že přes léto to nechrastí, ale jak je k nule tak začne a dělá to třeba i takovejch 300m než se to uklidní.
Když sešlápneš spojku tak by to mělo přestat, pokud ano tak je to na hřídeli, pokud ne tak je to spiš to spojkový ložisko.
|
15.11.07, 11:36 |
|
|
Nepér
|
Nějakej moment na ty matky? Jakým způsobem se to zajišťuje? A víko to je takovej ten konec převodovky, když otevřu kapotu, tak úplně vpravo?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
15.11.07, 12:28 |
|
|
FerdikF
|
Kristensen píše: FerdikF píše: Mě to dělá taky, ale já si myslel že je to spojkový ložisko. Je fakt že přes léto to nechrastí, ale jak je k nule tak začne a dělá to třeba i takovejch 300m než se to uklidní. Když sešlápneš spojku tak by to mělo přestat, pokud ano tak je to na hřídeli, pokud ne tak je to spiš to spojkový ložisko.
Když sešlápnu spojku, tak to přestane. Je to 14 dní co jsem byl pod autem a měnil manžetku a gufero na táhle řazení, na tohle jsem si vůbec nevzpoměl.
Neměl bys na mě o víkendu chvilku čas zajel bych do Český.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.11.07, 12:43 |
|
|
Kristensen
|
FerdikF píše: Kristensen píše: FerdikF píše: Mě to dělá taky, ale já si myslel že je to spojkový ložisko. Je fakt že přes léto to nechrastí, ale jak je k nule tak začne a dělá to třeba i takovejch 300m než se to uklidní. Když sešlápneš spojku tak by to mělo přestat, pokud ano tak je to na hřídeli, pokud ne tak je to spiš to spojkový ložisko. Když sešlápnu spojku, tak to přestane. Je to 14 dní co jsem byl pod autem a měnil manžetku a gufero na táhle řazení, na tohle jsem si vůbec nevzpoměl. Neměl bys na mě o víkendu chvilku čas zajel bych do Český.
Mě to je jedno klidně přijeď
|
15.11.07, 14:22 |
|
|
Kristensen
|
Nepér píše: Nějakej moment na ty matky? Jakým způsobem se to zajišťuje? A víko to je takovej ten konec převodovky, když otevřu kapotu, tak úplně vpravo?
Na krev a zajištují se zaklepnutím do drážky v hřídeli. jj přesně tak, boční víko který má na sobě zároveň velký oko pro silentblok, stejný jako je na vodní pumpě.
|
15.11.07, 14:24 |
|
|
Nepér
|
Zaklepnutím do drážky, to je něco jako matky od poloos? Je třeba dát pak nový? A to těsnění je tam nějaký?
|
15.11.07, 14:46 |
|
|
Kristensen
|
Nepér píše: Zaklepnutím do drážky, to je něco jako matky od poloos? Je třeba dát pak nový? A to těsnění je tam nějaký?
nemusíš dávat nový, když to dorveš tak to vyjde zase někam jinam, takže můžeš znova zaklepnout a mám dojem že to jde z obou stran, ty matky jsou dvě nad sebou tak nezapomeň dotáhnout obě a těsnění žádný není, slaboulince máznout červeným silikonem bohatě stačí a s citem dotáhnout, jsou to šrouby do hliníku a než je povolíš při sundávání tak radši na ně lehce klepnout.
|
15.11.07, 14:53 |
|
|
Nepér
|
Jé, to bude zase akce... na víkend. Všichni pojedou na hory a já budu čučet do převodofky.
|
15.11.07, 15:05 |
|
|
Kristensen
|
Nepér píše: Jé, to bude zase akce... na víkend. Všichni pojedou na hory a já budu čučet do převodofky.
je to tak na hoďku max dvě když kloudně nevíš o co jde, tak v sobotu vstaneš v 6 a nejdýl v osm letíš na hory ne?
|
15.11.07, 15:23 |
|
|
FerdikF
|
Kristensen píše: FerdikF píše: Kristensen píše: FerdikF píše: Mě to dělá taky, ale já si myslel že je to spojkový ložisko. Je fakt že přes léto to nechrastí, ale jak je k nule tak začne a dělá to třeba i takovejch 300m než se to uklidní. Když sešlápneš spojku tak by to mělo přestat, pokud ano tak je to na hřídeli, pokud ne tak je to spiš to spojkový ložisko. Když sešlápnu spojku, tak to přestane. Je to 14 dní co jsem byl pod autem a měnil manžetku a gufero na táhle řazení, na tohle jsem si vůbec nevzpoměl. Neměl bys na mě o víkendu chvilku čas zajel bych do Český. Mě to je jedno klidně přijeď
Na víkend jedu k našim do LA, tak uvidím co se bude dít, kdyžtak bych ti zavolal. Napiš mi do zpáv mobila. Mám kupovat olej, když je tam celkem novej, nebo stačí vzít sebou na dolití.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.11.07, 16:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|