Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 divný rachot patrně z převodovky 
Autor Zpráva
Metal (urg)

Příspěvek 
Tak u tatíkového fáva sem toto řešil cca před 2 měsíci, už mně ten zvuk doslova sral. Vzhledem k tomu že spojkové ložisko má 20 tisíc tak to neřešim (vím to,lehce to dělalo už před výměnou,ale nevěnoval sem tomu pozornost). Teď už to zaačlo chrastit víc (subjektivní dojem,možná mě to začlo jenom víc srat).Takže dekl od pětky dolů, vše bez vůlí, vypadá to tam jak nové, matky dorvané ani sem s nima nehnul. No a teď babo raď, páč zvuk nezmizel.
Ale napadla mě ještě jedna myšlenka, mě se tam totiž jednou vysypalo to plastové náhonové kolo tachometru. A ložisko vstupního hřídele převodovky (od mrkve) je válečkové ložisko s fíbrovou (nebo prostě nějaký vixlajvant) klecí. Tak mě napadlo jestli není poškozená (samo lehce páč kdyby víc tak je přovodka dávno kouslá) tak klec od ložiska. No ale to je asi pi****na...
Asi to nebudu řešit,ono převodovka od fáva je pěkná strojařská práce, tak snad něco vydrží.
Jenom doufám že jak se to rozsype tak nepojedu 120 km/h... :evil:

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

20.2.08, 20:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak dnes ráno jak přituhlo jsem nahodil motor a převodovka začala dost hučet a skřípat....co příjde dalšího? V neděli budeme měnit olej, ale předpokládám že se to moc nezlepší....co mám dál čekat? Za týden s tím mám jet na Slovensko, kde těch 1000km najezdím, potom s tím možná pojedu do Rumunska což je tak to poslední místo na světě kde bych chtěl aby mě zklamalo auto :D

6.3.08, 20:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Takhle chrastí asi každý fávo, normálka. Jen teda teď při ladění předstihu budu strkat cihlu na spojku no, páč je pravda, že po tom je to vždycky chvíli horší :oops:

6.3.08, 21:05
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak možná mám jinou zkušenost, ale na novějších převodovkách to nebyla taková hrůza, nikdy jsem neviděl 93kovou převodovku aby rachotila takhle jak ta moje, ještě k tomu když má najeto teprve 135 000....nehledě na to že mě už to nerachotí ale skřípe. Ještě že se mě seřizování předstihu netýká :D

6.3.08, 21:09
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Tak možná mám jinou zkušenost, ale na novějších převodovkách to nebyla taková hrůza, nikdy jsem neviděl 93kovou převodovku aby rachotila takhle jak ta moje, ještě k tomu když má najeto teprve 135 000....nehledě na to že mě už to nerachotí ale skřípe. Ještě že se mě seřizování předstihu netýká :D

Známej má 94 formana od nova... a to je rachot panečku.... Ale má to 260 000 po praze.... to je fakt.... Na jaře repas....

7.3.08, 19:45

Příspěvek 
Ales M píše:
cyz píše:

Známej má 94 formana od nova... a to je rachot panečku.... Ale má to 260 000 po praze.... to je fakt.... Na jaře repas....

aký rachot :shock: :?: ja mám 195tis a prevodovka je tichá ako za nova, dokonca aj spojka je pôvodná... nikdy motor nezohrievam na voľnobeh, vždy light jazdou... :wink:

7.3.08, 21:47

Příspěvek 
Můžu tě uklidnit... Já už s tím chrastěním svoji 1.3 feldu koupil (95) když měla najeto 145000. Teď je na ní nalítáno 210000 a chrastí a chrastí a chrastí pořád stejně. Myslel jsem si nejdřív, že to dělaj rozvody, ale pak mi známý říkal, že je to něco v převodovce a že pokud to normálně jezdí, tak na to mám srát. To víž, že mě to ze začátku sralo, protože sem si myslel, že je tam něco dojebaný, ale teď už to ani nevnímám...

8.4.08, 22:42
Mistr mechanik

Příspěvek 
na pětce synchron rachodí rozděláš nic nenajdeš složíš, ale gífl na to je miloš

9.4.08, 18:39
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2